Evde zayıflamak ve vücut yapmak

cachu

Femtopat
Katılım
26 Aralık 2023
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim.

Sporu bırakalı 2-3 sene oldu ve tekrar başladım çünkü kilo aldım vsvs.

Gittiğim salonda kapanmış çevremde yakın yok bu nedenle evde yapmaya karar verdim fakat daha önce hiç yapmamıştım.

Kafamda ki bazı soru işaretlerini giderebilmek adına danışmak istedim. Ev antrenmanı için ege Fitness'ı takibe alıyorum fakat fazla kilom var yaşım 23 105 kiloyum.

Merak ettiğim şey evde hem zayıflayıp üstüne hem de vücut geliştirebilir miyim?

Beslenmem şu şekilde ilerliyor bunu da ekleyeyim.

Sabah: 3 haşlanmış yumurta(sadece beyazı), 3 zeytin, 3 kaşık lor peynir, 2 domates ve 1 dilim tam buğday ekmek.

Öğlen: 1 su bardak yulaf(üstüne haşlanmış su), 1 muz, 1 kivi, 1 tatlı kaşığı fitnut ve 1 çay kaşığı tarçın bunların hepsini yulafın üstüne koyuyorum.

Akşama doğru(17:00-18:00 civarı): 1 su bardak bulgur(yağsız, tuzsuz), 250 gram tavuk göğsü, 1 kırmızı ve yeşil biber, 2 kuru soğan, 1 çay kaşığı zeytin yağ(yapışmaması için) ve bir avuç pul biber.

Bu öğünlerin aralarında ve yemekleri yerken sürekli su içiyorum akşam 19:00'da yani son öğünümden sonra hiçbir şey yemiyorum arada maden suyu içiyorum ve su tüketimine devam ediyorum.

Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın teşekkür ederim.
 
Salona gitme imkanınız yoksa halter seti almanızı öneririm. Vücut ağırlıyıla çok efektif olamayabiliyor. Kilo verme konusunda ise ilk başta tdee'nizi hesaplayıp 500 kalori açık verip sonrasında kilo vermeniz durunca 1000 kalori bunda da durunca carb cycling diyeti yapmanızı öneririm. Miktarlar yerine kaloriler üzerinden ilerlemniz kilo verme süreciniz için daha iyi olacaktır.
 
Salona gitme imkanınız yoksa halter seti almanızı öneririm. Vücut ağırlıyıla çok efektif olamayabiliyor. Kilo verme konusunda ise ilk başta tdee'nizi hesaplayıp 500 kalori açık verip sonrasında kilo vermeniz durunca 1000 kalori bunda da durunca carb cycling diyeti yapmanızı öneririm. Miktarlar yerine kaloriler üzerinden ilerlemniz kilo verme süreciniz için daha iyi olacaktır.
Halter seti sipariş ettim geliyorlar mecburilikten bu beslenme programım 500 kalori açığı yada daha fazlasını bırakıyor sizce?
 
Ben olsam kendime bir bisiklet alirim
Agirlik gununde 20dk.
Dinlenme gunlerinde sabahlari 1 saat kardiyo yaparim.

Ben bu sekilde 120'den 104'e dustum 2.5 ayda

Tabii ki yediklerime de dikkat ettim cok.
 
Bol bol yürümek[metabolizmanı hızlandırır.ip atlamak[hem kardiyo hem kordinasyon geliştirmesi yaparsın]. Ve yağlı ve paketli gıdaları direk bırak günde 3 yumurta gibi diyet işlerine biraz zaman geçince yapman daha iyi çünkü muhtemelen iraden dayanamacak.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı