EZ Flash 3 BIOS Dosyasını Görmüyor

126350

Kilopat
Öncelikle merhaba ASUS ROG GR8 2 kullanıyorum ve bu PC'ye ilk kez format attım driverlar falan her şeyi güncelledim fakat BIOS güncellemekte sıkıntı yaşıyorum.
ASUS'un orijinal sitesinden indirdiğim BİOS dosyası .cap uzantısı değilde normal bir program dosyaları halinde indi.
Zip dosyası ve yanında "Vivo_cons_3399_20180212.zip.2t25iog.partial" adlı bir dosya ile beraber indi.
Untitled-1.png

Beraberinde gelen dosyaya tıkladığımda ise :
dsdsdsds.png

Kaydede basınca normalde indirmesi lazım fakat kendi kendini yeniden indiriyor (BIOS dosyası haricinde "Vivo_cons_3399_20180212.zip.2t25iog.partial" olarak.)

BIOS dosyasının içi ise bu şekilde:
dasda.png

Flash belleğe atıp BIOS'u güncellemeyi denedim fakat Ez Flash 3 klasörler hariç dosyaları görmedi , ardından bir yerde okuduğum yazıya göre içindeyken exe dosyalarını çalıştırmam lazımmış ardından denemeliymişim fakat buda işe yaramadı sadece "BİOSinfo.ini" dosyası geldi ve bunlar yazıyordu:
dsdddsdsds.png

Lan kablom olmadığı içinde BİOS' dayken internet aracılığı ile indir özelliğini kullanamıyorum.
Ne yapacağımı şaşırdım cidden oyun oynayamıyorum formattan önce 140 FPS oyunlar 90'larda gezen FPS ve sürekli 50-40'a kadar düşüren droplardan madurum. Bir umut BİOS"dan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
(Temiz format attım)

Dosya Ekleri

• 1559480198201.png
    1559480198201.png
    778,2 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben indirdiğimde .cap dosyası çıkmıyordu bir kaç arkadaşıma daha denetmiştim doğru linke bastığınıza emin misiniz ?

Bu linkde --> ROG GR8 II BIOS & Firmware | Mini PC | ASUS Türkiye

Ix-7xxx,GTX 1060 3G, modeli seçince en üstte bios güncellemesi çıkıyor.

Sürüm 0901 2018/04/14
6.68 MBytes
ROG GR8 II-K (KBL) BIOS 0901

Sizin mevcut sürüm 0601 sürümü sonradan da birkaç tane güncelleme çıkmış.

Vermiş olduğum
doğrudan link son bios sürümüne aittir.

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Desktop/ROG_Console_PC/GR8II-K/GR8-II-K-ASUS-0901.zip
Konuda konuştuklarınız BIOS değil ME firmware dosyası.
İlk olarak imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın.
Onu farkettim fakat BIOS dosyasını bulamıyorum, sadece bulabildiğim bu maalesef.
Konuda konuştuklarınız BIOS değil ME firmware dosyası.
İlk olarak imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın.
Daha önce anakart değişimi yapılmıştı buradan bir büyüğümünde yardımı ile dosyaları araştırırken bunları bulduk:
sasas.png

Sağ tarafdaki belge desteklenen kartları gösterirken soldaki ise bendeki kartı gösteriyor.
Bende daha önce anakart değişimi yapılmıştı aynı kartı taktıklarını sanıyordum fakat soldaki belgede gördüğünüz gibi GR8-II-K model kart takılı sağdaki belgede anakart modelleri ve desteklenenler sırasıyla belirtilmiş fakat altta gördüğünüz gibi GR8-II-K modeli bulunmuyor, bununla ilgili Asus servis raporu oluşturdum ve gönderdim şuan geri dönüş yapmalarını bekliyorum.

Son düzenleme:
Ben indirdiğimde .cap dosyası çıkmıyordu bir kaç arkadaşıma daha denetmiştim doğru linke bastığınıza emin misiniz ?

Sürüm 0901 2018/04/14
6.68 MBytes

Vermiş olduğum

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Desktop/ROG_Console_PC/GR8II-K/GR8-II-K-ASUS-0901.zip

Çözüm

Sürüm 0901 2018/04/14
6.68 MBytes

Vermiş olduğum

dasdasdas.png

Bir kaç defa kontrol ettim ben w10 64 bit kullanıyorum doğru işletim sitemini seçtiğinize emin misiniz ? defalarca kontrol etim dediğinizi.
Yanlış link olduğuna eminim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı