Forumdaki homofobiklik ve ırkçılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, ben eşcinsel bir bireyim. Zamanında sınıftan bir arkadaşıma söylemiştim, tembih etmeme rağmen diğer arkadaşlarıma söylemişler ve herkes benle dalga geçiyor. Ne yapabilirim?
Bu soru sormaktır.
Merhaba, ben eşcinsel bir bireyim. Sınıfta arkadaşlarıma bundan her bahsettiğimde benle dalga geçiyorlar. Ne yapabilirim?
Bu göze sokmaktır.

Eğer bu pek ince olmayan çizgiyi kaçırıyorsanız nefret söylemi olmayan şeyler bile size nefret söylemi olarak gelecektir. Böyle bir şeyin duyarını kasmaya gerek yok.

Yok, basbayağı da var. Bu topraklarda yaşayan bir insan Atatürk'ü sevmeyebilir, osmanlı padişahlarını da sevmeyebilir. İçerisinde yaşadığı devletten de nefret edebilir. Kimse inancınıza ve kültürel değerlerinize de saygı duymak zorunda değil. Eğer saygının zorunlu bir şey olduğunu düşünmüyorsanız bunları da kabullenmelisiniz yoksa kendinizle çelişiyorsunuz.

Her şeye eyvallah da bu topraklarda yaşayıp Atatürk'ü sevmeyen adam saygı beklemesin.

Bu soru sormaktır.

Bu göze sokmaktır.

Eğer bu pek ince olmayan çizgiyi kaçırıyorsanız nefret şöyle mi olmayan şeyler bile size nefret şöyle mi olarak gelecektir. Böyle bir şeyin duyarını kasmaya gerek yok.

Anlasalar keşke illa da saygı duyacaksınız diyorlar duymayınca homofobik oluyoruz.

Sadece bana mı bu forumda homofobik ve ırkçı sayısı aşırı derecede fazla geliyor. Yaş kitlesi ile mi alakalı çözemedim ama diğer platformlara göre aşırı derecede nefret söylemleri dikkatimi çekti. İstiyorsan girmezsin diyebilirsiniz ama çözümü bunun sizce gerçekten bu mu? Ki birkaç konudan sonra uzun bir süre kullanmadım zaten forumu.

Televizyonun 3-5 kanallı olduğu dönemlerde akşam haberlerinde travsti eylemleri çıkardı. O anı hatırlıyorum televizyonda erkek desem değil kadın desem değil kollarını kesip polislere saldıran bir insan vardı ve ben travestiyi trapezci zannediyordum. Şimdi yükseklik korkusu gibi LGBT'i breylerden uzak duruyorum. Ama aşalamak irite olmak değil. Resmen korkuyorum. Korkmak suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı