@Recep Baltaş Bilim kategorisinde zırvalık ve cahillik yazılarının olması komik değil mi? 
Önceden iki ayak üstünde değil dört ayak üzerindeydik. İki ayak üzerine kalkmanın doğumu erkene çekmesiyle de insan doğumdan sonra daha fazla şekillenebilecek, bakıma daha muhtaç bir hale geldi.İnsan en başta basit eylemler ile yaratıldı. Yürüme, konuşma, refleksler tarzı.
Esasında esnek iş birliği. 20.000 maymunu aynı ortamda tutamazsınız, ama yeterli alan varsa (mesela stadyum) insanlar pekala durabilir.Ama bunlardan en büyüklerinden ve en önemlilerinden biri de onun meraklılığı ve öğrenme kabiliyeti idi. İnsan okudu, araştırdı, gezdi... Sonunda öğrendi. Bu yüzden beynimiz gelişmeye devam ediyor. Fakat diğer canlılarda bu yok. Git bir köpeğe merhaba de, o sana cevap verebilir mi? Hayır. İşte insanlarla diğer canlılar arasındaki fark da bu. Çünkü onların özellikleri sınırlı, kendisine kadar.
Aslında bu çok daha kompleks. Yani yemekleri pişirmenin bile etkisi olma durumu var. Hem çiğneme zamanından tasarruf, daha besleyici hale gelen yemeklerden dolayı daha iyi beslenebilme ve daha az yemek aramaya ayrılması gereken zaman gibi. Bu kadar basit bir konu değil yani.Bir de tam anlamamış olsam da neden sadece insan beyni gelişti diyorsan, onun da cevabını verdim.
Tarihimizin maymunlara dayandığını bilmiyordum. Bundan böyle maymunlara atam diyeceğimÖnceden iki ayak üstünde değil dört ayak üzerindeydik. İki ayak üzerine kalkmanın doğumu erkene çekmesiyle de insan doğumdan sonra daha fazla şekillenebilecek, bakıma daha muhtaç bir hale geldi.
Bu arada atalarımız sudan çıkmadan öncesinde yürümüyordu, değil mi?
Esasında esnek iş birliği. 20.000 maymunu aynı ortamda tutamazsınız, ama yeterli alan varsa (mesela stadyum) insanlar pekala durabilir.
Bizimle sözlü iletişime geçemiyor olmaları onların sınırlı canlılar olduğu anlamına gelmiyor. Kendi aralarında iletişim kurabilirler, dedikodu hariç.(Bunun önemi büyük ama şimdi girmiyorum.) Üstelik bize bir şeyler anlatabiliyorlar. Beslediğiniz bir kedi gelip size acıktığını anlatabilir, siz de anlayabilirsiniz, değil mi? Belirli komutlara alışıyorlar, öğreniyorlar. Bunu sınırlı diye adlandırmayı hiç doğru bulmuyorum. Ayrıca (en azından memelilerde) artık bilince sahip olduklarını düşünüyoruz.
İngilizce ama detaylı bilgi isterseniz örnek bir kaynak:
![]()
Animal consciousness - Wikipedia
en.wikipedia.org
Aslında bu çok daha kompleks. Yani yemekleri pişirmenin bile etkisi olma durumu var. Hem çiğneme zamanından tasarruf, daha besleyici hale gelen yemeklerden dolayı daha iyi beslenebilme ve daha az yemek aramaya ayrılması gereken zaman gibi. Bu kadar basit bir konu değil yani.
Bunu garipseyen insanlar var, kendini kandırmaktan başka işe yaramaz. Maymun türleriyle ortak atadan geliyoruz bu bir gerçek.Tarihimizin maymunlara dayandığını bilmiyordum. Bundan böyle maymunlara atam diyeceğim
Canlıların değiştiği %100 gerçektir, evrimin bazı noktalara hâlâ cevap verememesi evrimi çürütmez, gerçek dışı kalmaz.
Evrimi bizi sürekli geliştiren bir tür bilinç olarak düşünmek yanlış. Doğada en uyumlu olan kazanır. Mesela insanlarda şu an hayatta kalmak için en önemli şey nedir? Kas gücü mü? Pek değil. Bu durum zekâya kaymış durumda. Ama mesela diyelim ki, ütopik bir senaryoda, bir felaket oldu ve mesela en iyi görebilenler avantajlı duruma geçti. Bu durumda insanın görüşü de gelişecektir değil mi? Çünkü görüşü nispeten kötü olanlar ya da kör olanlar elenecektir. Öldükten sonra ne olacağı ise... Hocam ben oraya girmeyeyim çünkü bu dini bir tartışma olmamalı bence![]()
Kuyruk sokumunu araştırın derim. İribaş hala gelişme döneminde olduğu için bacakları çıkmamıştır, fakat DNA'sında doğumdan beri bacakları olduğu yazar.Evrim yoktur denemez zaten, en basit örnek, kurbağadır. Benim anlayamadığım konu bu maymundan geldik kısmı, e bak kurbağaya hala doğduğuna bacakları yok sonradan çıkıyor ama insanlarda böyle bir şey yok.
Mutasyon öyle çalışmıyor. Sizin bahsettiğiniz başka kuşların türemesi adaptasyondur.Evrime değil de mutasyona inanmıyorum denebilir bu konuya. Mesela kuştan başka bir tür kuş türeyebilir, ama balıktan da kuş biraz anlamsız yani.
Mutasyon olmasaydı evrim olmazdı, bu dediğin yanlış bir söylem.Evrime değil de mutasyona inanmıyorum denebilir bu konuya.
Bu mesajda ne demek istiyorsun daha açıklayıcı olur musun?Dini işlere gelince böyle denmiyor ama.
Evrim konusunda hiçbir şey bilmiyorsanız niye konuşuyorsunuz. Evrim çelişiyor demişsiniz, Bir Akıllı sizsiniz zaten.Evrime göre gittikçe gelişmiş olmamız gerekiyor. Ama neden bazı canlılar az gelişmiş bazı canlılar çok gelişmiş ve bir sürü canlı türü var? Diyelim geliştik toplayıcılık döneminde neden insan beyni gelişmeye devam etti. İnsanın tek yapması gereken toplamak ya da başka küçük basit işler. Örnek olarak virüslerin tek yaptığı kendini kopyalamak. Evrimcilerin dediğine göre hayatın bir anlamı yok. O zaman bizim sadece dünyayı sömürüp çoğalmak olur. Peki virüsler de bunu yapıyorsa neden geliştik?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.