Fan ayarı sonrası FPS düşüşü

Stropower68

Centipat
Bir arkadaş bana FurMark testi yaptırdı, AMD Radeon'dan ayarları değiştirtti. Bilgisayarın fanları çok çok hızlı döndüğü için verdiği ayarları sıfırladım fakat FPS'im yarısına düştü. Normalde, o arkadaşın verdiği ayarlardan önceki FPS'imin yarısına düştü.

Bir arkadaş bana FurMark testi yaptırdı, AMD Radeon'dan ayarları değiştirtti. Bilgisayarın fanları çok çok hızlı döndüğü için verdiği ayarları sıfırladım fakat FPS'im yarısına düştü. Normalde, o arkadaşın verdiği ayarlardan önceki FPS'imin yarısına düştü.

Kartta overclock varsa onu geri çekmiş olabilir. Ama öyle olsa bile yarı yarıya FPS düşmesi çok fazla. Şu an ekran kartını, modelini ve kaç MHz de çalıştığını söyler misiniz?

Kartta overclock varsa onu geri çekmiş olabilir. Ama öyle olsa bile yarı yarıya FPS düşmesi çok fazla. Şu an ekran kartını, modelini ve kaç MHz de çalıştığını söyler misiniz?
XFX RX5500XT THIC II PRO 8GB.
Kart ısısı ne durumda fanlar olması gerekenden yavaş dönüyor olabilir.
Kart sıcaklığımda en sıcak olan yer maksimum 93 oluyor, diğeri 75 civarlarında oluyor.Kart 2000RPM görüyor maksimum. Onun dışında1700 1800 filan oyun oynarken. VALORANT'ta test ettim FPS'imi. Onda hiçbir sorun yok fakat APEX'de düştü.Yasak değilse diğer konunun linkini atabilirim, işlemleri görün diye.

XFX RX 5500 XT thıc II Pro 8 GB.

Kart sıcaklığımda en sıcak olan yer maksimum 93 oluyor, diğeri 75 civarlarında oluyor. Kart 2000RPM görüyor maksimum. Onun dışında1700 1800 falan oyun oynarken. Valorant'ta test ettim FPS'imi. Onda hiçbir sorun yok fakat Apex'de düştü. Yasak değilse diğer konunun linkini atabilirim, işlemleri görün diye.

Kartın normal MHz'i 1718.Radeon Software'den bakin 1718 ise normal başka bir sorun var.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    371,1 KB · Görüntüleme: 53
  • 2.PNG
    2.PNG
    201 KB · Görüntüleme: 54
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı