Firmaların 14 günlük cayma hakkı ihlali

backlife

Hectopat
Katılım
15 Eylül 2019
Mesajlar
838
Makaleler
1
Çözümler
1
Firmalar bu durumda yükümlülüğünü yerine getirmese de hakkımızı bilelim mağdur olmayalım. Bugün bilirkişi teknolojik aletlerin kutusu açılsa da iade edilebileceğini söyledi. Eğer iade almayan firma varsa yazılı olarak talep edin hakkınızı ki kanıt olsun, ardından tüketici hakem heyetine başvurun. Sonuç lehinize olacaktır.
 
Doğru fakat aylarca paramızı gasp ediyorlar. Şu an o durumdayım ve ne bilgisayar alabiliyorum ne de paramı. Sonuç çıkana kadar yeni ekran kartları tanıtılır herhalde. :D
 
Ürünü almadan önce, alacağınız firmaya mesajla ürünü beğenmezseniz, sorunluysa ya da neden göstermeksizin iade ettiğinizde yasaya, 14 günlük iade süresine uyup uymayacaklarını, sorun çıkartıp çıkarmayacaklarını sorun. Size ürünü açtığınız için kabul etmeyiz ya da sorun olmaz iade edebilirsiniz diyeceklerdir. Ben monitör alırken, alacağım monitör o anda Amazon'da olmadığı için, N11, Hepsiburada ve Trendyol'daki satıcılara ayrıca gaming.gen.tr ye ve İtopya'ya bu durumu sordum. Sadece Hepsiburada'da bir satıcı olumlu cevap verdi ve monitörü ondan aldım. Sormasaydım, monitörede ghosting v.b sorunlar çıksaydı aylarca uğraşacaktım.
 
Arkadaşlar böyle bir durumda kalırsanız ki kalmama ihtimaliniz yok. Cayma hakkını kullanmak istediğinize dair mail olur, yazılı ihtar olur kanıtınızı saklayın. Olumsuz cevabın ardından THH'ye başvurun ve ürünü kullanın, ürünsüz kalmayın. Zaten cayma hakkınızı kullanmak istediniz, hukuka uymadılar. Bu saatten sonra ürünün başına geleceklerden siz değil karşı taraf sorumludur. Ben de yeni öğrendim. Coil whine sebebi ile başvurmuştum ekran kartı için. Bilirkişi hem coil whine sorunu var evet dedi. Hem de laf arasında ben ilk hafta fark edip cayma hakkımı kullanmak istemiştim, satıcı servise gönderdi ve servis sorun yok dedi dedim. Kanıtlarsan onu da kullanalım itiraz hakları kalmasın dedi. Mailleşmeler ile kanıtladım. Şimdi kararı bekliyorum. 2 yıl önce aldığım bir kart olduğu için firma ne kadar büyük de olsa değiştirmeme ihtimaline karşı kıymet takdiri başvurusu yaparak aynı kartın farklı markasında 6500 TL olduğu için minimum 6500 TL + bir para alacağım. Bunlar önemli detaylar. Kıymet takdirine gitmezsem 3000 TL verecekler yoksa :D ona da aynı ekran kartının E'sini alamam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı