Evrende yalnız mıyız?

Bizden milyar yıllar önce yaşayan tek hücreli canlılarda ve milyonlar yıl önce yaşayan canlılarda da ama 3 boyut algısı yoktu. Sonrasında da ancak kısmen algı oluştu ve sürüngen canlılarla birlikte tamamıyla 3 boyut algısına sahip olduk ve günümüze kadar geldik. Milyon veya milyar yıl sonra eğer hala dünya diye bir yer varsa acaba insanoğlu veya sonraki benliğimiz yeni bir algı daha kazanabilir mi acaba
Kazanabilir. Burada kendi inancım açısından değerlendirsem Allah'ın sürekli yarattığını ve bu yaratım sürecinde insanın durağan bir varlık olmadığını göz önüne aldığımda insanın o yöne evrilmesi söz konusu olabilir. Burada benim inancımdaki farklılık bunun tesadüfi olmayışıdır. Allah, kendi yarattıklarını kendi iradesi ile nesilden nesile değiştirmektedir.

1000 yıl sonra Dünya ve insanlık kalır mı?
Kalırsa ve aynı zamanda bu forum bile kalırsa o zamanki insanların bu mesajları okuduğunda ne düşüneceğini çok merak ediyorum.

1000 yıl sonra Dünya ve insanlık kalır mı?
Kalırsa ve aynı zamanda bu forum bile kalırsa o zamanki insanların bu mesajları okuduğunda ne düşüneceğini çok merak ediyorum.
Eğer yıldızlararası seyahat başlamış ve başka gezegenlerde canlılar keşfedilmişse bizim bu yazdıklarımızı okuyup baya bir gülerler 😄

Evrenin sonsuz olduğu bilmem kaç bin tane güneş sistemi olduğu falan söyleniyor o yüzden canlı varlıklar olma olasılığı yüksek geliyor ama bu kadar büyük bir evren var diye yaşam formu olması da zorunlu değil belki de eskiden vardı fakat artık yok oldular. Ben biraz daha karamsar bakıyorum olaya akıllı canlılar olsa bile çok barışçıl olacaklarını sanmıyorum, ya da insanlık için ölümcül olabilecek virüsler taşıyorlar falan da olabilir, ölmeden önce bir temas kurulduğunu görmeyi isterim.

Daha insanlık olarak evrenin büyüklüğünü anlayacak bilgiye, kapasiteye ve teknolojiye sahip değilken bu sorunun yanıtını verebilecek durumda asla değiliz.
Evrende tek olup olmama konusu aslında çok yönlü. Milyarlarca farklı galaksideki trilyonlarca gezegenden herhangi bir tanesinde bir bakteri yaşıyorsa bile bu bizi yalnız olmaktan çıkarır. Eğer ki gelişmiş, düşünebilen ve teknolojik olarak ilerlemiş bir varlık arıyorsakta benim fikrimce o da muhtemeldir.

Eğer ki biz gibi gelişmiş farklı canlılar varsa bu seferde ortaya milyarlarca farklı kombinasyonlar çıkıyor.
Farklı matematikler, farklı teknolojiler ilerlemeler, farklı yönetimler, farklı fizik kuralları gibi Dünya'da binlerce yıldır kabul gören milyonlarca farklı etkenin aslında tek 1 tane olmadığı ortaya çıkıyor.

Bana kalırsa evrende farklı canlılar varsa bile bizim onlarla karşılaşmamız imkansıza yakın. Eğer ki karşılaşabilecek kadar hızlı giden bir araca sahiplerse bu sefer Dünya fiziğinin tamamen geçersiz olduğu ortaya çıkar. Dünya fiziği geçersizse aslında Dünya insanlığı bir arpa boyu yol alamamış demektir. Bu soruya verilecek cevap milyonlarca farklı soru doğuruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı