Evren yoktan nasıl var oldu?

Agnostisizm diyebiliriz şuanlık, hala arayıştayım.
Zorlu bir süreç kolay gelsin.Eskiden bu konularda çok düşünmeyi gereksiz bulurdum ama insan düşündükçe farklı yeni bilgiler edinmiş oluyor ve ufku açılıyor.Tabii birincil öncelik konumunda değil de ,yani aktif bir düşünce, pasif bir şekilde düşünmek en doğrusu bence.
 
Hocam algler geçtim. Durup dururken bu patlama nasıl oldu? Onu öyle yapan şey ne ve onunda onu yapan şey ne?

Hocam ben Müslüman'dım. Yeni çıktım insan olgunlaşınca araştırmalaya başlıyor.

Çok kafaya takmamak lazım mesela 5 milyar sonra güneş patlayacak diyorlar belki ona benzer bir şey olmuştur şu anda mantıklı açıklama yapabilecek kimse yok sadece teoriler var.
 
Kimi tesadüf diyor, kimi Tanrı yarattı diyor, kimi ben yarattım diyor. Mümkün değil bilmemiz. Ben Allah'a inanıyorum ve diyorum ki, bazı şeyleri anlayamayız.
 
Net cevabı yok bazı kesim Tanrı'nın yarattığını bazı kısım ise tesadüf olduğunu söylüyor hangisi doğru bilemeyiz net bir cevap vermek imkansız.
 
Al işte. Bir soru daha buda kafama çok takılıyor. Buda tanrının varlığını bana uzaklaştırıyor.
Dostum bu nasıl soru on-on beş vagonlu bir tren düşün. Bu vagonlardan herbirisini bir önceki vagon çeker. Ve nihayet iş lokomotife dayandığında artık "Lokomotifi kim çekiyor?" diye bir soru sorulamaz. Zira, çekip fakat çekilmeyen bir lokomotif olmazsa bu nizam bozulur ve hareket meydana gelmez.
 
Yoktan var olduğunun kesin kanıtı yok, teknoloji geliştikçe öğrenebileceğiz fakat bunu görebilecek miyiz? Sanmıyorum.
 
Dostum bu nasıl soru on-on beş vagonlu bir tren düşün. Bu vagonlardan herbirisini bir önceki vagon çeker. Ve nihayet iş lokomotife dayandığında artık "lokomotifi kim çekiyor?" diye bir soru sorulamaz. Zira, çekip fakat çekilmeyen bir lokomotif olmazsa bu nizam bozulur ve hareket meydana gelmez.

Umarım ironidir prim kasmak için dini kullanan birisin cümlesi yorumları bile kapatıyor YouTube Shorts'da karşıma çıkmıştı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı