- Makaleler
- 10
Sadece mühendislere önerilen bir dil değil Almanca, her dil sana yeni bir kapı açar doğru adımları atarsan. Madem öyle, sen en az 2 yabancı dili daha öğrenmek konusunda kesin kararlısın. O zaman Fransızca'ya git, İspanyolca da öğrenirsin. Umarım 3. yabancı dili öğrenirken gerekli şevkin kalır. Dil öğrenme zorluğu, yatkınlığa göre değişir ama dil öğrenmek çok zor gelmese bile dil öğrenme süreci konsantrasyon ve adanmışlık istiyor. Süreç zor (uğraştırıcı) olduğu için 3. yabancı dili öğrenme konusunda verdiğin erken kararı bir gözden geçir, kesin olarak kararlıysan da hayırlı olsun seçimin.
Mesela Almanca için de birebir derse kayıt yaptırdım, hiç ısınamadığım için bıraktım. Şu anda kayıt dondurulmuş durumda ama bir süre sonra devamsızlık hakkımdan eksilmeye başlayacak. Her yeni dilden sonra yeniden bu sürece girmek insan için giderek yorucu oluyor genellikle.
Mesela Almanca için de birebir derse kayıt yaptırdım, hiç ısınamadığım için bıraktım. Şu anda kayıt dondurulmuş durumda ama bir süre sonra devamsızlık hakkımdan eksilmeye başlayacak. Her yeni dilden sonra yeniden bu sürece girmek insan için giderek yorucu oluyor genellikle.