Forumdaki homofobiklik ve ırkçılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle ne yazık ki ama bu direkt foruma dayalı bir sıkıntı değil, Türkiye'de yaşıyoruz. Diğer platformlara göre daha fazla böyle insan görmenizin sebebi aslında Technopat'ın aşırı kolay erişilebilir olması. Türk internet kullanıcısı bir foruma üye olmak istediğinde karşısına çıkan ilk seçeneklerden birisi Technopat Sosyal oluyor. Twitter'da ve Instagram'da karşınıza çıkan içerikleri siz belirliyorsunuz takip ettiklerinizle, o yüzden gördüğünüz içerikler size benzer insanlar tarafından üretilen içerikler oluyor. Forumlar ise öyle çalışmıyor.
Onlarca forumda takılmışımdır, bu forum diğerlerine göre çok daha önde bu konuda.

Burada bahsettiğim gerçek homofobi, iki üç kişinin sırf eleştirdiniz diye size homofobik demesi değil. Kimse kusura bakmasın forumda milliyetçilik ve ırkçılık arasındaki çizgiyi bilmeyen insanlar var.

"geneli" AIDS taşıyan - "geneli" için demiyorum

A'ap denen kitlenin kendi ülkesi içinde kendi vatandaşından daha fazla saygı görüp daha iyi koşullar içinde yaşatılmasına karşı çıkıp ülkesine geri yollamayı istemek suçsa ve ırkçılıksa dibine kadar ırkçıyım.

Kusura bakmayın ama mültecilik bir yere kadar artık savaşta nerdeyse son buldu Sınırlar hariç Suriye içinde aksiyon bile yok nerdeyse.

Suriye içinde Esad ile bir başkan yardımcısı kaldı yeminlen ipini koparan bize geliyor.

En doğru sözlerden birisidir.

Son olarak İspanya vurunca niye sesi çıkmıyor bu fonlanan arkadaşların?

Homofobik olabilirsin fakat saygı duymak zorundasın. Sevgi besleme hatta nefret et ama saygı şart. Zaten konu sahibi ona dikkat çekmek istemiş. LGBT'ye özellikle bir şey yazılırsa hakaret içremediği sürece düşünce özgürlüğü olduğu için ceza sebebi olmaz.

Saygının da şart olduğunu düşünmüyorum, kişiden kişiye değişir ama saygı bana göre hak edilen bir şeydir ben cinsel yönelim fark etmeksizin kimseye koşulsuz saygı duymak zorunda değilim. Tabii bu yolda görünce i**e lan bunlar diyeceğim anlamına gelmiyor.

Niye zorundayım kardeş? Sokağın önünde birbirini yalayıp yutan birini çocuk görüyor. Bunu onlar da biliyor. Ve bunu hep yapıyorlar sadece o da değil başka bir sürü olayla da karşılaştık, o saygı treni çoktan kaçtı.

LGBT'den bahsediyoruz değil mi? Sen Atatürk'ü seviyorsun, ben seviyorum, sevmeyen birisi gelip hakaret etse hoş olmaz. LGBT taraftarı da değilim zaten hatta hater'i oluyorum ama konu sahibi haklı.

Homofobik olabilirsin fakat saygı duymak zorundasın. Sevgi besleme hatta nefret et ama saygı şart. Zaten konu sahibi ona dikkat çekmek istemiş. LGBT'ye özellikle bir şey yazılırsa hakaret içremediği sürece düşünce özgürlüğü olduğu için ceza sebebi olmaz.
Neden zorunda olduğumu söylersen saygı duyacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı