Çözüldü Fidye virüsünden dolayı format atamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aslanbeyixx

Centipat
Arkadaşlar, geçen bir şeylerle uğraşıyordum. İndirdiğim bir dosya virüslüydü sanırım, Defender'i kapatıp indirdim. Sonra baktım dosyalarımın uzantısın sonuna ".İgdm" diye bir şey eklenmiş. Araştırdım, sanırım fidye virüsü mü neymiş. Format atmaya çalışıyorum, her türlü ISO dosyasını rufuslasam da ya ISO imaj hatası ya da başka bir program çalışıyor kapatın vs. diyor. ISO'nun içindeki install. Wim dosyasına gelince bu hatayı veriyor. Başka bir program denesem de yine aynı hata ya da mavi ekran veriyor. Bir türlü format atamadım.(Microsoft'un orijinal ISO'su da aynı sonuç) ne yapabilirim? (Virüs programları da işe yaramadı) Defender'i açamıyorum, başlangıç kısmı yok olmuş vs. şeyler.

Çözüm
@aslanbeyixx
Eğer dosyaları kurtarmak isterseniz önerebileceğim son program. (Video için dakika 5:40 tan sonrasını izleyin.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Windows 10 indirme linki)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ücretsiz deneme sürümünü kullanabilirsiniz.

Onu denemiştim internet bağlantısı yok diyor bu yüzden olmuyor. Aslında internet bağlantım var.

cihazıma fidye yazılımı bulaştı, nasıl temizleyebilirim? Ücretsiz fidye yazılımı çözüm araçları​

NoMoreRansom.org adresini veya noransom.kaspersky.com/tr adresini ziyaret ederek ücretsiz ve sürekli güncellenen fidye yazılımı çözüm araçlarına göz atabilir, uygun çözüm varsa kullanabilirsiniz. Uygun çözüm aracı yoksa fidye ödemeden beklemenizi ve araştırmacılarımızın yeni çözüm araçları hazırlamasını bekleyebilirsiniz.

Kaynak:Ücretsiz fidye yazılımı koruması ve çözüm araçları (kaspersky.com.tr)

O siteye baktım benim virüsü bulamadı. İgdm benimkinin çeşidi...

Emsisoft kullanabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam @Murat5038 hocamın yaptığı bir rehber vardı ama şimdi bulamadım. Bir tanede video buldum bu uzantı ile ama ne kadar etkili olur bilemiyorum.

Hocam aynı virüs bana da bulaştı geçen aylarda gerçekten çok sıkıntı tüm resim dosyalarım gitti üstüne 750 dolarla kurtarabilirsiniz diye metin belgesi geldi. Ben bilgisayarcıya götürdüm format attı. Kurtuldum. O virüsü kendiniz temizlemek için işi çok iyi bilmeniz gerekli.

Hocam aynı virüs bana da bulaştı geçen aylarda gerçekten çok sıkıntı tüm resim dosyalarım gitti üstüne 750 dolarla kurtarabilirsiniz diye metin belgesi geldi. Ben bilgisayarcıya götürdüm format attı. Kurtuldum. O virüsü kendiniz temizlemek için işi çok iyi bilmeniz gerekli.
İlla bilgisayarcıya gidicez yani :(
IGDM VIRUS (.igdm FILE) RANSOMWARE — FIX & DECRYPT DATA diye bir rehber buldum hocam. Belki işinize yarayabilir.
Hocam ben bunların hepsini araştırdım hatta oradaki virüs programını da indirdim aynı sonuç :)

İlla bilgisayarcıya gidicez yani :(
Emsisoft kullanabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam @Murat5038 hocamın yaptığı bir rehber vardı ama şimdi bulamadım. Bir tanede video buldum bu uzantı ile ama ne kadar etkili olur bilemiyorum.

Bir şuradaki videoda olanları dener misin? Belki dosyaları kurtarabilirsiniz. En azından videoda kurtarılıyor.

750 dolarla kurtarabilirsiniz.

Ancak ödeme yapmanız durumunda dosyalarınıza erişebileceğinizin garantisi yoktur. Araştırmamıza göre fidye ödemesine rağmen dosyalarını geri alamayanların oranı %20. hatta buna bir de örnek verelim, Kansas Kalp Hastanesi fidyeyi ödedi ancak suçlular dosyaların bir kısmını çözdükten sonra kalan dosyaları da çözmek için daha fazla para talep etti.

Kaynak:Ücretsiz fidye yazılımı koruması ve çözüm araçları (kaspersky.com.tr)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı