Evrende düzen var mı?

Yaratılışçıların en çok kullandığı argümanlardan birisi de "tanrı yoksa bu evrendeki düzeni kim yarattı?" Ama nasıl bir düzen olduğunu sorduğumda herhangi bir cevap verebildiklerini şahsen deneyimleyemedim. Böyle bir argümanı savunmalarına rağmen, neden savunduklarını bilmiyorlar. Bu düşünce de olanlar düşüncelerini din tartışmasına girmeden belirtirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@selimtti Bak cahil. Hadi fiziği bilmiyorsun, fiziği okumuyorsun... fiziği bileni dinle bari. Gelmiş 40 kişi sana anlatmaya çalışıyor; gözlerini, kulaklarını kapatıyorsun.

Bir de "düzeni" neden-sonuç ile karıştırmayalım. İkisi farklı şeyler.

Entropi zamanla düzenli artmak zorunda ki düzensiz bir artışı olsaydı entropiden söz etmek olası olmazdı.
:( Entropinin düzenli bir şekilde arttığı kanısına nereden ulaştınız acaba?

Belirli alanlarda yasanın işlemesi de bir düzendir.
Hah, işte bu düzen değil, determinist yapıdan kaynaklanır. Kuantum'da da işlemez.

Pozitif düzenli artış. Negatife düşmüyor. Anlamak zor değil.
O da düzen değil. Anlamak da kolay değil. Zira olsaydı burada laf yarıştırmakla uğraşmayıp Cambridge'de Evren'i inceliyor olurdunuz.

Belirli alanlarda yasanın işlemesi de bir düzendir.
Anlamsız bir çaba. Karşındaki kişi ya anlayamıyor ya da kabullenememe duygusundan dolayı böyle hareketler yapıyor. Kullandıkları cümleler onlara özgü değil bunlar gibi niceleri ile uğraştım. Aslında anlamsız bir çaba. Genelde geri döndürülemez vakadır bu kişiler. Ama ben uğraşmayı seviyorum zaman geçiyor.

Anlamsız bir çaba. Karşındaki kişi ya anlayamıyor ya da kabullenememe duygusundan dolayı böyle hareketler yapıyor. Kullandıkları cümleler onlara özgü değil bunlar gibi niceleri ile uğraştım. Aslında anlamsız bir çaba. Genelde geri döndürülemez vakadır bu kişiler. Ama ben uğraşmayı seviyorum zaman geçiyor.
Entropinin varlığı da bir yaratıcıya ve düzene götürür.

Hah, işte bu düzen değil, determinist yapıdan kaynaklanır. Kuantum'da da işlemez.
Daha profesörlerin bile hakkında bet konuşamadığı bir kuramı öne sürmek acı verici olmalı. Kuantum hakkında bildiğimiz hiçbirşey yok ve yıllar sonra doğru bildiğin şeyler yanlış, yanlış bildiklerin doğru olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı