F1 İstanbul Değerlendirmesi

Ramazan dolayısıyla kabul edilmediği haberinin yalan olduğunu söyleyin.
Yalan değil maalesef. 25 Nisan da bir boşluk var 3 pist bunun için yarışıyor Portekiz, Almanya ve Türkiye. Almanya çekilmiş görünüyor, seneye Portimao pistinin şansı daha yüksek gibi.

Gerçekten FP'ler ve sıralama turları izleyici için çok keyifliydi, yarış için sabırsızlanıyorum. Ama lütfen gelecek sezon takvimde olma teklifinin Ramazan dolayısıyla kabul edilmediği haberinin yalan olduğunu söyleyin ☹️

Ramazan bahanesi olur, ama resmi bir açıklama göremedim ben. Artık F1 yönetimi piste ya da eğlenceye değil, paraya bakıyor. Bunu Suudi Arabistan'dan da görebilirsin. Pistleri bile yok ama parayı basıp giriyorlar.

Ramazan işin bahanesi... Ama olma ihtimalimiz yüksek bence, seneye. Rakip pistlere göre tabii. :)
Bence şartların zor olması kaliteyi ve seyir zevkini yükselten unsurlardan biri, her ne kadar şikayetçi olsalar da ''en iyi olan'' hak ettiğini alıyor.

Evet Stroll müthiş bir tur attı, keza Verstapen ve Perez de öyle. İtalya 2017 geldi aklıma, orada da Stroll Williams ile öne çıkmıştı. :)

Yalan değil maalesef. 25 Nisan da bir boşluk var 3 pist bunun için yarışıyor Portekiz, Almanya ve Türkiye. Almanya çekilmiş görünüyor, seneye Portimao pistinin şansı daha yüksek gibi.
Türkiye için büyük bir istek vardı olmazsa çok üzücü olur taraftarlar için. Ramazan ile ne alakası var F1'in onu da hala anlayabilmiş değilim. Birileri yine bir şeyler saçmalıyor olan bize oluyor.

Ama şu da gerçek, bundan 25 - 30 sene önce kuru zeminde bile yağmurda gidiyormuş gibi sürülürdü arabalar. Senna'nın sürüşleri mesela. Öyle pilotlar yok artık. En küçük yağmur damlasında endişe başlıyor.
Katılıyorum. 1996 Belçika GP yarışıydı geçen aylarda izledim, yarış adı ve senesi hatalı olabilir tam emin değilim ondan. O yarışta Schumacher liderliği aldıktan sonra 4 turda arkadaki sürücüye 20 saniye fark attı, inanılmaz bir fark. O dönemdeki sürücülerin cesareti ile şimdikilerin cesareti aynı değil, o zamanın araçlarını sürmekte daha zordu. Şimdi F1 de hangi pilot yağmurda tur başına diğerlerinden 4 saniye hızlı olacak, hiç göremeyeceğimiz hadiseler.

Ramazan bahanesi olur, ama resmi bir açıklama göremedim ben. Artık F1 yönetimi piste ya da eğlenceye değil, paraya bakıyor. Bunu Suudi Arabistan'dan da görebilirsin. Pistleri bile yok ama parayı basıp giriyorlar.

Ramazan işin bahanesi... Ama olma ihtimalimiz yüksek bence, seneye. Rakip pistlere göre tabii. :)
Sanırım @BERWAR'dı başka bir konuya yazmıştı Ramazan dolayısıyla olmayacakmış diye. Ben de resmi bir açıklama göremedim fakat İntercity İstanbul Park'ın İnstagram hesabında bazı yorumlar vardı bununla alakalı. Arabistan'da 3 yarış olması ayrı saçmalık zaten #WeRaceAsOne(!)

Türkiye için büyük bir istek vardı olmazsa çok üzücü olur taraftarlar için. Ramazan ile ne alakası var F1'in onu da hala anlayabilmiş değilim. Birileri yine bir şeyler saçmalıyor olan bize oluyor.
Vural Ak'ın ağzından Ramazan ayı lafı çıktı, din bu ülkeyi esir almış yapacak bir şey yok. Dini spora alet ederek bahane üretiyorlar.
Arabistan'da 3 yarış olması ayrı saçmalık zaten.
Arabistan da 3 yarış olmayacak ki.

Resmi açıklamayı beklemek gerek, ama Ramazan bu işin bahanesi olur. İş paraya bakıyor, Ramazan falan hikaye. Yoksa şu Covid döneminde bile kapalı gişe satacaktı F1 yarışı...

Katılıyorum. 1996 Belçika GP yarışıydı geçen aylarda izledim, yarış adı ve senesi hatalı olabilir tam emin değilim ondan. O yarışta Schumacher liderliği aldıktan sonra 4 turda arkadaki sürücüye 20 saniye fark attı, inanılmaz bir fark. O dönemdeki sürücülerin cesareti ile şimdikilerin cesareti aynı değil, o zamanın araçlarını sürmekte daha zordu. Şimdi F1 de hangi pilot yağmurda tur başına diğerlerinden 4 saniye hızlı olacak, hiç göremeyeceğimiz hadiseler.

1996 İspanya GP'si var. Schumacher sıralamalarda neredeyse 1 saniye fark yiyen Ferrarisi ile, yarışta yağan yağmurla beraber ustalığını konuşturup, 45 saniye farkla yarışı kazanması... Çok epik bir yarış, Schumacher gerçekten Rainman lakabını hak eden birisiydi...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sanırım @BERWAR'dı başka bir konuya yazmıştı Ramazan dolayısıyla olmayacakmış diye. Ben de resmi bir açıklama göremedim fakat İntercity İstanbul Park'ın İnstagram hesabında bazı yorumlar vardı bununla alakalı. Arabistan'da 3 yarış olması ayrı saçmalık zaten #WeRaceAsOne(!)

Suudi Arabistan'ın sıkıntısı #WeRaceAsOne değil, yoksa onlara gelene kadar, uzun süredir takvimde olup insan haklarını hiçe sayan ülkeler var. Suudi Arabistan'ın sıkıntısı, takvime girmeyi hak eden onlarca pist varken, sırf parası var diye girmesi. Yeni F1 böyle artık, para para para...

Q1'de 40-45 dakika beklenmesi hariç gayet iyi bir gündü. Özellikle sıralamanın son 3 turu Serhan Acar'ın da yardımıyla gaza geldim. Üst üste en hızlı turlar, pistin kısmen kuruması seyir zevkini arttırdı bence. Yağmur yağarken onların spin atmalarından ben sıkılmıştım.

Eğer yarın yağmur yağarsa geçişler öndeki pilotlar spin vs. atmadığı sürece çok zor olacaktır. Sadece bir yarış çizgisi var, orayı tutturamazsan hem yağmurdan hem de asfalttan ötürü kayar gidersin. Bu yüzden Bottas gibi isimlerin işi bence zor. İyi bir yarış olacağını, hatta uzun bir süre hatırlanacağını düşünüyorum. Görelim bakalım neler olacak?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı