FX 8150 Isı değerleri

OC yapmıştım fakat ısı değerleri çok yüksek olduğu için, F5 ve F10 yaparak normal ayarlara almıştım . OC bölümünden de bir resim paylaşayım sizle. Birde "normal mod" seçili olmasına rağmen 3.9 da çalışıyor. Fakat BIOS da 3.6 gözüküyor. :S

- - - Güncellendi - - -

Bu arada 1600 MHz hızındaki RAM'ler 1333 MHz'de çalışıyor. Fakat şu an o umurumda değil. Bunu bi çözelim RAM'lere sonra bakarız. :)

1,320 küsür olmalı. Bu, yinede 70 dereceye çıkmasına sebep değil. Ben de anlamadım gitti neden ısınıyor bu işlemci.
Acaba soğutucuda mı bir sorun var. Boruları falan mı eğrildi acaba ?

Normal seçenek yerine 1. seçenektekini seçin, yani Power saving. Fan hızlarını da artırın 1500 le dönüyorlar ortalama 2000/2500 en azında çalışsınlar.
Yok daha neler kardeşim, 2500 RPM çıkartmak bir çözüm değil. Gürültüden durulmaz :D
Güç tasarrufu moduna almak da performans'dan ödünç verecektir. Arkadaş OC yapmak için soğutucu aldı, amacı 4,6 GHZ'lere çıkmaktı.

Alperen hazırlamış olduğum rehberde OC Tuner ayarından resimli olarak bahsetmiştim.

OC Tuner değil, Ai Overclock Tuner'in karşısındaki seçeneği değiştirmeyi dene.
Gerçi ben denedim, bende bir sıcaklık farkı olmadı :D 4,4 GHZ voltajlı olarak 45-50 dereceyi geçmeden kullanmaya devam ediyorum uzun bir süredir.
Sende neden öyle oluyor bir türlü anlamadım, başka bir şey gelmiyor insanın aklına.

Ben orayla burayla uğraşana kadar BIOS'u bir sıfırlayım. Baktık düzelmiyor ondan sonra bakarız. Sorun burada 4-5 derece değil. Gökhan'ın da dediği gibi overclock yapmayı geçtim, stok fanda nasıl sorunluysa bunda da öyle sorunlu. İşlemcide veya anakartın işlemci soketinde bie sorun olma ihtimali var mı ?
Pili çıkarıp taksam sıfırlanır değil mi ? Bir sorun olmaz sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı