Fitness'a başlamak için adım atmak

mert00001

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şimdi şöyle ki Fitness'a başlamak istiyorum. Öncesinde 3 ay başladım ama doğru düzgün gitmedim. Salonu, hocayı, ortamı sevemedim gibi etkenler oldu. Şimdi tekrar başlayacağım, farklı bir salonda. Beslenme tarafında sıkıntım yok gibi ama hareketlerde kafam aşırı karışıyor. Bir de her ağızdan bir ses çıkıyor. Tabii, en çok tedirgin olduğum konu hareket formu, çok karmaşık geliyor. İnternetten baksam da doğru mu emin olamıyorum. En azından en son gittiğimde böyleydi. Benimki, dereyi görmeden paçaları sıvamak gibi. Ama yine de demeye çalıştığım, hareketleri yaparken ne yapmalıyım? Hocama mı sormalıyım? Çekingenim, utanıyorum biraz. Tavsiyeniz nedir? Mesela, örneğin bench press yapılacak. İşte belini kıvır, kolların şu genişlikte olsun, dirsekler dışa dönsün falan. Bu kadar şeyi hareketi yaparken takip etmek çok zor gibi. Anlatabilmişimdir umarım. Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, şimdi şöyle ki Fitness'a başlamak istiyorum. Öncesinde 3 ay başladım ama doğru düzgün gitmedim. Salonu, hocayı, ortamı sevemedim gibi etkenler oldu. Şimdi tekrar başlayacağım, farklı bir salonda. Beslenme tarafında sıkıntım yok gibi ama hareketlerde kafam aşırı karışıyor. Bir de her ağızdan bir ses çıkıyor. Tabii, en çok tedirgin olduğum konu hareket formu, çok karmaşık geliyor. İnternetten baksam da doğru mu emin olamıyorum. En azından en son gittiğimde böyleydi. Benimki, dereyi görmeden paçaları sıvamak gibi. Ama yine de demeye çalıştığım, hareketleri yaparken ne yapmalıyım? Hocama mı sormalıyım? Çekingenim, utanıyorum biraz. Tavsiyeniz nedir? Mesela, örneğin bench press yapılacak. İşte belini kıvır, kolların şu genişlikte olsun, dirsekler dışa dönsün falan. Bu kadar şeyi hareketi yaparken takip etmek çok zor gibi. Anlatabilmişimdir umarım. Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Yazılırsan spor salonuna, hoca program yazar, hareketleri gösterir. Hareketleri unuttuğunda hocandan yardım alabilirsin. Ya da salondaki kişilerden yardım istersen, gösterirler. Bazıları hatta gelir, hatanı söyler, doğrusunu söyler. Utanmana gerek yok. Baktın bunları yapamıyorsun, YouTube’dan bakarak çalış hareketlere biraz. Ama bu en son tavsiyem. Hoca varken ya da insanlar varken gymde gerek yok gibi.

Yazılırsan spor salonuna, hoca program yazar, hareketleri gösterir. Hareketleri unuttuğunda hocandan yardım alabilirsin. Ya da salondaki kişilerden yardım istersen, gösterirler. Bazıları hatta gelir, hatanı söyler, doğrusunu söyler. Utanmana gerek yok. Baktın bunları yapamıyorsun, YouTube'dan bakarak çalış hareketlere biraz. Ama bu en son tavsiyem. Hoca varken ya da insanlar varken gymde gerek yok gibi.

Anladım hocam teşekkürler sanırım zamanla oturacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı