Felsefe ve Din temelde inanç mıdır, değil midir?

Felsefe ve Din temelde inanç mıdır, değil midir?

  • İnançtır.

    Oy: 25 56,8%
  • Değildir.

    Oy: 19 43,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    44
Bir sitede takılıyorum. Sitede temel konu inanç, islam, ateizm ve bilim. Paragraflarca çok iyi tartışmalar yapılıyor. Her iki taraf için de saygı ve cevap çok önemli. Sırf cevap yazmak için girip 2 cümle yazılmıyor. Sitede konuya girip daha konuyu okumadan savunan insanlar yok, konuya girip "buralar karışacak vaziyet alın" gibi saçma mesajlar veya görseller atan yok, Youtube'dan ne olduğu belirsiz kişilerin videoları atılmıyor. Yani kısacası konulara; konuyu bilen kişiler, tartışmayı bilen kişiler giriyor. Peki bu forumun üyeleri yada bazı üyeleri neden yukarıda yazdıklarımın aksini yapıyor?

Felsefe bölümüne özel kurallar getirilebilir mi?
 
Peki bu forumun üyeleri yada bazı üyeleri neden yukarıda yazdıklarımın aksini yapıyor?

Bunu aslında biliyor olmalısınız diye düşünüyorum.
Bu bir bilgi seviyesi meselesi, bilgi yoksa bahsettiğin gibi seviyeli tartışma olmaz.
 
Günümüzde felsefe ile inanç kelimesi aynı amaçla kullanıldığı için sanki ikisi aynı şeymiş gibi algılanıyor, yaşam felsefesi vs şeklinde. Hem bu kullanım yanlıştır hem de inanç ile felsefe arasında direkt bir bağ yoktur. Felsefe bir bilgi arayışıdır, insan inandığı şeyleri de sorgulayabilir o yüzden felsefe=inanç demek felsefeyi çok ama çok kısıtlar.
 
Felsefe inanç değildir. Düşünmektir, sınırı yoktur. Herkes yapabilir. Mantığın ağzınıza gelme yoludur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…