FX 9370 GTA 5 kasma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mr. Beko

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;
Ben de oyun videoları çekip YouTube a yükleyen biriyim. AMD Fx 8300 işlemci ve GTX 770 Rog Poseidon Platinum ile Far Cry 4 ve Titanfall benzeri oyunlarda video çekerken fps 40 ın altına düşüyordu.

En son GTA 5 çekmeye başladığımda en düşük ayarlarda oynanamayacak kadar fps düşüşü oluyordu. Hatta en son çözünürlüğü 1080 den 720 ye indirerek çekmeyi denedim ancak o şekilde oynanabilir bir hale gelmişti. Bu fps sorununa bir son vermek için işlemcimi AMD Fx 9370 olarak değiştirdim. Fakat bu işlemci diğerine göre daha fazla güç tükettiği için güç kaynağımı da yükseltmek zorunda kaldım. Onu da Xigmatek in 750 watt 80+ Silver güç kaynağıyla değiştirdim. GTA 5 e girdim, ayarlar en düşükte rahat 120 fps aldım.

Fakat kaydet tuşuna bastıktan sonra fps belli sürelerle sabit 25 e düşmeye başladı. Örn: 30 saniye 60fps sabit giderken 15 saniye 25fps e düşüyor. Bir süre sonra normal oynarken bile 25 fps e düşmeye başladı. Eski işlemciyle sadece ani fps düşüşleri olyordu fakat yeni işlemciyle belli bir süre düşük fps oluyor. Bunun nedeni ne olabilir sizce.

Eğer bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın. Ne yapacağımı şaşırdım cidden. Bu 2 parçaya toplam 1000 tl verdim ve sonucunu bu şekilde almak çok büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada anakart olarak şu anakartı öneririm. AMD FX platformundaki tek PCI express 3.0 slotlu anakart PCU express 2.0 ile 3.0 arasındaki performans farkı nedir o da tartışılır ancak madem ekran kartımız 3.0, neden anakartımız da 3.0 olmasın? İleride bütçeniz yettiginde alırsınız. Motherboards | SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 | ASUS Global

Hocam o kadarına şimdilik gerek yok M5A99FX Pro yeter bana.

Cinebench puanı kaç ? Takas olayının olacagını zannetmiyorum.

O degil de şu AMD nasıl muhterem bir firmaysa m5a99 pro'da benim önerdigim anakartta 140 w destekli işlemciniz 220 W yine tam besleyemeyecek ama tabii ki daha fazla performans alırsınız şimdikinden.

o degilde şu amd nasıl muhterem bir firmaysa m5a99 pro da benim önerdigim anakartta 140 w destekli işlemciniz 220 w yine tam besleyemeyecek ama tabiki daha fazla performans alırsınız şimdikinden

Bence arkadaşı Intel sisteme yönlendirelim dostlar. Sen gel beni dinle pişman olmazsın. Elindeki FX 9370 i iade et İ5 4690K satın al. Anakartını ve FX 8350 işlemcinide sat saglam bir Z serisi anakart ve sogutucu al. Nasıl uçuşa gececek sistemin göreceksin.

Arkadaşta zaten 8350 olsa sıkıntı kalmayacak da 8300 varmış arkdaşda da, ondan şikayetçi. Ben 8350'yi 4.8'de kullanıyorum. GTA V'de 130 FPS alıyorum 1080p ultrada.
Edit: FPS kitli degilken aldıgım max FPS degeridir, normalde 60 FPS'ye kilitlerim.

arkadaşta zaten 8350 olsa sıkıntı kalmıcakda 8300 varmış arkdaşdada ondan şikayetçi ben 8350 yi 4.8 de kullanıyorum gta v de 130 fps alıyorum 1080p ultrada

AMD nin fiyaskolarından en büyügü bu işte. 150 liralık bir Intel anakarta celerondan İ7 ye kadar takabilirken AMD de bu durum yok. Benim görüşüm Intel sisteme geçiş.

Valla AMD üretmeden önce bana soracak. 220w degerinde işlemci üretecez, sence nasıl diye. Kapı dışarı evden kovarım. Ekran kartım 220 W çekmiyor, nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum dogurusu ama 8350'ye kadar sıkıntı yok. 125W kabul edilebilir bir deger bence.

Merhaba, video çektiğiniz programı belirtir misiniz ? Şahsen ben fraps ile video çekerken Bandicam'a göre 2 kat FPS düşüşleri yaşıyordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…