Full body antrenman programım nasıl?

Katılım
24 Nisan 2019
Mesajlar
22
Verilen split antrenmanı Full body şeklinde uygularsak bir sıkıntı olur mu?
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20220721-WA0006.jpg
    IMG-20220721-WA0006.jpg
    126,3 KB · Görüntüleme: 142
Hocam programınızı biraz inceledim bu 4x12 olayına fazla takılmamanızı öneririm, demek istediğim şu, mesela göğüs için 25 kiloyla bench press yapıyorsunuz diyelim, hocanız 4x12 yazmış, eğer 12. kaldırıştan sonra hala göğüsün yandığını hissedemediyseniz yanana kadar devam edin ve sonraki sette ağırlığı biraz arttırın, bu sayede hem o anki güç durumuna göre kendiniz için doğru kiloyu öğrenirsiniz hem de kilo azsa bile maksimum verim alabilirsiniz.
 
Çok fazla gereksiz hacimli bir program olmuş. Set sayıları 3' e düşürülebilir bacak gününde. Onun dışında özellikle göğüs ve omuz hacmi aşırı fazla. Belirli bir set ve tekrar sonrası muhtemelen formunuz bozulacak, ağırlık düşecek ve boşa kaldırmış olacaksınız.

Ön omuz zaten vücudun gelişmiş bölgelerinden biridir, kaldı ki göğüs hareketlerinde de etkindir. 4 Set Shoulder Press üstüne 4 Set Front Raise yaparsanız omuzlarınızı asla toparlayamadığınız için diğer üst vücut hareketlerinde de ilerleme kaydetmeniz zor olur.


Front Raise'i hiç yapmayın bence, Shoulder Press'i de oturarak Dumbbell ile yapın. Göğüste set sayılarını 3'e düşürün, normal Bench + Incline Dumbbell + bir adet Fly, isterseniz cable ile isterseniz makine isterseniz Dumbbell ile size kalmış. Yeterli olacaktır bence.
 

Geri
Yukarı