Evren mükemmel midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ikaross

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
667
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar, soru açık. Evren mükemmel mi? Kainat düzgün mü işliyor yoksa kaos mu var?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence hayır başıboş kara delikler olsun daha tonla kaos içeren şeyler var. Bunlara düzen diyenler olabilir orasını bilmem ama gezegenim kara delik tarafından yok edilmesi hoş olmaz.
 
Evrendeki objelerin davranislarini belirli fizik kurallariyla aciklamamiz sistemin duzenli ya da mukemmel oldugunu isaret etmez. Entropinin kendisinin de yasasi var. Atom alti duzeyde tahmin edilebilecek şey yok. Evindeki mikrodalga firinin radyasyonu dahi yiyecegi rastlantisal isitiyor, calistirmadan bilmiyorsun hangi kisimlari daha cok isitacagini. Bunun adi "duzensizliktir". Manyetik radyasyonun formulunu bilmemiz düzenli kilmiyor hiçbir seyi.

Evrende mükemmel tek bir şey dahi yok muhtemelen. Mükemmel küre yok. Mükemmel düz bir çizgi yok. Zaten buna gerek de yok, mükemmel bizim kafamizdan uydurdugumuz ve tanriyi isaret etmek için olmasini istediğimiz bir kavram. Klasik hassas denge argümanı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mükemmeliyeti veya kaosu nasıl tanımladığına bağlı, insan zihni henüz evrenin sonsuzluğunu dahi idrak etmekte zorlanırken, gözlemleyebildiğimiz evrenin bile keşfedebildiğimiz kısımları plajdaki kum tanesinden öteye geçemezken böyle büyük bir yorumu nasıl yapabilir insan?

Evreni yöneten ister tesadüfler silsilesi olsun, ister bir yaradan olsun bence yapabileceğimiz tek yorum, ortada insanoğlundan ve insan algısından çok daha büyük bir şey var. Bizi çok aşan, muhteşem bir yapının içinde yaşıyoruz ve başlı başına büyük bir gizem evrenimiz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı