Evren nasıl yok olacak?

Bence evren, karanlık enerjinin zaman içinde en güçlü kuvvet haline gelerek her şeyi; en büyük yapılardan tutun atomaltı parçacıklara kadar makro ve mikro her şeyi birbirinden ayırıp uzaklaştırınca yok olmuş sayılabilir.
 
Merhaba, sizce evren nasıl yok olacak? Dünya'nın nasıl yok olacağını az çok bilsek de (1 milyar yıl sonra güneşin parlaklığı artacağı için artık insanlık dünyada tamamen bitecek) evren hakkında ilginç teoriler var. Büyük yırtılma veya evrenin bir anda kendi içine çökmesi gibi uzar gider, burada fikrimi sunmak istemiyorum çünkü dediğim şeyin bir kaynağı yok. Birkaç bilim insanı dışında da inanan yok, bu da düşüncemi komplo teorisi yapar.

Allah bilir orasını biz görmeyiz de.
 
Kim bilir evren kaç kez tekil bir noktaya kadar ezilip sonra tekrar patlamıştır ve devam etmiştir. Düşünsenize böyle bir döngü var ve durmadan oluyor, döngü her gerçekleştikten sonra yeni kurallarla yeni bir evren ortaya çıkıyor veya aynı kurallar ile farklı sonuçlar, belki bizim gibi bir form olması için sayamayacağımız kadar döngüye girdi veya kim bilir belki bizden daha gelişmiş hatta daha farklı varlıklar oluştu bu süreçte, belki oluşan varlıklar bir bakıma hala vardır fakat farklı bir enerji formunda ve bu formlar aslında bizim tanrılarımızı şekillendiriyordur. Böyle olduysa evren tek bir noktaya toplanmak zorundadır, çünkü enerji yok edilemez ama çok genişlerse durma noktasına yani mutlak sıfıra ulaşır en uçtaki kısım ve durmayan kısma doğru çekilir ve durmadan bu çark döner de döner...

Gece gece yine uçuk kaçık şeyler yazdım. :D
 

Geri
Yukarı