Gamepad önerisi

Kendin zaten bahsediyorsun. 1. nesil kol ile alakası yok durumun. Kusura bakmayın dilimde tüy bitti abi sende sorun olmadı diye bu ürün sorun çıkarmaz anlamına gelmiyor demekten. Ayrıca bir kolun tüm özelliklerini kullanmak için ya kablo bağlamalı ya da ekstra bir uygulama kullanmalıysan o uygulama ile alakalı bir hata aldığın zaman benim dediğim gibi forumlarda dolanırsın. Bende hem Xbox 9. nesilde var hem DualSense'de. Tonla farklı markaların PC için ürettiği kollara da sahibim. O yüzden arasındaki karşılaştırmayı yapabiliyorum. 3500TL verip sorunla karşılaşma ihtimalin olan bir ürünü almana gerçekten gerek yok. Bazı markalar zaten haptic Feedback'i taklit eden kendi teknolojilerini de kollara ekliyorlar. GameSir'in tetik titreşim motorları gibi veya Gulikit'in HD Rumble teknolojisi gibi. O yüzden bir uygulamaya bel bağlamak yerine tam uyumlu bir cihaz alın. Uygulamada hata aldığınızda ve sıkıntı yaşadığınız zaman 3500TL verdiğiniz kol ile ortada kalmazsınız.

Eki Görüntüle 2455260

Eki Görüntüle 2455259

Bende de 2 tane DualSense var PS5 oynarken kullandığım 1 tanesinin sol analoğu deli gibi gıcırtı yapıyor ama aynı kolun sağ analoğu 0 sıkıntı. 2. kolumda da hiç sıkıntı yok ama bu demek ki ürünün başkalarında sıkıntı oluşturabileceği anlamına geliyor.

Sadece ben kullanmıyorum 3 arkadaş hepimiz DualSense kullanıyoruz hatta diğer 2 arkadaşta 2'şer kol var bir sorun yaşamadık. Dediğiniz çoğu sorun 1. nesil kollar sonrası çözüldü onu demeye çalışıyorum. Uygulama sorun çuıkaracak bir şey değil zaten tek yaptığı senin kol üzerindeki hareketlerini sanal bir Xinput cihazı üstünde simüle etmek. Alıp almamak sizin tercihiniz ama zaten Steam de bu yönde Steam girdisi özelliği var yani bir uygulamaya bel bağlamak zorunda değilsiniz. Eğer zaten düzgün bir 3. parti kol alacaksanız ortalama bir Xbox kolu kadar para yine çıkacak cebinizden. Ben Xbox kolu istememenizden dolayı DualSense önerdim. Kaldı ki siz sorun yaşadınız diye kol sorunlu da olmuyor. PS3'ten beri de ilk nesil kollar hep sorunlu Sony tarafında, isterseniz kol neslini kontrol edebilirsiniz.

Sadece ben kullanmıyorum 3 arkadaş hepimiz DualSense kullanıyoruz hatta diğer 2 arkadaşta 2'şer kol var bir sorun yaşamadık. Dediğiniz çoğu sorun 1. nesil kollar sonrası çözüldü onu demeye çalışıyorum. Uygulama sorun çuıkaracak bir şey değil zaten tek yaptığı senin kol üzerindeki hareketlerini sanal bir Xinput cihazı üstünde simüle etmek. Alıp almamak sizin tercihiniz ama zaten Steam de bu yönde Steam girdisi özelliği var yani bir uygulamaya bel bağlamak zorunda değilsiniz. Eğer zaten düzgün bir 3. parti kol alacaksanız ortalama bir Xbox kolu kadar para yine çıkacak cebinizden. Ben Xbox kolu istememenizden dolayı DualSense önerdim. Kaldı ki siz sorun yaşadınız diye kol sorunlu da olmuyor. PS3'ten beri de ilk nesil kollar hep sorunlu Sony tarafında, isterseniz kol neslini kontrol edebilirsiniz.

Arkadaşım. Ben sorunu forumda her gün konu açan insanlardan alıyorum. Yukarıda attığım ekran görüntülerinde bile konuyu açanlar 2025 yılında açmış 2024'te açan var. Hala sorun yaşayan var ve az forumlarda düzenli takılan bir kişiysen zaten sorun konusu açıldılça anlıyorsun. 2025 yılında sorun yaşayan biri zaten 1. nesil kol kullanma ihtimali 0'a yakın. Benim de gıcırtı yapan kolum 1. nesil değil. Simüle ediyor diyosun her uygulama veya oyunda kusursuz çalışmıyor dediğiniz uygulamalar. Bazen PC'de alınan hatalar kişiye özel de olabiliyor. Ben ve arkadaşlarımda sorun olmadı demek kimsede sorun çıkmıyor anlamını taşımıyor işte. Her hafta DualSense ile alakalı 15 tane konu açıldığını gördüğünde o zaman anlıyosun evet bu kollar sıkıntı çıkarabiliyor.

Aynı fiyata PC ile tam uyumlu içinde kendi alıcısı olan işi sadece gamepad üretmek olan ve bunu 10-15 senedir yapan hatta bazılarının Xbox ile resmi anlaşması olan firmalardan daha güncel teknoloji ve daha fazla özellik içeren kolları sırf yüzde 100'e yakın konsol vergisi ile beraber neredeyse 2 katına aldığımız orijinal kollar ile bir tutulmaması gerektiğini söylüyorum.

1500-2000TL'ye DualSense ile birebir aynı işlevi gösterecek kaliteli ve stick drift derdin olmayacak bir 3. parti kol alabiliyorken niye 3500TL'ye gidip DualSense alsın biri PS5'i yoksa. Sadece bir avuç oyunda kullanabileceği haptic feedback ve tetik özelliği için. 3000TL ve üzerine çıktığın zaman Elite series 2 ve DualSense' Edge'in seviyesinden daha üst seviye kollar alabiliyorsun her halukarda.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı