Evrim çelişiyor

@gen2 Canlıların değiştiği %100 gerçektir, evrimin bazı noktalara hâlâ cevap verememesi evrimi çürütmez, gerçek dışı kalmaz.

Canlılar değişiyor ancak özellikle insanların değişimlerinin sebebinin evrim değil de radyoaktivite olduğunun varsayıldığını duymuştum bir belgeselde.

Araştırmadan, okumadan, öğrenmeden Evrim çelişiyor demek gerçekten bir insanın kendi zekasına hakaret. Evrim çelişemez, Evrim Teorisi çelişebilir, mantık hataları olabilir, açıklanamazlar olabilir, bu doğal bir şey sonuçta. Hala araştırılmaya ve geliştirilmeye devam edilen bir teoride hataların olması kaçınılmaz tabi ki. Ancak konu hakkında bilgisi ve araştırması olmayan, hiçbir uzmanlık alanı bulunmayan kişilerin Evrim Teorisi öyle çelişiyor böyle çürüdü falan demesi 100 yılı aşkın süredir yüzlerce Prof. Doktora ve Yüksek Lisans yapan ve bunu araştırmaya gönül vermiş insanların emeklerini oturduğu yerden aşağılamak oluyor kusura bakmayın, kendinize acilen çekidüzen vermeniz gerekiyor gülünç bu yapılanlar.

radyoaktivite olduğunun varsayıldığını duymuştum bir belgeselde.
Alakası yok. İnsanda diğer canlılar gibi evrim sonucunda ortaya çıktı. Bir gerçekliği yok dediğin şeyin.

Canlılar değişiyor ancak özellikle insanların değişimlerinin sebebinin evrim değil de radyoaktivite olduğunun varsayıldığını duymuştum bir belgeselde.
Hocam bugün evrim dünya çapında kabul edilen bir doğa yasasıdır, biz kabul etsek de etmesek de binlerce bilim adamı bunu aksi bir kanıt bulunana kadar %100 doğru kabul edecek ve araştırmalarını o şekilde yapacaklar. Bu adamların yıllarca okuduğunu, makaleler ve kitaplar yazdığını da hesaba katarsak evrimi sanki ortaya atılmış ve öyle kabul edilmiş bir fikir gibi düşünmek saçma olur bence.

Hocam bugün evrim dünya çapında kabul edilen bir doğa yasasıdır, biz kabul etsek de etmesek de binlerce bilim adamı bunu aksi bir kanıt bulunana kadar %100 doğru kabul edecek ve araştırmalarını o şekilde yapacaklar. Bu adamların yıllarca okuduğunu, makaleler ve kitaplar yazdığını da hesaba katarsak evrimi sanki ortaya atılmış ve öyle kabul edilmiş bir fikir gibi düşünmek saçma olur bence.
%100 doğru olmayabilir diyorum sadece, evrime bende inanıyorum. İnsanların değişimini başlatan farklı sebepler olabilir mesela. Bunu da izlediğim bir belgeselden esinlenerek söylüyorum.

İnsanların değişimini başlatan farklı sebepler olabilir mesela. Bunu da izlediğim bir belgeselden esinlenerek söylüyorum.
Bu belgesellerin bir geçerliği yok. Bu belgeselere inanacaksak dünya düz o zaman. Evrimin gerçek olduğu %100 gerçek olduğu tartışılmaz bir durum. Evrim teorisininde hâlâ bazı cevap veremediği durumlar var, evrimin olmadığını göstermiyor. Bilmiyoruz bazı şeyleri şimdiki bilgilerimiz buna el veriyor. 100 yıl sonra bugün evrim hakkında bildiğimiz bir çok şey yanlış olabilir. Bilimde hiçbir şey de %100 kesin değildir, böyle bir şey olsa bunun adı bilim olmaz. Bilim güncellemeye açıktır her daim. Evrimin olduğunu kesin olarak biliyoruz, ha ne olur bazı bildiğimiz evrim hakkındaki bilgiler ileriki zamanda yanlışlanabilir, Darwin bu teoriyi ortaya atarken her şeyi kusursuz yaptı mı sanıyorsun, Darwin'in hatalı olduğu bir sürü nokta vardı. Zaman geçtikçe hatalar yeni bulgular neticesinde giderildi. Bugün de bildiğimizi sandığımız şeyler ileri de yanlışlanacak üzerine yeni eklemeler yapılacak. Bu her zaman böyle olacaktır her yeni bulgu eski bulguyu çöpe atacaktır. Yeni bulgular eski bulguları değiştirdi diye evrim teorisi zayıflamayacak, evrim değişimi esas alıyor, evrim vardır var olmaya da devam edecektir.

Bu belgesellerin bir geçerliği yok. Bu belgeselere inanacaksak dünya düz o zaman. Evrimin gerçek olduğu %100 gerçek olduğu tartışılmaz bir durum. Evrim teorisininde hâlâ bazı cevap veremediği durumlar var, evrimin olmadığını göstermiyor. Bilmiyoruz bazı şeyleri şimdiki bilgilerimiz buna el veriyor. 100 yıl sonra bugün evrim hakkında bildiğimiz bir çok şey yanlış olabilir. Bilimde hiçbir şey de %100 kesin değildir, böyle bir şey olsa bunun adı bilim olmaz. Bilim güncellemeye açıktır her daim. Evrimin olduğunu kesin olarak biliyoruz, ha ne olur bazı bildiğimiz evrim hakkındaki bilgiler ileriki zamanda yanlışlanabilir, Darwin bu teoriyi ortaya atarken her şeyi kusursuz yaptı mı sanıyorsun, Darwin'in hatalı olduğu bir sürü nokta vardı. Zaman geçtikçe hatalar yeni bulgular neticesinde giderildi. Bugün de bildiğimizi sandığımız şeyler ileri de yanlışlanacak üzerine yeni eklemeler yapılacak. Bu her zaman böyle olacaktır her yeni bulgu eski bulguyu çöpe atacaktır. Yeni bulgular eski bulguları değiştirdi diye evrim teorisi zayıflamayacak, evrim değişimi esas alıyor, evrim vardır var olmaya da devam edecektir.
Evet, bundan bahsediyorum bende zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı