Fitness programı iyi mi?

Efsane2512

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
No.1 - Koyu Siyah
03:00 ────────────● ∞
⇆ㅤ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ↻
Öncesinde split program kullanıyordum hiç sevmediğim hareketler var.bu program olur mu?

1. gün.
  • Chest press 4 set.
  • Lateral raise 4 set.
  • Barbel row 3 set.Uyar
  • Kablo ile yapılan triceps hareketi 4 set.
  • Biceps curl 4 set.

2. gün.
  • Leg press 4 set.
  • Hack squat 3 set.
  • Leg curl 3 set.
  • Leg extension 4 set.
  • İç bacak çalıştıran makine var o da 2 set.

Bu şekilde split yapabilir miyim? Hayatımda ilk kez program yazdım.şimdiki programımda bir sürü yapamadığım hareket var , eklemem gereken şeyler varsa direkt söylerseniz sevinirim.

Öncesinde split program kullanıyordum hiç sevmediğim hareketler var.bu program olur mu?

1. gün.
  • Chest press 4 set.
  • Lateral raise 4 set.
  • Barbel row 3 set.Uyar
  • Biceps curl 4 set.

2. gün.
  • Leg press 4 set.
  • Hack squat 3 set.
  • Leg curl 3 set.
  • Leg extension 4 set.

Bu şekilde split yapabilir miyim? Hayatımda ilk kez program yazdım.şimdiki programımda bir sürü yapamadığım hareket var , eklemem gereken şeyler varsa direkt söylerseniz sevinirim.

Omuz üstü hiç yok dumbell overhead press olabilir veya başka muadili bir de bence deadlift kesinlikle ekle hack squat yerine normalde olabilir daha efektif olur diye düşünüyorum.

En azından 3 güne ayırıp göğüs/arka kol biceps/sırt yapabilirsin 1 günde tüm vucudu yaymak pek gelişim sağlamaz.

Ben pek anlamıyorum dediğim gibi, spora 7 gün gidebilirim.

Omuz üstü hiç yok dumbell overhead press olabilir veya başka muadili bir de bence deadlift kesinlikle ekle hack squat yerine normalde olabilir daha efektif olur diye düşünüyorum.

Deadlift yapacak çok yer yok, salonda hiç deadlift yapan birini görmedim, makine dışı hareketleri hiç düzgün yapamıyorum.

1. gün.
  • Chest press 4 set.
  • Lateral raise 4 set.
  • Barbel row 3 set.Uyar
  • Biceps curl 4 set.

2. gün.
  • Leg press 4 set.
  • Hack squat 3 set.
  • Leg curl 3 set.
  • Leg extension 4 set.

U/L evet harika ama bu program eksik. Öncelikle U/L'de 4 set gibi böyle yüksek hacim kullanılmaz.
2. si barbell row hem iyi bir hareket değil hem tek başına sırt için yetersiz kalır ve daha bir sürü şey...
Yani U/L ve FB gibi yüksek sıklık, düşük hacim programlar biraz daha ileri seviye bence. Yeni başlayan birinin bunları programlaması, cepte kalan tekrar sayısını anlayabilmesi, bitkinlik yönetmesi çok zor. O yüzden daha başlangıç seviyesi programlara yönelebilirsin.

Upper lower mantığı denemiş gayet yapılabilir öyle. En iyi splitlerden.

Ben göğüs ve omuz daha hızlı gelişsin istiyorum onlara bir şeyler eklesem daha hızlı gelişir mi? Triceps ve biceps hiç çalışmasam bile olur evde 6 aydır kol çalışıyordum.

1 günde her bölge için 3-4 set ne kadar geliştirebilir?
Haftada 2 olsa hadi neyse.
U/L gibi programlarda zaten bir harekette 3-4 set yapılmaz. Düşük hacim kullanılır. Düşük hacimle tükenişe yaklaşılıp bitkinlik yönetimi iyi olduğu sürece 1 günde üst vücudu çalışmakta bir sakınca yok.

1 günde her bölge için 3-4 set ne kadar geliştirebilir?
Haftada 2 olsa hadi neyse.

1 gün dinlenip programa baştan başlayacağım, haftada 2 kere tekrar etmiş oluyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı