Eğer bu dediğiniz yani evrenin var olması önemli olmasaydı yok olması da önemli olmazdı çünkü var olmayan bir şey yok olamaz.Evrenin nasıl oluştuğu değil nasıl yok olacağı daha önemli bence![]()
Eğer bu dediğiniz yani evrenin var olması önemli olmasaydı yok olması da önemli olmazdı çünkü var olmayan bir şey yok olamaz.Evrenin nasıl oluştuğu değil nasıl yok olacağı daha önemli bence![]()
Bu doğru değil.Uzayda ya da vakumda aniden ortaya çıkıp birbirlerini yok eden sanal parçacıklar vardır.Hatta stephan hawking'in hawking ışımasını bulmasının temel sebebi de budur.Eğer bu dediğiniz yani evrenin var olması önemli olmasaydı yok olması da önemli olmazdı çünkü var olmayan bir şey yok olamaz.
Zaten o dinler de İslam'ın devamı. Ben hepsinin akıl dışı olduğunu söylüyorum.
Tartışmak isteyen bir Hristiyan veya Yahudi yok ki, olsa onlarla da tartışırız.
Sadece neden müslümanları hedef alıyorsunuz. İncil,Tevrat,Zebur bunlardanda örnek verin sonuçta yahudiler ve hristiyanlar ateistliği daha çok kötüleyen inançlar.
En uzun tartışma bu zannediyorum:Bu şu ana kadar bu forumda gördüğüm en uzun tartışmaydı. Dini konudan bakarsak rekor kırdı, orası ayrı da diğer konular içinde de (mesela AMD vs Intel gibi) en uzun tartışmaydı. Ve konunun ateşi sönmesine rağmen hala kilitlenmedi. Sanırım bu bir ilkİki tarafın da tartışma konusunda gelişmeye başladığının bir sembolü bu
![]()
İşte şunu anlamıyorlar Kuran neden evrenseldir ? neden Arapça indirilmiştir ? neden hem geçmişe hemde geleceğe hitap eder, bunu sorguladıkları zaman cevap zaten belli, buradaki mucize bile görülemiyor. Kuran zaten kendi içinde ayetlerle açıklamış bunu. “Eğer biz Kur’ân’ı yabancı bir dille gönderseydik derlerdi ki: Neden, onun ayetleri açıkça beyan edilmedi? Dil yabancı, muhatap Arap! Olur mu böyle şey?” (Fussilet, 41/44) tek bir kelimeyle birçok anlamı içinde barındıran zengin bir dil var ortada.Yani dediklerimden bunu nasıl çıkardın anlayamıyorum. Ayet değişmiyor kelime aynı kelime farklı anlamları var diyorum senin dediğine bak. Yaptığın kendini haklı çıkarmak ve vicdanını rahatlatmak için elinden geldiğince dayanmaya çalışıyorsun. Anlaşılan ben sabaha kadar size anlatsam da siz anlamamakta ısrar edeceksiniz ve sözlerimi çarpıtacaksınız. Allah hidayet versin.
Açık olduğu söyleniyor ama anlamak için ömrümüz yetmiyorİşte şunu anlamıyorlar Kuran neden evrenseldir ? neden Arapça indirilmiştir ? neden hem geçmişe hemde geleceğe hitap eder, bunu sorguladıkları zaman cevap zaten belli, buradaki mucize bile görülemiyor. Kuran zaten kendi içinde ayetlerle açıklamış bunu. “Eğer biz Kur’ân’ı yabancı bir dille gönderseydik derlerdi ki: Neden, onun ayetleri açıkça beyan edilmedi? Dil yabancı, muhatap Arap! Olur mu böyle şey?” (Fussilet, 41/44) tek bir kelimeyle birçok anlamı içinde barındıran zengin bir dil var ortada.
Yukarıdaki arkadaş gibi bazı ayetleri sonu başı olmadan kırpıp birde kendi fikrince yorumlarsan anlaşılmaması normal he birde çeviri diye bir olay var, bir romanı bile mümkünse orijinal dilinden okuyun tavsiyesinde bulunulur.Açık olduğu söyleniyor ama anlamak için ömrümüz yetmiyor![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.