Forumda son zamanlarda açılan gereksiz konular hakkında görüşlerim

Bahsettiğin konularda en az 5-10 sayfa muhabbet dönüyor. Senin gibi düşünen kişilerin konusu genelde hemen kitleniyor. O yüzden boşa nefes yormuş oluyorsun.

Kilitleniyor mu? Düzgün muhabbet dönse kilitlenmez. Konu sahibi daha 3. mesajında kimsenin fikrine saygı duymadığını belirtmiş.
Ben girmem tamam hadi girmedim. E giren adama ne diyeceğiz?

Bunu yazsın. Sonra atışmalar başlasın. Konu kilit. Bu kadar basit.

Sizde sanırım bu konudan rahatsız oluyorsunuz. Bir şey deyince çoğu kişi sende girme o zaman diyor. Bu bir çözüm değil. Ben zaten girmiyorum ama o saçma başlıkları da görmek istemiyorum. Konu dışı kategorisinin de o saçma konularla dolu olmasını da istemiyorum. Öyle bir kategori var diye iyice "dedikodupat.net" sitesine çevirdiler burayı. Konu dışını bütün ilişkilerini aktarma mekanı olarak görüyorlar.

Ne kadar karşı çıksak da, ne kadar söylesek de bir şey yapılmıyor. O yüzden görmezden gelmek lazım o tarz konuları. Bazılarına girmiyorum canım isterse dalga geçip çıkıyorum. Adam nasıl sohbet başlatırım diye soruyor mesela. Nasılsın demeyi düşünemeyen adam sonra da konuya girme o zaman diyor.

2018 yılından beri bu forumdayım, ama şu son 6 aydır açılan konulardan çok rahatsızım, zaten kitlenin çoğunluğu ortaokul veya liseliler. "Babam beni okuldan kaçarken yakaladı", "İngilizce'den 25 aldım", "Kıza nasıl açılabilirim?" gibi konular cidden çok sıktı. Yaş konusu ciddiye alınmalı, ve böyle konulara izin vermemeli. Forumun seviyesi ve kalitesi gün geçtikçe düşüyor.

Ne kadar karşı çıksak da, ne kadar söylesek de bir şey yapılmıyor. O yüzden görmezden gelmek lazım o tarz konuları. Bazılarına girmiyorum canım isterse dalga geçip çıkıyorum. Adam nasıl sohbet başlatırım diye soruyor mesela. Nasılsın demeyi düşünemeyen adam sonra da konuya girme o zaman diyor.

Sorunumuzu tam olarak anlattınız sanırım hocam. Benim de dün açtığım konu kilitlendi. Tek savunmaları "Girme o zaman".

Burak Alkan ve Mikail Fidan'ın "noktaya virgüle" uyarı gönderdiği günleri arar oldum. Ben eski günlere razıyım. Her önüne gelen girip çıkıyor. Dingo'nun Ahırı'na döndü iyice.

Kilitleniyor mu? Düzgün muhabbet dönse kilitlenmez. Konu sahibi daha 3. mesajında kimsenin fikrine saygı duymadığını belirtmiş.

Bunu yazsın. Sonra atışmalar başlasın. Konu kilit. Bu kadar basit.
Bahsettiğim, sayfalarca mesaj yazılan konularda düzgün bir muhabbet mi dönüyor? 12 yaşındaki ergenlerin kullandığı Discord sunucularına döndü forum.

Hayat pahalılığından yakınan birine " e o zaman alma kardeşim" diyen kişilerden pek farkınız yok. Sadece bu konu için demiyorum, ne zaman eleştirisel bir konu açılsa aynı savunmayı yapıyorsunuz.

Foruma yeni bir özellik eklenebilir. Ne bileyim mesela "engellenen başlık kelimeleri" gibi. Böyle bir şey eklenirse yazacağım ilk 3 kelime şunlar olurdu; kız, sevgili, boy

Şimdi düşündüm de saçma olur. Bu arada cidden gereğinden fazla gereksiz konu var ve bu konular Technopat'ın sunucularını boşa yoran konular. Çoğunlukla mesaj atan kişiler zaten gereksiz konu olduğunu vurgulayan ve belirtmeye çalışanlar oluyor. Onlar olmasa o tür konular maksimum 1 sayfa mesaj alır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı