Eylemlerinizi neye göre şekillendiriyorsunuz?

Bireysel. Genelde duygularıma ve keyfime göre.
Hiçbir zaman tam anlamıyla bireysel olamıyacak, çünkü tam anlamıyla özgür değilsin ve özgür hareket etmen diğer canlılara zarar vereceği için yapmak istemiyeceksindir. Yapmaya çalıştığında tepki göreceğini biliyorsun.

Bana gelicek olursak;
Tam anlamıyla bireysel olmamakla beraber yaptıklarım kendi ahlakıma göre şekilleniyor.

Eylemlerimi inandığım dinin kurallarına göre şekillendirmeye çalışıyorum. Toplumun veya bir başkasının ne dediğiyse umurumda değil. Misal saçım uzundur(sırtıma kadar geliyor yani öyle azıcık uzun değil.), takke takarak gezerim.( Genelde garip geldiği için insanlarımıza misal olarak verdim.)

Eylemleriniz bireysel ahlâk anlayışınıza göre mi şekilleniyor yoksa toplumsal ahlâk anlayışınıza göre mi? Dürüst cevaplarsanız daha iyi olur.

Not: Toplumsal ahlâkı varsayarak yazdım. İnanmıyorsanız bir problem yok.
Genel olarak insanların bireysel ahlaklarının oluşturduğu bir şey değil mi toplumsal ahlak?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı