Fazla maden suyu diyette ödem tutturur mu?

@fatihylmzz

Yalan mı tüm bunlar? 😅
Boş verin aşırı sodyumdan kalp krizi geçirsin.

1 ay carnivore yaptım. Günde 1 kilo tavuk birkaç yumurta istediğim kadar kuruyemiş vs. yedim ve 1 ayda ben de 10 kg verdim ama şimdi nasıl devam etsem pek bilemiyorum. Programınız nasıldı?

Ben sabah kahvaltıda yarım domates, 1-2 salatalık, 1 dilim peynir, 2 günde 1 yumurta, 1 yemek kaşığı bal.
Öğle meyve tabağı (yaz ayıydı karpuz veya kavun yedim genelde)
Akşam en geç saat 6da 1 tabak çorba ya da yemek. Normal porsiyon.

Saat 6dan sonra canım birşey istediğinde sadece salatalık yedim.

Diyet sırasında kola, gazoz, bira içmedim. Atıştırmalık ürünler yemedim. Hiç ekmek yemedim.

Egzersiz yapmadım.

Boy 193, 105 kilodan 90 kiloya indim.

Bu tavsiye değildir, kendi uyguladığım yöntemdir, her bünye farklıdır.

Fatih'i sallamayın dislike atmak dışında bir şey bildiği yok.

Daha önce kreatinin ne zaman alındığının bir önemi var mı diye bir konuda tartışmıştım kendisiyle. Mesajıma beğenmedim atıp salonlardaki PT'lerin verdiği kulaktan dolma ve yanlış olan bilgilerle bir şeyler kanıtlamaya çalıştı, tersini makeleler ve araştırmalarla kanıtlayınca ben de 60kg bench damgası yedim. Savunma mekanizması bu şekilde herhalde 😂

Adam konu açtıysa merak etmiştir buna bir cevap almak istiyordur. Dalga geçer gibi geçiştirmenin kimseye bir faydası yok. Ilgili konuyla ilgili bilgi sahibi değil veya "aman Olympia mı olcaz" düşüncesindeysen yorum yazmanın bir anlamı yok. Bu düşüncede olabilirsin zaten laf atan yok ama işin daha detaylarını öğrenmek isteyen insanlara da bunu dayatmak gereksiz. Günde 4-5 tane içiyormuş. Aşağı yukarı 1 litre (klasik 200ml lik şişeler olduğunu varsayarak). Fazla tüketim:

Maden suları, yüksek miktarda mineral ve karbondioksit gazı içerir. Bu minerallerden sodyum, kalsiyum ve magnezyum vücudun günlük ihtiyacından daha fazla alınmasına neden olabilir. Fazlaca alınan bu mineraller, böbrek taşı oluşturabilir.
Gereğinden fazla miktarda mineral alımı, idrarın yoğunlaşmasına neden olur. Bu durum, idrar yolunda tahrişe neden olabilir ve böbrek üstü bezlerini yorarak, böbrek fonksiyonlarını bozabilir.
(👨‍⚕️ Maden Suyu Zararları Nelerdir?)

Son düzenleme:
Daha önce kreatinin ne zaman alındığının bir önemi var mı diye bir konuda tartışmıştım kendisiyle. Mesajıma beğenmedim atıp salonlardaki PT'lerin verdiği kulaktan dolma ve yanlış olan bilgilerle bir şeyler kanıtlamaya çalıştı, tersini makeleler ve araştırmalarla kanıtlayınca ben de 60kg bench damgası yedim. Savunma mekanizması bu şekilde herhalde 😂

Adam konu açtıysa merak etmiştir buna bir cevap almak istiyordur. Dalga geçer gibi geçiştirmenin kimseye bir faydası yok. Ilgili konuyla ilgili bilgi sahibi değil veya "aman Olympia mı olcaz" düşüncesindeysen yorum yazmanın bir anlamı yok. Günde 4-5 tane içiyormuş. Aşağı yukarı 1 litre (klasik 200ml lik şişeler olduğunu varsayarak). Fazla tüketim:

Maden suları, yüksek miktarda mineral ve karbondioksit gazı içerir. Bu minerallerden sodyum, kalsiyum ve magnezyum vücudun günlük ihtiyacından daha fazla alınmasına neden olabilir. Fazlaca alınan bu mineraller, böbrek taşı oluşturabilir.
Gereğinden fazla miktarda mineral alımı, idrarın yoğunlaşmasına neden olur. Bu durum, idrar yolunda tahrişe neden olabilir ve böbrek üstü bezlerini yorarak, böbrek fonksiyonlarını bozabilir.
(👨‍⚕️ Maden Suyu Zararları Nelerdir?)

Geçiştirici boş yorumunu rapor ettim ama red yedim. Zamanında soru işareti koymadığım için 1 saat engel yemiştim ama konuya hiçbir fayda sağlamayacak genel geçer ve bomboş bir yoruma
" olabilir sorun yok " diyorlar. Anlamadım gitti bu rapor sistemini.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı