Evrende düzen var mı?

Yaratılışçıların en çok kullandığı argümanlardan birisi de "tanrı yoksa bu evrendeki düzeni kim yarattı?" Ama nasıl bir düzen olduğunu sorduğumda herhangi bir cevap verebildiklerini şahsen deneyimleyemedim. Böyle bir argümanı savunmalarına rağmen, neden savunduklarını bilmiyorlar. Bu düşünce de olanlar düşüncelerini din tartışmasına girmeden belirtirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size kolay gelsin. Ben istediğimi elde ettim. Mutlu bir şekilde Diğer konulara göz atmaya gidiyorum.
Bu arada şu konularda "Dini" şeyler kullanmayın. Tutmuyor. Bilginiz varsa sunun, bilginiz yoksa susun. Zaten konu düzen kaos tartışmasından deizme döndü. Az sonra kapatılır.

Yaratılışçıların en çok kullandığı argümanlardan birisi de "tanrı yoksa bu evrendeki düzeni kim yarattı?" Ama nasıl bir düzen olduğunu sorduğumda herhangi bir cevap verebildiklerini şahsen deneyimleyemedim. Böyle bir argümanı savunmalarına rağmen, neden savunduklarını bilmiyorlar. Bu düşünce de olanlar düşüncelerini din tartışmasına girmeden belirtirse sevinirim.
Dünyanın bu zamana kadar ayakta kalması büyük bir şans.

Dünyanın bu zamana kadar ayakta kalması büyük bir şans.
Evet öyle. Anlatamadık gitti vallahi.
Milyarda bir şansla atomlar bir araya geldi ve yine milyarda bir şansla aminoasitler oldu ve yine milyarda şansla DNA oldu.

Kanıt: Sensin. Milyarda bir şansla, sarışın mavi gözlü, uzun boylu ve yakışıklı olacakken, milyarda bir şansla bunları olmadın.

Tüm bunlar aslında her şeyin yüzde 50 oranla olmasında kaynaklı.

Evet öyle. Anlatamadık gitti vallahi.
Milyarda bir şansla atomlar bir araya geldi ve yine milyarda bir şansla aminoasitler oldu ve yine milyarda şansla DNA oldu.

Kanıt: Sensin. Milyarda bir şansla, sarışın mavi gözlü, uzun boylu ve yakışıklı olacakken, milyarda bir şansla bunları olmadın.

Tüm bunlar aslında her şeyin yüzde 50 oranla olmasında kaynaklı.
Evet mesela, şuan yaşamın oluşmasının sebebi "ilkel çorba" dediğimiz bir olayın gerçekleşmesi. İlkel çorba ise bazı kimyasal maddelerin bir baloncuk içinde toplanıp kimyasal tepkimeye girmesidir.

Buradan bilimsel konuşmaya çalışan, bilimsel argüman kullanan, bir durumu mantığa oturtmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu kadar cahil bir ülkede bu ortamı yarattığınız için tekrardan teşekkür ederim. Kalbinizi kırdıysam da özür dilerim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam ağlamayacağım;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilimin bildiği cevapları semavi dinlere inanan cahiller bilmediği için inanmıyor. Teknolojinin ve bilimin ne kadar ilerleyeceğini tahmin edemeyiz ama bunun bir sınırı olmadığını bilebiliriz. Evrim, insanlar kusursuzlaşana kadar devam etmek zorundadır. Ve bence evrimin son basamağında ölümsüzlük var. Biz bir sonraki basamağa kadar bile yaşayamayacağız ama keşke evrimin son basamağını görebilseydik. Düşünsenize hiçbir insan ölmüyor bütün evrenin her yerine erişimimiz var. Devasa bir mmorpg oyununda gibi olurdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı