Feministler hakkında

Doğru diyorsunuz "bir defadan ne olacak sanki" yahut "o da o kadar kısa giyinmeseydi" ya da durun "o saatte orada ne işi varmış" demeleri daha iyi olurdu.

Dostum kendini yorma hiç. Burada toplumun kendine yakıştırdığı sözde erkeklikten başka hiçbir şeye saygı duymayan insanlar var. Onlarla tartışarak sadece kendini üzersin.
 
Porçay bunlara iyi sövüyor 6:58 izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soldaki kadına bakın erkek derken ağzına bakın. Nasıl erkek düşmanı olduğunu beli ediyor başka videosunda var kadının.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş kadınlara cinsel obje muamelesi yapıyor diye "bu zekayla saplayamazsın bence" dediğim için ban yedim. Sadece zeka dedim ne geri dedim ne düşük dedim. Sadece zeka. Moderatör arkadaş okuduğunu kendi kendine yorumlamış. Ben artık bu konuda bir şey demeyeceğim kim ne yapıyorsa yapsın. Sizin güzel açıklamanız hatrına size şu cevabı vereceğim sadece. Ben arkadaşın demek istediğini anlıyorum. Cinsel yaşamda karşılık bulan kadınlar sosyal yaşamında da başarılı oluyor ve feminizm gibi oluşumlara katılmıyor demek istiyor. Fakat bunu "saplarsan katılmaz" tarzı cağ dışı ifadelerle anlatmak sadece kadına hakarettir. Bunun mantığı bu olmamalı. Daha cinsellikten nasıl bahsedeciğini bilmeyen birisinin kadınlar hakkında konuşup yargı vermesi saçma. Şu yaşadığımız tarihte hala kadınlara saplamalı bilmem ne yapmalı muhabbet dönüyorsa bu ülkede hiçbir şey ilerlemez bence.
Ben arkadaşın fikrini savunmuyorum. Dediğin gibi ''saplamak'' terimi de hiç doğru bir terim değil. Bu şekilde kendini ifade eden biri yarın öbür gün ''Karım değil mi döverim de severim de'' deyip eşine şiddet uygular.
"Bahsettiği şey kadınların cinsel olarak karşılık bulamadıklarında veya elde edemediklerinde bu karşılığı toplum içinde pozitif ayrımcılık görmek isteyerek almak istemeleri" ben hayatımda böyle sıçmık çok az okudum. Öyle feminist kadınlar var ki hayal edemeyeceğin güzellikte ve yetkinlikte. Kendini gerçekleştirmiş insanlar. Her yıl sayısız kadının öldürüldüğü ve ötekileştirildiği; şiddete, tacize maruz kaldığı bir coğrafyada gerçekten garip kafalar bunlar. Umarım bu bahsettiğiniz durumlardan birisi etrafınızdaki kadınlardan birinin başına gelir de o zaman bu kadın düşmanlığını devam ettirirsiniz.
Sözlerine dikkat et. Arkadaşın argümanı bu, benim argümanım değil.
 
Bence genel olarak kendini feminist olarak gören birçok kadın ve erkek, bilmeden korumacı cinsiyetçilik yapıyor. İki tür cinsiyetçilik vardır; düşmanca cinsiyetçilik ve korumacı cinsiyetçilik. Düşmanca cinsiyetçilik niyeti açıkça belli eder: kadınsın, yapamazsın gibi. Korumacı cinsiyetçilikte daha farklı bir durum var. Bayanlar önden, kadınlar çiçektir, bu kıyafet çok kısa, giyme, senin iyiliğin için söylüyorum gibi. Özellikle Türkiye'de de birçok kadın kendisine bu şekilde davranılmasından, korunmaktan hoşlanır bu yüzden korumacı cinsiyetçilik daha zararlıdır. Feminizmin de tam olarak korumacı cinsiyetçi insanlar tarafından yanlış lanse edildiğini düşünüyorum. Kimse şiddete maruz kalmamalı ve hiçbir cinsiyet yüceltilmemeli bana göre.
 

Geri
Yukarı