FreeSync ve G-Sync Monitör Seçimi

Burada tercihler sonucu belirliyor.
  • 2K, yüksek ayarlar mı?
  • 4K orta ayarlar mı?
Kimsenin 4K'yi kötü gördüğünü düşünmüyorum. Keşke hepimizde 4K deneyimleyecek sistemler olsa. Demek istediğim bir oyunun ayarını kısmak zorunda kalacaksam veya 60FPS üstü oynamak varken, yüksek ayarlarda 30-40'lara düşmem gerekecekse ben 2K çözünürlükte, hiçbir ayarı kısmandan oynamayı tercih ederim. En nihayetinde tercih meselesi tabii. Ortada doğru veya yanlış yok. :)
 
Ben Aoc 2K alacağım sanırım, oyunları ultra da oynamak istiyorum. Bir şeylerden kısmak istemiyorum. Bu sistemin 4K'yı hak ettiğini düşünmüyorum. Görüntünün o kadar canlı olması benim için bir etken değil açıkcası. Yüksek FPS'lerde, düşük tepki sürelerinde oynamak istiyorum. Hepinize tek tek teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
 
Yine de arkadaşların dediği gibi bir karşılaştırma için tekno marketlere falan bir uğra istersen. Bakarsın IPS panel hoşuna gider. İndirim falan denk getirir onu alırsın, en azından aklında soru işareti kalmaz.
 
Çoğu kişi ayar kısmak olarak bakıyor bu konuya. Sanki orta ayarlar rezilmiş gibi. Lütfen bir yerde 1080p ultra ve 4K orta ayarları karşılaştırın. O zaman asıl nerede ayar kıstığınızı anlarsınız.
 
1080P ve 4K arasında çözünürlük olarak muazzam fark var, kimse aksini söylemez. Sisteme uygunluk açısından bakmak lazım. Bir oyunda grafikleri kısınca bende yarattığı etki günümüz oyununu değil de 3 sene önceki oyunu oynuyormuşum gibi oluyor. Buradaki sistem için karşılaştırma 2K ultra ve 4K medium gibi olması lazım.
Ayarları düşürünce ortaya çıkan sonuç:
örnek.png
 
@Nazım Paşa kıyaslamayı 1080p ile yapıyorsunuz ama ben 2K ekran alacağım. buyurun buda FPS düşünce nasıl bir görüntü oluşuyor. Güzel bir şekilde göstermiş. İsteği kadar görüntü kalitesi çok yüksek olsun ama sonuçlar kötü
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
FPS 60 altına düşmeyecek ki. Neyse, zaten kararınızı verdiniz. Videolarla bu işler hiçbir şekilde anlaşılmaz. Dediklerimle alakası bile olmayan saçma video ve fotoğraflar atıp ne kanıtlamaya çalıştığınızı anlamıyorum. Seçiminizi yaptınız. Hayırlı olsun.
 
Bir önceki cevabın da arkadaş seçimini yaptıktan sonra gelmişti hatırlarsan. Burada amaç sidik yarıştırmak falan değil zaten. Daha önce de söylediğim gibi tercih böyle şeyler. Paylaştığım görsel ayarları düşürünce nasıl bir sonuç çıktığını ortaya koyması açısından önemli sadece.
 
Ultra ayar takıntın varsa 4K'yı elemelisin. Ekran kartını seven oyunlarda, 2K Ultra ayarlarda bile FPS 100'ü geçmez. Tercihini 2K'dan yana yapmalısın. 1080P ile arasında azımsanmayacak kalite farkı var.
 

Geri
Yukarı