Galaxy S23 Ultra vs S24 Ultra vs iPhone 15

Cihazda pil ve ısınması dışında bir sıkıntı yok. Gayet akıcı gidiyor oyunlarda da ısındığından zaten performans düşüşü yaşıyor o da soğutucu alıp takarsan birazcık da olsa çözülecek bir sorun. Yarım saat sağlam bir oyun oynamaya engel değil ama bu ısınma sorunu da tabii. Açıkçası telefonda oyun oynamaya sıcak bakmıyorum zaten.

Ben zaten telefonda Online oyun oynayan bir insan değilim maksimum UNO vb oyunlara çevremdeki insanlarla veya can sıkıntısı gideren ofline oyunlar oynarım ama telefonu gerçekten test eden unsurlardan birisinin Online ve zorlayıcı olan oyunlar olduğunu düşünüyorum.

Samsung'un ürettiği en sağlam SoC, Snapdragon 888 idi. Ama TSMC üretimi Snapdragon serisine bakınca evet, bence de TSMC üretsin. 865, 865+, 870, 8+ gen 1, 8 gen 2..
Bir de Exynos'lara bak. 😀
Kararlı çalış. ❌
Yük altında 2. dakikayı doldurmadan throttle ye. ✅

Evet, maalesef şu grafiği Exynos dışında çizebilen SoC olmadı 🔥.

Eki Görüntüle 1920089

(S22 Ultra)

Alanında rakipsiz Samsung bu konuda 😎🔥

Evet, maalesef şu grafiği Exynos dışında çizebilen SoC olmadı 🔥.

Eki Görüntüle 1920089

(S22 Ultra)
Screenshot_20230819_204913_YouTube.jpg

%41 bee, öz işlemcim. 🔥🔥
Hiç kendini kismaz.
@TechArcH

Nedense bu durum sadece SoC modellerinde yaşanıyor. Samsung üretimi bellek ve NAND yongalarında bu tür bir sorun söz konusu değil.

Üretim tesisleri farklı çünkü. Intel mesela kendi Arc GPU'larını kendisi üretmiyor TSMC'ye ürettiriyor. İşlemcileri her ne kadar kendisi üretse de Intel yarışacak derece de iyi GPU üretemeyeceğini düşünüyor olmalı ki yaptıkları ekran kartlarını TSMC'ye döktürüyor.

Eki Görüntüle 1920105
%41 bee, öz işlemcim. 🔥🔥
Hiç kendini kismaz.
@TechArcH

Bir düzelme grafiği var dürüst olmak gerekirse bence Exynos 2400 gen 3'ün gerisinde kalabilir fakat öbürleri gibi olmaz diye umuyorum.

Üretim tesisleri farklı çünkü. Intel mesela kendi Arc GPU'larını kendisi üretmiyor TSMC'ye ürettiriyor. İşlemcileri her ne kadar kendisi üretse de Intel yarışacak derece de iyi GPU üretemeyeceğini düşünüyor olmalı ki yaptıkları ekran kartlarını TSMC'ye döktürüyor.

Bu durumundan kendisi farkında olmasına rağmen defalarca aynı hatayı yapması garip Samsung'un.

Bir düzelme grafiği var dürüst olmak gerekirse bence Exynos 2400 gen 3'ün gerisinde kalabilir fakat öbürleri gibi olmaz diye umuyorum.

Bu durumundan kendisi farkında olmasına rağmen defalarca aynı hatayı yapması garip Samsung'un.

Ortada hatalı bir durum yok ki. Samsung'da kendi tesislerine arge masrafı yapıp geliştiriyor. Bunların denenmesi ve kullanılması lazım sonuçta. Sadece TSMC'den geride şu an ama bu ileride geçemeyeceği anlamına da gelmiyor.

@TechArcH o sırada dimensity 1300:
Eki Görüntüle 1920149
Genshin Impact, en yüksek grafikler.

Exynos 2400 umarım duyulduğu kadar iddialı olur.

Benim yine de MediaTek'e karşı ön yargım geçmiyor ya verimli olsun verimsiz olsun fark etmiyor.

Ortada hatalı bir durum yok ki. Samsung'da kendi tesislerine arge masrafı yapıp geliştiriyor. Bunların denenmesi ve kullanılması lazım sonuçta. Sadece TSMC'den geride şu an ama bu ileride geçemeyeceği anlamına da gelmiyor.

Bence şu daha düşük nm olayını yine TSMC kaparsa tek şirket olmayı kesinleştirir gibi.

Evet haklısınız sadece düşük nm ile olsa tüm firmalar eşit olurdu.

Onun en basit örneği Intel'in 10 nm'si TSMC'nin 7nm'sini geçiyor ve TSMC'nin 5nm'sinin ilk hali ile yarışıyor. Şu an da Intel kendi 7nm üretim tesislerinin TSMC'nin 5nm'sini geçtiğini 3nm ile yarıştığını iddia ediyor ama bunu çıkınca göreceğiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı