GA-EP43T-UD3L Anakart Çift Kanal RAM Sorunu

vlkbrtcyr

Decapat
Kendime bu hafta, Gigabyte GA-EP43T-UD3L model LGA775 anakartıma modlu Xeon X5460 sistemi topladım. Fakat RAM'lerimde uyumsuzluk yaşıyorum. Slotlarda 4+4 GB 2 adet RAM takılı. Sistem özelliklerinde 8 GB görmem gerekirken, kullanılabilinir 3,50 GB uyarısı alıyorum. Memtest86 ile test yapmama rağmen bir sorunlar karşılaşmadım. RAM'lerin 1 tanesi Kingston 4GB DDR3 1333 MHZ, diğeri ise Kingston HyperX Savage 4 GB DDR3 1600MHZ. Slot 1'de 1333MHZ olan, Slot 2'de ise HyperX 1600MHz takılı. Acaba RAM'ler farklı seri olduğu için mi böyle? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem parçalarım:
Sistem: Windows 7 64 bit.
Anakart: Gigabyte GA-EP43T-UD3L
İşlemci: Intel Xeon x5460 modlanmış.
RAM: Kingston 4GB DDR3 1333 MHz + Kingston HyperX Savage 4 GB DDR3 1600 MHz
Ekran kartı: Galaxy Nvidia GT 730 2 GB 128 bit DDR3
PSU: Cooler Master Rs 600w
SSD: Samsung 840 EVO 250 GB

IMG_20190106_194519.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki Memtest'i nasıl yapabildin?
Görmediği halde yapabilmen imkansız. İki RAM'de takılıyken yaptın galiba. Bu yüzden 1333 MHz olan hatasız geçti. Diğerinin de geçtiğini düşündün.
Bilmiyorum valla slot 1 ve 2 şeklinde takınca çalışıyor fakat 3.50 GB görünüyor. CPU Z programında slot 1 ve 2 yi kontrol ediyorum RAM takılı gösteriyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20190107_213222.jpg
    IMG_20190107_213222.jpg
    110,4 KB · Görüntüleme: 71
Bu durumda tek seçenek kalıyor. HyperX olan RAM XMP ile sabit frekanslı çalışan RAM'lerden olduğu için anakart işlemciyi tanımlayıp alt frekansa çekemiyor. Anakartının XMP RAM'leri çalıştırma desteği olmadığı için de sorun yaşıyorsun.
BIOS'ta 1600 olanı görebiliyor musun?

Bu durumda tek seçenek kalıyor. HyperX olan RAM XMP ile sabit frekanslı çalışan RAM'lerden olduğu için anakart işlemciyi tanımlayıp alt frekansa çekemiyor. Anakartının XMP RAM'leri çalıştırma desteği olmadığı için de sorun yaşıyorsun.
BIOS'ta 1600 olanı görebiliyor musun?
Malesef biosta system information seçeneğine girdiğimde sadece 3050 MB olarak görüyor. Şu slotta bu RAM var diye ibare yok.

Malesef biosta system information seçeneğine girdiğimde sadece 3050 MB olarak görüyor. Şu slotta bu RAM var diye ibare yok.
XMP RAM ler eski chipset anakartlarda malesefki çalışmıyor. Anakart DDR3 olduğu için güç verebiliyor sadece. RAM'i tanımlayamıyor. Memtest ise onu tanıdığı için görüyor. Bu durumda başka bir RAM alman gerekecek.

Aynı sisteme sahibiz ne yaptınız acaba çözüm bulabildiniz mi? bende xeon 5460 sistem yaptım ve 16gb ramim var 4x 4gb olacak şekilde. Ne zaman sonuncu rami takıp 16gb olsa sistem açılmıyor. Slotlarda sorun yok tek tek denedim ram'leride aynı şekilde tek tek denemedim fakat anlayamadığım şekilde pc 12gb ken açılıyor 4gb daha ekleyip toplamda 16gb yapınca açılmıyor.

Aynı sisteme sahibiz ne yaptınız acaba çözüm bulabildiniz mi? bende xeon 5460 sistem yaptım ve 16gb ramim var 4x 4gb olacak şekilde. Ne zaman sonuncu rami takıp 16gb olsa sistem açılmıyor. Slotlarda sorun yok tek tek denedim ram'leride aynı şekilde tek tek denemedim fakat anlayamadığım şekilde pc 12gb ken açılıyor 4gb daha ekleyip toplamda 16gb yapınca açılmıyor.

Aynı sorun devam ediyor. RAM lerin aynı marka ve seri olmak zorunda. Bu yüzden kullanamıyoruz.

¿Alguien puede confirmar que esta memoria está funcionando? HX316C9SRK2 / 8
HyperX Savage 8GB 1600MHz DDR3 2 Kit. Memoria interna: 8 GB, 2 x 4 GB, tipo de memoria interna, gracias
¿Alguien puede confirmar que esta memoria funciona? HX316C9SRK2 / 8, Kingston HyperX Savage 8GB 1600MHz DDR3 Kit dos, gracias

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı