F/P Yerine P/F Demek Daha Mantıklı Değil Mi?

brk35

Kilopat
Katılım
4 Ağustos 2014
Mesajlar
2.747
Makaleler
1
Fiyat segmentinde en iyi olan cihazlar için fiyat/performans şampiyonu diyoruz. Bence performans/fiyat demek daha mantıklı. Bana göre performansı iyi olan cihazın sonucu büyük çıkmalı. Fiyatı 1 performansı 2 ve fiyatı 2 performansı 1 olan cihazları karşılaştırırken bunu f/p olarak hesaplarsak performansı düşük olan cihazın sonucu performansı yüksek olandan daha yüksek çıkar. Benim dediğim gibi p/f dersek performans sonuçla doğru orantılı olmuş olur. Performans arttıkça ve fiyat azaldıkça çıkan sonuç artar. Sonuç fiyatla değil performansla doğru orantılı olmalıdır bence.
 
Tüketiciler için en önemli şey fiyattır bana göre. Fiyat performans ürünü demesi fiyatına göre alınabilecek birşeydir senin dediğin performansı iyi ama fiyatı pahalı böyle bana göre saçma bir tabir olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ayrıntılı düşünüyorsun.
Önemli bir not: "Zeki insanlar ayrıntılı düşünür, çabuk yanılmazlar."
Dediğini matematik öğretmenim de demişti. Girdiğimiz TEOG sınavdaki bir soruda kartonun alanı ve karenin alanı veriliyordu. Kartonu kaplamak için kaç kare gerekir diyordu. Ben öğretmenin bulduğu cevabın iki katını bulmuştum ve bu soruyu doğru yaptığımı düşünüyordum. Milli Eğitim Bakanlığı'na göre de öğretmenimin bulduğu sonuç doğruydu. Öğretmen bu sonucu nasıl buldun dediğinde bir kartonun belirtilen karelerin sığabileceği 2 yüzü vardır dedim. O da sen gereğinden fazla ayrıntılı düşünüyorsun demişti. O soru 1 ay içinde iptal edilmişti.:)
 
F/P oranı ne kadar düşükse ya da P/F oranı ne kadar yüksekse okadar alınasıdır o ürün.
 
Fiyatı ucuz ürüne f/p denmez, aynı performansı veren diğer markadan daha ucuz olan ürüne f/p denir yada uygun fiyata ortalamanın üstünde bir performans sergileyen ürüne denir f/p. Yani sen fiyatı 1 perf. 2 olan ürünle fiyatı 2 perf. 1 olan iki ürünü f/p açısından karşılaştıramazsın. Ancak fiyatı 1 perf. 2 olan ürünle fiyatı 2 perf. 2 olan ürünleri karşılaştırabilirsin f/p bakımından.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olaya teknik yaklaşmayın. Doğru tabir p/f ürünüdür. Matematikte kesirli ifadelerin yüksek olması için üstteki ifadenin yüksek alttaki ifadenin düşük olması gerekir. F/P oranı yüksek dersek fiyatı yüksek performansı düşük anlamına gelir. Ama ağız alışkanlığı işte bu saatten sonra doğrusunu söylersek kulak tırmalar.
 
Konuyu matematik ile değerlendirenler olmuş matematikte a=b eşit ise b=a eşittir yani dedikleriniz her türlü aynı sonuca çıkıyor matematikte sonuç odaklıdır yani hayal gücünüzün hayranıyım :)
 

Geri
Yukarı