Çözüm Foxconn H55+L 6 GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.24 GB

• Konuyu başlatan DynoLX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 4.580
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DynoLX

Hectopat
Merhabalar, bugün bilgisayarıma RAM takviyesi yaptım 2+4 toplam 6 GB RAM oldu ama kullanılabilir miktar 3.24 gözüküyor. Ben de sorunu araştırıp BIOS güncelleme kararı aldım fakat en can alıcı nokta anakartımın modelini bırakın üreticinin kendi sitesinde bulmayı hiçbir internet sitesinde dahi bulamadım. Bilenler lütfen yardımcı olsunlar.

Anakart üzerinde Foxconn ve H55+L ibaresi bulunmakta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı anakartı kullanıyoruz hocam, resimdekinin aynısı bravo valla ben fotoğrafını bile bulamamıştım nasıl bir illet ise artık. Siz driverlerini yada ismini falan bulabildiniz mi?

CPU-Z ile baktım ama marka veya model belirten bir ibare yok..
Eki Görüntüle 281423
Kardeşim Allah seni inandırsın bende de 6 GB RAM var ve bendede kullanılabilir miktar 3.24 GB gözüküyor. Ancak ben sorunu çözdüm. Nasıl çözdüğümü hemen anlatayım. BİOS'a girip Advanced Chipset Feature sekmesine geliyorsun. Orda Memory Remap Feature seçeneğini Enable yaparsan sorunun çözülecektir.
Aynı anakartı kullanıyoruz hocam, resimdekinin aynısı bravo valla ben fotoğrafını bile bulamamıştım nasıl bir illet ise artık. Siz driverlerini yada ismini falan bulabildiniz mi?

CPU-Z ile baktım ama marka veya model belirten bir ibare yok..
Eki Görüntüle 281423
Kardeşim Allah seni inandırsın bende de 6 GB RAM var ve bendede kullanılabilir miktar 3.24 GB gözüküyor. Ancak ben sorunu çözdüm. Nasıl çözdüğümü hemen anlatayım. BİOS'a girip Advanced Chipset Feature sekmesine geliyorsun. Orda Memory Remap Feature seçeneğini Enable yaparsan sorunun çözülecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı