Fenerbahçe kader, Galatasaray liderlik sınavında

GS'nin gruptan çıkmasının 2 yolunu söylüyorum.

1- Marsilya ve Lazio, Moskova'yı yenip 3'er puan alıyorlar, GS ise Marsilya ile beraber kalıp liderliğini koruyor. Lazio deplasmanında ise beraberliği yine koruyarak 1. çıkıyor.

2. Marsilya ve Lazio, Moskova'yı yenip 3'er puan alıyorlar, GS ise Marsilya ile beraber kalıyor fakat Lazio'ya yeniliyor. 2. olup gruptan çıkıyor.

FB bu takıma karşı Kadıköy'de nasıl 2 puan kaybetti hala aklım almıyor. Avrupa Ligi kalitesinde bir takım değil, Fenerbahçe 2-2 biten maçı çok arayacak. Royal Antwerp muhtemelen grubu Fenerbahçe'den aldığı 1 puan ile tamamlayacak. Bu arada Gustavo bu takımın el frenidir, FB taraftarı artık bunu görmeli.

Bu ülkede ölüm grubu diye adlandırdığı grupta lider olduğunu unutuyorsun bence. Şu kuralar çekildiği zaman biri bana Galatasaray lider olur abi deseler gülerdim. Ben ben fikrimi söyleyeyim. Galatasaray bu akşam kazanıyordu. Ne zaman kazanıyordu biliyor musun? Feghouli çıktı. Terim çizgi defans blok yapın dedi. Takım geriye yaslandı. Gol oldu. İyi oynayan takıma müdahale etme arkadaşya. Kazansakta kaybetsekte buradayız. O gün gelince yeniden yazışırız dostum.
Gol attıktan sonra geriye yaslanma olayı büyük zaaf zaten ama önümüz açık, hayırlısı.

Marsilya yı elimizden Fransa'da kaçırdık.41.dakika da Kerem'in şutu gol olsa başka olurdu. Bir payet bir tane cengiz ünder iyi topçuları var. Onun dışında marsilya büyütecek bir şey yok. Lazio maçını burada hep baraber seyrettik biraz becerikli olsa cim bom kendi gol atardı. Ne deyim izleyim görelim. Fenerbahçe'min sağı solu belli olmuyor. Galatsaray tempolu oynuyor gol bulur bulamaz bir şey diyemem. Beşiktaş'tan zaten ümidi kestik. Beşiktaş'ın şampiyon olması hata :D

Bende Galatasaray-Lazio maçını izledim ve gayet güzel bir futboldu bu doğru. Ama sana 3 şey soracağım.
1-her iyi futbol oynayan kazanıcak bir durum yok Frankfurt-Fenerbahçe maçı buna bir örnek.
2-Galatasaray Lazio maçında çıkış aradığı için çıktı yani hem Süper Lig hem Avrupa'da iyi başlangıç için çok önemli bir maçtı. Bu yüzden maçı daha ciddi ve tempolu oynadı.
3-Lazio karşısında evinde oynadın ve güzel oynadın ama deplasmanda oynayacağın şekil ile evinde oynayacağın şekil aynı mıdır?
Ek olarak büyütülcek bir şeyi olmayan Marsilya:

1636120021892.png

1636120285665.png

1636120195363.png

1636120236627.png

3'ten başlayarak cevaplayalım. Fenerbahçe olarak kadromuz yıllar boyunca yıldızlar topluluydu ama başarılı olamadık. Sen bütçe olarak futbola bakıyorsan. Galatasaray UEFA ve süper kupa aldığı dönemdeki kadroya bakarsan ne Arsenal'den ne de Real Madrid'ten daha iyi bir takım değil. Ama isteği, enerjisi o günkü futbol oyunu takımlardan daha yüksekti.
2.soruya gelirsek deplasmanda da evinde oynadığı gibi oynasın tutan mı var. Kazanmak istiyorsan her saha da kazanabilirsin.
1.soruya gelince o maçta şansızdık.

Bunların dışında kendi ülke futbolunla alakalı pozitif düşün. Fenerbahçe'liyim ama bahsettiğin takım eğrisiyle doğrusuyla UEFA şampiyonu ve süper kupa şampiyonu Galatasaray. Daha bu başarının yanına yıllardır bir Fenerbahçe bir Beşiktaş olarak yaklaşamadık. Trabzon'u zaten saymıyom. Daha roma yı yenemediler. Gruptan Galatasaray çıkar. Bunu zamanla görürüz. Galatasaray'ın tarihi yüksek bütçeli takımlar yenmekle geçti zaten.

Daha bu başarının yanına yıllardır bir Fenerbahçe bir Beşiktaş olarak yaklaşamadık.

Rica edersem 2012/2013,2015/2016 ve 2016/2017 sezonlarına bakar mısınız?
Bunların dışında kendi ülke futbolunla alakalı pozitif düşün.

Ülke puanında 18. sıradayken(ki 18.'liğe de daha dün geçtik)bu durumda nasıl pozitif düşünebilirim. Bir de pozitif düşünmek hataya sürükler. Sen maçta muhteşem oynarsın, ama 1 pas hatasından gol yersin ama maçı 5-1 kazanırsın. Güzel oynadık ve sadece basit bir hatadan gol yedik gibi pozitif düşünürsen öbür maçta gelirler sana 80'de senin pas hatanla gol atar 1-1 alıp gidersin. Pozitif düşünmek futbolda teknik direktör gözünde hataya yol açar.
Fenerbahçe olarak kadromuz yıllar boyunca yıldızlar topluluydu ama başarılı olamadık. Sen bütçe olarak futbola bakıyorsan. Galatasaray UEFA ve süper kupa aldığı dönemdeki kadroya bakarsan ne Arsenal'den ne de Real Madrid'ten daha iyi bir takım değil. Ama isteği, enerjisi o günkü futbol oyunu takımlardan daha yüksekti.

Tam da bahsettiğim şeyi söylemişsin. O dönemdeki oyuncuların hırsı bu dönemdeki oyuncuların hırslarıyla aynı değil. Buna taraftarda girer. Eskiden spikerin sesini bastıran taraftarlar şimdi bir kedi miyavlasa sesi duyulcak hale geldi.

Son düzenleme:
Rica edersem 2012/2013,2015/2016 ve 2016/2017 sezonlarına bakar mısınız?

Ülke puanında 18. sıradayken(ki 18.'liğe de daha dün geçtik)bu durumda nasıl pozitif düşünebilirim. Bir de pozitif düşünmek hataya sürükler. Sen maçta muhteşem oynarsın, ama 1 pas hatasından gol yersin ama maçı 5-1 kazanırsın. Güzel oynadık ve sadece basit bir hatadan gol yedik gibi pozitif düşünürsen öbür maçta gelirler sana 80'de senin pas hatanla gol atar 1-1 alıp gidersin. Pozitif düşünmek futbolda teknik direktör gözünde hataya yol açar.

Tam da bahsettiğim şeyi söylemişsin. O dönemdeki oyuncuların hırsı bu dönemdeki oyuncuların hırslarıyla aynı değil. Buna taraftarda girer. Eskiden spikerin sesini bastıran taraftarlar şimdi bir kedi miyavlasa sesi duyulcak hale geldi.

Senin saydığın sezonlara bakmayacağım. Bir UEFA finali oynayan başka bir Türk takımı var mı? Yok. UEFA kupasının başarısının yanına yaklaşmak budur. Yok yarı final oynadık. Yok çeyrek final oynadık. Yok zico ile çeyrek finale çıktık. Hayatımızda yaptığımız en büyük başarı kupa almaya yaklaşırken finallerde elenmeyi başarı saymak. Var UEFA kupamız yok. Bu kadro UEFA kupası alır mı? Alır tabii ki de. Bu oyuncuların isteğine bağlı antrenör yönetim hepsi. Tabii o zamanlarda cim bom da hagi gibi büyük oyuncu vardı. Hiçbir şey imkansız değil.

Senin saydığın sezonlara bakmayacağım. Bir UEFA finali oynayan başka bir Türk takımı var mı? Yok. UEFA kupasının başarısının yanına yaklaşmak budur. Yok yarı final oynadık. Yok çeyrek final oynadık. Yok zico ile çeyrek finale çıktık. Hayatımızda yaptığımız en büyük başarı kupa almaya yaklaşırken finallerde elenmeyi başarı saymak. Var UEFA kupamız yok. Bu kadro UEFA kupası alır mı? Alır tabii ki de. Bu oyuncuların isteğine bağlı antrenör yönetim hepsi. Tabii o zamanlarda cim bom da hagi gibi büyük oyuncu vardı. Hiçbir şey imkansız değil.

Bu düşünce sporyazarlığı değil skoryazarlığıdır. Çünkü Fenerbahçe 2012/2013 sezonunda ilk maçta 3 direkten 1'i bile gol olsa Fenerbahçe Avrupa finaline gidiyor ve kupayı kaldırma ihtimali doğuyordu. Kupayı kaldıran Galatasaray biliyorum ve kutluyorum ama Fenerbahçe'nin o sezon kupanın direğinden döndüğünü söylememiz gerekiyor. Ayrıca 2015-2016 sezonu hiç konuşulmadı ancak kupayı alabileceğimiz sezonlarından birisi. O maçta Braga'ya saçma sapan penaltı verip saçma kartlar çıkaran hakem olmasa çeyrek finale çıkıyordu. Çeyrek finalde Şahtar Donetsk vardı ve o kadro Fenerbahçe'nin altında olduğundan dolayı yüksek ihtimalle yarı finale çıkacaktık. Ve sadece 2 tur kalmıştı. Aynı şekilde Zico ile çeyrek final oynanan dönemde Deivid kendi kalesine atmasaydı Fenerbahçe yarı finale yine çıkabilirdi. Galatasaray'dan başka alan var mı? Yok. Gibi yanıtlar skoryazarlığına giriyor. UEFA kupamız yok diyoruz ama o sezonlarda direğinden döndük. O yüzden Fenerbahçe neden UEFA kupasına sahip değil diyemeyiz. Çünkü 2 kere kupanın direğinden döndü. Ve bir kez de şampiyonlar ligi yarı finalinden direkten döndü. Yani o kupaları da alabilirdi. Ve emin ol Fenerbahçe 10 yılı geçmez UEFA kupasını kaldırır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı