Fatih Sultan Mehmet kendi zamanındaki tarikatları kapattı mı?

leonada

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba az önce kayzerin bu konuyla ilgili bir videosunu izledim. Merak ettim fsmnin kendisi bir tarikata mensup muydu? Ayrıca zamanında hiç tarikat kapatti mı? Bence tarikatlar özellikle günümüzde amacından sapmış bir şekilde hareket ediyor sadece. İzlediğim videoda yorumlarda bazıları fsmnin kendisi de nakşibendi tarikatına mensuptu diyorlar, bazıları da tam tersi fsm herhangi bir tarikata mensup değildi diyor. Tarihi çok severim fırsat buldukça ve denk geldikçe tarihle ilgili içerikleri tüketmeyi severim.

Eğer tarihle ilgili içerik tüketeceksen Kayzer'den falan YouTube videosu izlemeyeceksin aziz dostum. Gideceksin kütüphaneye veyahut satın alacaksın merak ettiğin içerikleri. Paşalar gibi okuyacaksın.

Hocam ben istisnalar kaideyi bozmaz neredeyse her fikre saygılıyım. Ayrıca kayzer izlediğim kadarıyla iyi bir tarih kanalı sonradan farklı bir kanalla konsept değiştirdi gibi ama olsun. Hem kayzerin videoda bahsettiği kitap kendisinin dediğine gore kritovulos tarafindan yazilip fsm tarafindan okunup yine fsm tarafindan onaylanmiş bir kitap. Kayzerin bu dediğinde kendim çok detaylı araştırmasam da bir yanlış görmüyorum. Ayrıca biraz üslubunuza dikkat edebilirsiniz. Yanlış anlamayın ama biraz üstten, emir verir gibi konuşuyorsunuz.

Fatih Sultan Mehmet Romalılığın kapısını açmıştır Ünvanı ise Romanın Sezarı'dır (Kayser-i Rum) tarikata mensup değildir Hristiyan'lara büyük imtiyazlar vermiştir. Zaten Yunan'ların Kostatinopoliste Latin serpuşu yerine Türk sarığı görmek istemesinin nedeni budur. Romalılık esası ise dinden çok siyasi bir esastır yani tarikatçı mezhepçi vb değildir. Türk tarihinin en entelektüel ismidir

Yazı veya konuşma yoluyla fark etmez bir sohbette veya tartışma ortamında üslup en önemli şey olabilir. Biri size yapacaksın gideceksin geleceksin yok paşalar gibi şöyle yapacaksın derse ve siz buna itiraz etmezseniz o sizin sorununuz olur. Ben biri bana büyüğüm, öğretmenim veya söylediklerine önem verdiğim biri hariç böyle bir şey söylerse çok fazla umursamam onu söyleyeyim.

Fatih Sultan Mehmet romalılığın kapısını açmıştır ünvanı ise romanın sezarı'dır (kayser-i rum) tarikata mensup değildir Hristiyan'lara büyük imtiyazlar vermiştir. Zaten Yunan'ların kostatinopoliste Latin serpuşu yerine Türk sarığı görmek istemesinin nedeni budur. Romalılık esası ise dinden çok siyasi bir esastır yani tarikatçı mezhepçi vb değildir. Türk tarihinin en entelektüel is midir?

Bu yüzden bence dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 10 liderinden birisi olabilir.

Yazı veya konuşma yoluyla fark etmez bir sohbette veya tartışma ortamında üslup en önemli şey olabilir. Biri size yapacaksın gideceksin geleceksin yok paşalar gibi şöyle yapacaksın derse ve siz buna itiraz etmezseniz o sizin sorununuz olur. Ben biri bana büyüğüm, öğretmenim veya söylediklerine önem verdiğim biri hariç böyle bir şey söylerse çok fazla umursamam onu söyleyeyim.

Bu yüzden bence dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 10 liderinden birisi olabilir.

Romanın sezarı ünvanını alabilen ve bunu kabul ettirebilen bir insanın en iyi lider olamaması imkansız çünkü Sezarlık dünyada tek kişi de bulunabilen bir ünvandır herkes kral imparator olabilir ama sezar olamaz.

Hocam ben istisnalar kaideyi bozmaz neredeyse her fikre saygılıyım. Ayrıca kayzer izlediğim kadarıyla iyi bir tarih kanalı sonradan farklı bir kanalla konsept değiştirdi gibi ama olsun. Hem kayzerin videoda bahsettiği kitap kendisinin dediğine gore kritovulos tarafindan yazilip fsm tarafindan okunup yine fsm tarafindan onaylanmiş bir kitap. Kayzerin bu dediğinde kendim çok detaylı araştırmasam da bir yanlış görmüyorum. Ayrıca biraz üslubunuza dikkat edebilirsiniz. Yanlış anlamayın ama biraz üstten, emir verir gibi konuşuyorsunuz.
Hâlâ kayzer iyi video çekiyor ben ona güveniyorum aga, tarzı yaklaşıyorsun. Benim üslubum üst perdeden değil. Gerçekleri söylemeye çalışıyorum sana dostum. Yoksa bir art niyetim yok. Kayzerin önerdiği kitaplardan Kristovolus tarihi, Fatih Syltan Mehemmed falan vardı. Bende hacimli diye gittim FSM kitabını aldım halil İnalcığın yazdığı. Ara vere vere 3 yılda bitirdim. Kafa almıyor artık ne okuduğumu, ne yaptığımı falan bilmiyorum. Haftada 1 kitap bitiririm belki ama içerik sorsan 1-2 yeri anlatırım vesaire. Yane benim burada demek istediğim daha gençken, çok daha gençken kitap okuyun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı