Evrende düzen var mı?

Yaratılışçıların en çok kullandığı argümanlardan birisi de "tanrı yoksa bu evrendeki düzeni kim yarattı?" Ama nasıl bir düzen olduğunu sorduğumda herhangi bir cevap verebildiklerini şahsen deneyimleyemedim. Böyle bir argümanı savunmalarına rağmen, neden savunduklarını bilmiyorlar. Bu düşünce de olanlar düşüncelerini din tartışmasına girmeden belirtirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiziğin F'sini bildiğini sanan adam gelmiş "Düzen yok. Düzen var diyen fiziğin F'sini bilmiyordur sallıyordur." Diyor. Senin düzen olmadığını iddia etmenin sebebi fiziğin sadece F'sini bilen bir zır cahil olman Gerçekten evrende düzen olmadığını kanıtlayan 1 tane argümanınız var mı ya Adam hala düzen yok tek var olan "Kaos" diyor. Yahu git kaos nedir bir öğren. Bu nasıl bir cahillik seviyesidir. Adam hala fizik yasalarından bahsediyor, fizik yasalarının düzene kanıt olmayacağını söylüyor. Kafayı yiyorum şu zümrenin argümanları karşısında. Bilgin yoksa sus. "Evrende düzen yok abi cahilsiniz" demeniz sizi fizik profesörü yapmıyor.
Bende fizik profesörü değilim. Fizik ile ilgili iktisatım da yoktur. Sizin de olduğunu sanmıyorum. Ben düzen olduğuna dair argümanlarımı sunmuştum. Henüz kayda değer bir karşı tez sunulmadı.

Son düzenleme:
Tamam kanka düzenli.

Yoktur. Vardır diyen fiziğin F'sini bilmiyordur, işkembeden desteksiz sallıyordur. Kâale almayınız.
Evrende düzen olmasaydı verdiğim örnek emin ol işlemezdi. Sadece azot döngüsünü araştırman bile düzeni anlamana yardımcı olacaktır.

Düzenin olmasına, ilerleyişine verilebilecek onlarca önrek sayılabilir. Kemiklerin petrol tarzı maddelere dönüşmeleri, onları insanların kullanıp o insanlarında öldükten sonra bir sonraki neslin o kemikten çıkan maddeyi kullanması diye uzar da gider. Yada güneş sistemleri. Kusursuz bir mekanizma. Milyonlarca yıl hiç kıpırdamadan aynı eksende dönen gezegenlere bakmayıp "Evrende düzen var diyen fiziğin f sini bilmiyordur" demesi çok ironik. Yada her yıl hep aynı zamanlarda kışın geldiğini, aynı zamanlarda yaz geldi diyebiliyorsak, bu düzen değil midir? Herşey ayarlandığı şekilde gidiyor. Ve evet, bu düzendir. Karşıt bir argüman doğru dürüst benim dediklerime karşı sunulacağını sanmıyorum. Altı boş mesajlar yazacaklar. Biliyorum.

Son düzenleme:
Ya sizin gerçekten aklınızdan zorunuz var. Varlığımı sorguluyorum başlığının 18. yorumunda bu konu hakkında isabetli atış yapmışım. Kendimi tebrik ediyorum. Buna inanıyordum, artık eminim. Kendi argümanını sunabilirsin ama birilerini küçümseyerek konuşamazsın. Yukarıda yeterince tartışmaya girdim, bakabilirsin. Hangisinde birilerini küçümsemişim? "Fizik profesörü değilim." demene rağmen bu kadar emin olup da insanlar ile dalga geçmende ayrı komedi unsuru. Bu söylemlerinden dolayı, bana göre de sen cahilsin şimdi. Ne yapalım? Dalga mı geçeyim seninle? Davul, zurna eşliğinde seni cahil mi ilan edeyim?

Son düzenleme:

Bilimsel nosyon kullanarak insanlar "duzensizlik" meselesini sizin yaptiginiz sacma sapan tanimlamalardan arindirip ( kural varsa duzen de vardir? ) objektif hale getirmislir, ismi de entropy. Entropinin varligi duzensiz oldugunu gostermez, "agirligin" varliginin bir objenin agir oldugunu gostermedigi gibi. Yalnizca duzensizligi olculebilir, hesaplanabilir sekle sokar.

Bunu soyleyerek tum kurallara hakimim demiyorum, straw man argumanlarinizi bir kenara birakip cehaletinizi entropi nedir ogrenerek yenebilirsiniz.

Ayrica evrenin kaotik oldugunu iddia ettigin zamanlarda da yine ayni kurallar gecerliydi, o zamani duzensizlik olarak tanimlayarak kendi sacma duzensizlik taniminla da celismis oluyorsun.

Var birader de nasıl var? Bu nasıl cevap? Bir de "başka soru" demiş. Kafayı yersin.

Soruya evet ya da hayır diye cevap verirsin. Bende evet diye cevap verdim. Burada gereksiz yere açıklama yapmayacağım. Milletle boş yere tartışmaya girip parmaklarımı yormaya değmez.

Var birader de nasıl var? Bu nasıl cevap? Bir de "başka soru" demiş. Kafayı yersin.
Biraz yukarı veya bir önceki sayfada yazdığım uzunca yazıyı okuyup bana karşıt argüman sunar mısınız? Nasıl olduğu da yazıyor bence. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soruya evet ya da hayır diye cevap verirsin. Bende evet diye cevap verdim. Burada gereksiz yere açıklama yapmayacağım. Milletle boş yere tartışmaya girip parmaklarımı yormaya değmez.
O zaman forumda takılmanın anlamı yok. Uzun uzadıya cevap vermeyeceğin, açıklama yapmayacağın sorulara sorulara cevap verme. Çünkü forum mantığına aykırı. Anahtar kelimeyi de kullanayım: LÜTFEN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…