Excalibur G900 düşük FPS

Daha fazla araştırmana gerek yok dediğim gibi sorunun sadece tek kanal RAM. Bu FPS sorunlarını da çözemezsin çünkü oynadığın oyunlar daha çok işlemci bazlı oyunlar. RTX 2060 güçlü bir ekran kartı ve LoL, CS:GO, Valorant gibi oyunlar fazla ekran kartı yemeyen oyunlar olduğu için ekran kartı fazla çalışmıyor güç tüketmiyor fakat AAA dediğimiz güçlü oyunlarda ekran kartını zorunlu olarak %100'e kadar kullanması nedeniyle tam performans alıyorsunuz çünkü oynadığınız oyunların neredeyse tamamı ekran kartını kullanan oyunlar. Sorunun tek çözümü Dual Channel RAM olacaktır. Tek kanal her zaman sıkıntı yaratır. Düşük FPS ve droplar gibi.

MSI Afterburner ile oyun içi sıcaklıklara bakabilir misiniz?
Excalibur Center dan bakıyordum. 70-80 arası normal bir sıcaklık alıyorum.
Daha fazla araştırmana gerek yok dediğim gibi sorunun sadece tek kanal RAM. Bu FPS sorunlarını da çözemezsin çünkü oynadığın oyunlar daha çok işlemci bazlı oyunlar. RTX 2060 güçlü bir ekran kartı ve LoL, CS:GO, Valorant gibi oyunlar fazla ekran kartı yemeyen oyunlar olduğu için ekran kartı fazla çalışmıyor güç tüketmiyor fakat AAA dediğimiz güçlü oyunlarda ekran kartını zorunlu olarak %100'e kadar kullanması nedeniyle tam performans alıyorsunuz çünkü oynadığınız oyunların neredeyse tamamı ekran kartını kullanan oyunlar. Sorunun tek çözümü Dual Channel RAM olacaktır. Tek kanal her zaman sıkıntı yaratır. Düşük FPS ve droplar gibi.
Hocam yani ekstra ram'den başka fps artırmanın yolu yok.

Evet öyle. Sorunun aynısı bende de var çünkü iyi biliyorum. Sendekinin aynı sistemim hatta. Her şeyimiz aynı.
Siz ne zaman aldınız? Ben 6 Kasım'da 15.000 TL ye aldım. Şuanda 12.000 civarına kadar düştü kendimi aptal gibi hissediyorum. Hocam bir de ram yükseltmeden ve yükselttikten sonraki fps değerlerinizi yazar mısınız? Ve internetteki tanıtım videolarında çok daha yüksek fpsler var sponsorlu olduğu için onların donanımı farklı mıdır acaba?

Siz ne zaman aldınız? Ben 6 Kasım'da 15.000 TL'ye aldım. Şu anda 12.000 civarına kadar düştü kendimi aptal gibi hissediyorum. Hocam bir de RAM yükseltmeden ve yükselttikten sonraki FPS değerlerinizi yazar mısınız? Ve internetteki tanıtım videolarında çok daha yüksek FPS'ler var sponsorlu olduğu için onların donanımı farklı mıdır acaba?

Hocam ben ASUS kullanıyorum yanlış anlattım sanırım kusura bakmayın, ama sistemimiz tamamen aynı. 7 Ocak'da 15.600TL'ye aldım 2 hafta sonra 14 bin TL'ye düştü. Yani ben de aptal gibi hissediyorum merak etmeyin :D 1.5 ay boyunca her gün fiyat takibi yapıp aldım en ucuzu bu sandım fakat şans işte. Ayrıca ben Dual Channel yapmadım, bahsettiğim işlemci bazlı oyunlarda RTX 2060 yerine işlemciye gömülü Intel UHD'yi kullandığı için düşük FPS alıyorsunuz. Bu sorunu ya Dual Channel ile ya da 2. bir monitör bağlayarak çözebiliyorsunuz şu an için bildiğime göre. Ben 2. monitör kullanıyorum TV ekranı olarak. FPS değerlerim tam bu videoda olduğu gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben ASUS kullanıyorum yanlış anlattım sanırım kusura bakmayın, ama sistemimiz tamamen aynı. 7 Ocak'da 15.600TL'ye aldım 2 hafta sonra 14 bin TL'ye düştü. Yani ben de aptal gibi hissediyorum merak etmeyin :D 1.5 ay boyunca her gün fiyat takibi yapıp aldım en ucuzu bu sandım fakat şans işte. Ayrıca ben Dual Channel yapmadım, bahsettiğim işlemci bazlı oyunlarda RTX 2060 yerine işlemciye gömülü Intel UHD'yi kullandığı için düşük FPS alıyorsunuz. Bu sorunu ya Dual Channel ile ya da 2. bir monitör bağlayarak çözebiliyorsunuz şu an için bildiğime göre. Ben 2. monitör kullanıyorum TV ekranı olarak. FPS değerlerim tam bu videoda olduğu gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu okul olmasa alırdık bir masaüstü kafamız rahat olurdu :D. Laptopun 144hz özelliği boşa gider diye en iyisi bununla idare etmek 1 yıl sonra falan da ram almak sanırım. Bence laptoplara bilerek yapılmış bu. Ekstra parça satmak için.

Bu videodaki valorant değeri de düşük değil mi sizce? Böyle bir sisteme göre. Sanırım bu video yanlış biraz RDR 2 gibi oyunlarda videodakinden daha yüksek fps alıyorum çok şükür :D. Keşke masaüstü alsaydım diyorum sürekli kendime.

Şu okul olmasa alırdık bir masaüstü kafamız rahat olurdu :D. Laptopun 144Hz özelliği boşa gider diye en iyisi bununla idare etmek 1 yıl sonra falan da RAM almak sanırım. Bence laptoplara bilerek yapılmış bu. Ekstra parça satmak için.

Bu arada sizin laptopun aynısı bir arkadaşımda var. Fakat Dual Channel RAM kullanıyor. FPS değerleri yine attığım testteki gibi çok iyi. Endişe etmeyin RAM işi çözüyor. Ekstra parça muhabbeti konusunda bir şey diyemem ama olabilir :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı