FX 8150 Isı değerleri

Olamaz. 90'a yaklaştığında daha önce de dediğim gibi bilgisayar kapanıyor. BIOS'ta da değerler dediğim gibi aynı. Yani hiç bir yerde yanlışlık yok sadece ısınma sorunu var ve çözemiyoruz. :D

Sanırım yanlış anladınız. Sıcaklığı ölçen programı (AIDA 64 vs.) kastetmiyorum. Daha doğrusu sensör diyebiliriz sanırım. Sonuçta BIOS sıcaklık verisini sensörlerden alıyor ve ona göre bilgisayarı kapatıyor. Yani eğer o sensörlerde bir problem varsa bilgisayarı da yanlış yönlendiriyor olabilir.

Bu arada sizin bilgisayarda sıcaklığı sensörden mi alıyor emin değilim. Ama internette bilgisayarın sıcaklık verilerini bir sensörle aldığını okumuştum. Ben de onların yalancısıyım :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım yanlış anladınız. Sıcaklığı ölçen programı kastetmiyorum. Daha doğrusu sensör diyebiliriz sanırım. Sonuçta BIOS sıcaklık verisini sensörlerden alıyor ve ona göre bilgisayarı kapatıyor.
İşlemci ısındığında fan sesini duyabiliyorum. Elimi götürdüğümde sıcaklığı hissediyorum. Ve dediğim gibi bilgisayar ısındığı zaman kapanıyor. Keşke dediğin gibi olsa. Ama değil malesef. :(

Bilgisayar kapanıyorsa işlemci sınırda demektir zaten. Sen o işlemciyi başka bir sistemde dene. Bir bilgisayarcıya gir, mutlaka AM3+ soket tipli anakart vardır.
Soğutucuda sorun yok, eminiz neredeyse. Stok fanda da durum aynı çünkü. Ben işlemciden şüpheleniyorum...

Bilgisayar kapanıyorsa işlemci sınırda demektir zaten. Sen o işlemciyi başka bir sistemde dene. Bir bilgisayarcıya gir, mutlaka AM3+ soket tipli anakart vardır.
Soğutucuda sorun yok, eminiz neredeyse. Stok fanda da durum aynı çünkü. Ben işlemciden şüpheleniyorum...
Bende şüpheleniyorum başka bir işlemci bulayım deneyim dedim ama yok işte. :D Yarın bir bilgisayarcıya gidiyorum. Aslında Kırşehir'de bilgisayarcı kıtlığı var. :D Fakat M5A97 satan bir yer görmüştüm ona giderim artık.

- - - Güncellendi - - -

TG2'yi sürdüm. Sonuç öncesinden daha iyi fakat sorun devam ediyor. Neden böyle oluyor. Sıyırmak üzereyim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı