Evrim çelişiyor

Mutasyon olmasaydı evrim olmazdı, bu dediğin yanlış bir söylem.

Mutasyona şu şekilde inanmıyorum, hani ilk insanlar (atalarınız(!) ) Denizden karaya çıkmış, sonra demişler, bana bacak lazım napayım yüzgeci diyerek mutasyon geçirmişler(!), Daha sora bazıları da uçmak istemiş kanatları çıkmış(!), İşte bu saçmalık kısmına inanamıyorum, çünkü hiçbir mantığı yok.

Belki genetik bozukluk nedeniyle bacaklı doğan balıklar vardı bunlar karaya çıktı, eliminasyon usulüyle güçlü gen ayakta kaldı yüzgeçliler yaşayamadığı için karadakilerin yüzgeçleri artık yok,
deseler yine hadi eyvallah diyebilirim.
Mutasyon yok demiyorum, kendimi tam ifade edemediğim için hata bende haklısınız.

Bir de bazı arkadaşlar evrimle alakalı bir şeyler paylaşırken, böyle olduğu sanılıyor yazdığını görememiş, kesin doğruymuş gibi inanıyorlar bu doğru değil. Bilim bile kesin dememiş adam ana yasanın ilk 3 maddesi gibi savunuyor.

Bu mesajda ne demek istiyorsun daha açıklayıcı olur musun?
Yusuf Akar dedi:
Dini işlere gelince böyle denmiyor ama.
BERWAR dedi:
Canlıların değiştiği %100 gerçektir, evrimin bazı noktalara hâlâ cevap verememesi evrimi çürütmez, gerçek dışı kalmaz.

Demek istediğim şey şu; sosyalin olmazsa olmazı tanrı var mı konusu açılıyor ya her 1317231 saniyede bir, hani oradaki aklı selim arkadaşlar "göremiyorum o zaman yoktur" diyorlar ya, işte kastettiğim şey buydu.

Mutasyona şu şekilde inanmıyorum, hani ilk insanlar (atalarınız(!) ) Denizden karaya çıkmış, sonra demişler, bana bacak lazım napayım yüzgeci diyerek mutasyon geçirmişler(!), Daha sora bazıları da uçmak istemiş kanatları çıkmış(!), İşte bu saçmalık kısmına inanamıyorum, çünkü hiçbir mantığı yok.
Kardeş ömce mutasyon nedir onu öğrenmen daha iyi olur. Mutasyonlar rastgele meydana gelir, bunun rastgele meydana gelmesi mutasyonun bilimselliğini ve gerçekliğini azaltmaz. Akla zarar örnekler vermeyin mutasyon ne demek onu öğrenin önce. Bu dediğin şeylerin de mutasyon ile alakası yok.

Mutasyon ne demek onu öğrenelim önce. Her kimyasal bağ yeterli enerji verildiğinde kırılabiliyor. Dış çevreden gelen radyoaktif dalgalar ve ya mutajen kimyasallar, atom ve moleküllerin bağlarını kırabilir veya atomların elektron konfigürasyonlarını değiştirebilir. Bu gibi durumlarda, sıradan fizik ve kimya yasaları dahilinde, kopan molekül ve atomların yerine, yeni enerji durumuna daha uygun elektronik yapıya sahip atom ve moleküller gelebilir. Bu durumda, eskiden örneğin Guanin (G) olarak isimlendirdiğiniz bir kimyasal molekül, Adenin (A) diye isimlendirdiğiniz bir diğer moleküle dönüşebilir. Bunun olması için gerçekleşmesi gereken tek şey, bir hidroksi molekülünün (bir hidrojen ve bir oksijen atomunun) kopmasıdır! İşte örneğin bu olaya, nükleotitlerin değişmesinden ötürü, mutasyon diyoruz. Kısaca DNA diziliminde meydana gelen değişime mutasyon adını veriyoruz.

Evrimin meydana gelmesi için popülasyon içinde varyasyon görülmesi gerekiyor. Bir popülasyon içindeki tüm canlılar birbirlerinin kopyası iseler değişen çevre şartlarında dezavantajlı ve avantajlı bireyler oluşamazdı. Ya tümü eşit derecede avantajlı ya da tam tersi dezavantajlı olurdu.

Ayrıca mutasyonların büyük çoğunluğu da nötr, yani etkisizdir. Mutasyon da vardır ve rastgele olur, mutasyon yoktur evrim vardır diyemezsiniz. Mutasyon da bir evrim mekanizmasıdır. En basit şekilde kanser gende meydana gelen mutasyon sayesinde gelişir.

Down sendromu, albino, altı parmak, renk körü, Van kedilerinin gözlerinin birbirinden ayrı olması vb. daha bir sürü örnek sıralayabiliriz bunların hepsi mutasyon nedeniyle ortaya çıkıyor.
Bir de bazı arkadaşlar evrimle alakalı bir şeyler paylaşırken, böyle olduğu sanılıyor yazdığını görememiş, kesin doğruymuş gibi inanıyorlar bu doğru değil.
Evrim kesinlikle var bunu anla öncelikle, bunun tartışılacak bir durumu yok. Canlılar değişir, değişmeye de devam edecek. Evrim bir doğa yasasıdır, yer çekimi yasası ne kadar gerçekse evrim o kadar gerçektir. Yine diyorum anlamamakta ısrar etme evrimin bazı sorulara cevap verememesi evrimin güvenirliğini azaltmaz, çürütmez. Bundan 100 yıl sonra belki evrim hakkında bildiğimiz pek çok yanlış çıkacak ama bu durum evrimi çürütmeyecek. Evrim değişimi esas alır, biz bugün kesin olarak biliyoruz ki canlılar evriliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı