Fen lisesi istediğim için dalga geçtiler

Hocam, geçebilirler. Hayatınızın her anında illaki dalga geçen tipler olacaktır, bundan kaçış yok. Tek yapmanız gereken kafaya takmamanız olacaktır. Mesela sen astronot mu olacaksın demişler sizde evet deseydiniz.

Ben kafaya takıyorum hocam 2 ders yüzüm gülmedi.

Ben 30-45 arası gidip geliyordum. Sadece çok çalış ve asla çevrende sınıfta maymunluk yapanları bulundurma. Çalışkan "inek" öğrencilerle takıl onlarla ders çalış test çöz ve iyi geçin. Farkı göreceksiniz.

Arkadas çevrem yok hatta ders için arkadas arıyorum diye bir konu açmıştım oradan yazabilirsiniz.
 
Diğer derslerde iyiseniz bu iki ay boyunca full matematiğe çalışın. Günde en az 70 matematik sorusu çözün. Sonra bu sayıyı her hafta arttırın. Tabii bu esnada öbür derslerden de soru çözüp konuları tamamlayın. Bu şekilde iyi bir fen lisesine yerleşebilirsiniz.
 
Bende zamanında çok takıyordum eninde sonunda takmamayı öğrenmeniz gerekiyor başka çözümü yok. Biri size bir şey deyince ya gülüp geçmeniz lazım. Sinirlenirseniz veya üzülürseniz sizinle daha çok uğraşacaklardır.

Hocam kızlardan biri yüzüme bakıp güldü orada çok sinirlendim zaten kafaya takmıyıcam diyorum 1 dk sonra aklıma tekrer geliyor.
 
Dostum yaşın küçük olduğu için hayata dair fazla bir tecrüben yok. Dolayısıyla insanların neyi neden yaptığını anlamlandıramıyorsun. Buradan soru sorarak tecrübe edinmeye ve sana yol gösterilmesini sağlamaya çalışman içine kapanmaktan çok daha güzel bir davranış. Bu yüzden seni tebrik ediyorum.

Sınıfından birileri seni küçümsüyor, seninle dalga geçiyorsa o kişilere zorba deriz. O kişi veya o kişiler zorba oldukları için böyle yapıyorlar. Zorbalar kendileri ve arkadaşları hariç herkese kötü davranır ve dalga geçerler. Neden yaptıklarını kendileri de pek bilmez ama sanırım başka insanlara kötü davranmak onları havalı hissettirdiği için yaparlar. Fakat yüksek ihtimalle ailelerinin onları yetiştirme şeklinden kaynaklıdır. Örneğin anneleri babaları onları döverek, aşağılayarak veya dalga geçerek büyüttüyse, onlarda büyüdüğünde çevresindekilere aynısını yaparlar. Bunlara yapabileceğin hiçbir şey yok. Sadece umursamamaya çalışmalısın. Onlar senle dalga geçmeye çalıştığında veya geçtiğinde onları hiç ciddiye almadığını onlara göstermek verebileceğin en iyi cevaptır. Yüksek bir sesle gülüp iyi misin sen? diyebilirsin veya he he diyip geçiştirebilirsin. Amacın onların söylediği şeylere kulak asmamak olmalı. Umursamamalısın.

Matematik yapamıyor olabilirsin, bu bir sorun evet. Ama dünyanın sonu değil. Eğer derslerine çok çalışıp notlarını yükseltebilirsen Fen Lisesi'ni kazanabilirsin. Bu sayede sana gülenler senden daha kötü bir liseye gittiklerinde de sen onlara gülme fırsatın olur. Gerçekten Matematik yapamıyorsan, daha kötü bir liseye gidersin belki ama bu da dünyanın sonu değil. Normalde, yapmakta zorlandığın derslere daha çok çalışman gerekir deriz. Herkes böyle yapar ama sen gerçekten yapamıyorsan ve anlayamıyorsan yapabildiğin derslere daha çok çalışıp o derslerin en iyisi olabilirsin, bu da bir seçenek.

Kısacası sana kim ne derse desin, hiç umursama. Sen sadece derslerine çok çalış. Örneğin sabah uyandığında canın telefona bakmak istemesin, masana oturup 10 dakikacıkta olsa ders çalışmak istesin. Ancak böyle derslerinde başarılı olabilirsin.
 
Diğer derslerde iyiseniz bu iki ay boyunca Full matematiğe çalışın. Günde en az 70 matematik sorusu çözün. Sonra bu sayıyı her hafta arttırın. Tabii bu esnada öbür derslerden de soru çözüp konuları tamamlayın. Bu şekilde iyi bir fen lisesine yerleşebilirsiniz.

Hocam benim önüme 1 milyon tane kitap koyup çöz lan sunu deseniz boş boş kağıda bakarım hiç anlamıyorum.
 

Geri
Yukarı