Gaming.gen.TR ile yaşadığım süreç ve tüm gerçekler

Kendim almış gibi üzüldüm şu an, geçmiş olsun ki hallolmuş sanırım. Ben de bu siteden kulaklık almıştım ve müşteri hizmetleriyle asla iletişim kuramamıştım, zaten oradan beridir de bi mesafeliyim firmaya.

Bazılarını ayrı tutuyorum ama birkaç firma maalesef parayı alana kadar ilgi gösterip sonrasında bu tarz durumlar yaşatabiliyorlar. O yüzden gidip mağazadan 3-5 fazla verip almak daha mantıklı geliyor ancak bilinçli olmanız lazım oralarda da ürünleri "kaktırma" var.

Kargo şirketleri hakkında da, her kargoda tanıdığınız olsun, bizim şirket gereği zaten bütün kargolarla tanışıklığımız oldu bişey gelirse "abi bak şu gelecek gözünü seviyim sen ilgilen" diyorsun ve en azından sağlamlaştırıyorsun. Şirket değilsen de, biriyle mutlaka muhabbete gir 1-2 gidişte zaten tanıyacaklar artık. Yoksa size kargo çalışma mantığını söyleyeyim, hepsi böyle bu arada; üstünde kırılabilir ikazı olmayanları fırlatırlar, sen ben kargo olsa fırlatırız. Çünkü dağ gibi geliyor hepsi ve baş edemiyor insanlar. Dolayısıyla sizin kargonuz fırlatılmış yada düşürmüş, o kesin. Bu da satın aldığınız firmaya yazar. Özensiz paketleme böyle sonuçlar doğurur, biz asla kırılmayacak 15-20 kiloluk şeyleri bile hayvan gibi sarıyoruz, ki düşse zaten yeri kırarlar. Kargoda ne olacağı hiç belli olmaz, o yüzden alırken de yollarken de mutlaka özen gösterin kutuya.

Kendim almış gibi üzüldüm şu an, geçmiş olsun ki hallolmuş sanırım. Ben de bu siteden kulaklık almıştım ve müşteri hizmetleriyle asla iletişim kuramamıştım, zaten oradan beridir de bi mesafeliyim firmaya.

Bazılarını ayrı tutuyorum ama birkaç firma maalesef parayı alana kadar ilgi gösterip sonrasında bu tarz durumlar yaşatabiliyorlar. O yüzden gidip mağazadan 3-5 fazla verip almak daha mantıklı geliyor ancak bilinçli olmanız lazım oralarda da ürünleri "kaktırma" var.

Kargo şirketleri hakkında da, her kargoda tanıdığınız olsun, bizim şirket gereği zaten bütün kargolarla tanışıklığımız oldu bişey gelirse "abi bak şu gelecek gözünü seviyim sen ilgilen" diyorsun ve en azından sağlamlaştırıyorsun. Şirket değilsen de, biriyle mutlaka muhabbete gir 1-2 gidişte zaten tanıyacaklar artık. Yoksa size kargo çalışma mantığını söyleyeyim, hepsi böyle bu arada; üstünde kırılabilir ikazı olmayanları fırlatırlar, sen ben kargo olsa fırlatırız. Çünkü dağ gibi geliyor hepsi ve baş edemiyor insanlar. Dolayısıyla sizin kargonuz fırlatılmış yada düşürmüş, o kesin. Bu da satın aldığınız firmaya yazar. Özensiz paketleme böyle sonuçlar doğurur, biz asla kırılmayacak 15-20 kiloluk şeyleri bile hayvan gibi sarıyoruz, ki düşse zaten yeri kırarlar. Kargoda ne olacağı hiç belli olmaz, o yüzden alırken de yollarken de mutlaka özen gösterin kutuya.
Gaming Gene çok suç atılmış ama anlamadım. Ben bu firmadan hazır sistem bilgisayar aldığımda 3 gün içerisinde bilgisayarın powersupplyı bozuldu ve büyük ihtimalle benim suçumdu. Diğer parçalar da hafif hasar görmesine rağmen ürünü değiştirdiler 3 gün kendiler de kaldı geri bana yolladılar sağlam şekilde. Bence gaming gen gayet iyi bir firma.

Gaming Gene çok suç atılmış ama anlamadım. Ben bu firmadan hazır sistem bilgisayar aldığımda 3 gün içerisinde bilgisayarın powersupplyı bozuldu ve büyük ihtimalle benim suçumdu. Diğer parçalar da hafif hasar görmesine rağmen ürünü değiştirdiler 3 gün kendiler de kaldı geri bana yolladılar sağlam şekilde. Bence gaming gen gayet iyi bir firma.
Ben mesajımda kötü demedim zaten, dikkatli okuyun. Satış sonrası iletişim kuramadığımı belirttim ve bu konu hakkında baya bir yazı okudum. Ben ayrıca kulaklığı aldığımda kendileri o kadar büyük bir firma değildi, daha sonra bayi açtılar vs. tabii daha fazla çalışanları oldu, konu da 2021 yılından kalma zaten. Benim mesajım daha çok kargolar hakkında bilinçlendirmek içindi.

İnsanlar iyiliği yada kötülüğü kendilerine faydalı yada faydasız olarak algılarlar. yani herhangi bir insan yada bir firma bile kendine faydalı herşeyi iyi-doğru-güzel vs olarak algılar. bir firma sattığı her ürünü kayıtsız-şartsız müşterileri memnun etmek için iade aldığında bu ürünlerin ne olacağı, tekrar satışa konulup-konulmayacağı, satılabilirliği önemli bir konudur. sürede çok önemlidir, ürüne verilen zararda çok önemlidir bazı ürünlere kısa süre içinde fiziksel olarak hatta başka türlü bile zarar verilebilir, bazı ürünlerde ciddi yıpranma ve zarar oluşması için zaman geçmesi de önemlidir. örneğin 2 ay mining yapılmış ekran kartı bence bedelini ödeyen başka bir müşteriye 0 olarak satılamaz. ben her ürünü kayıtsız-şartsız iade alan , üstelik üzerinden ciddi bir zaman geçmesine rağmen iade alan satıcı firmadan 0 ürün siparişi dahi vermek istemem, tereddütle yaklaşırım. hele ki hazır kasa gibi kutusu açılmış ürünlerin olduğu ürünü satın almak ciddi risk olur. şu denilebilir; "hazır sistem alan kullanılmış,iade olmuş, zarar verilmiş ürün sorun çıkartırsa iade edebilir, değişim yaptırabilir vs" evet bu olabilirde tıkır tıkır 0 ürün almak için para ödeyen insasanın suçu nedir ki bu işlerle uğraşsın? Anlaşılması için daha net söyleyim; sizin power supply arızası yüzünden zarar görmüş , değiştirilmiş olan parçalar servise yollanıp tamir ettirilip ben hazır sistem olarak sipariş verdiğimde benim sipariş verdiğim hazır sisteme takılıyorsa bu işte ciddi bir adaletsizlik var. hı sizin zarar görmüş parçalarınız imha ediliyorsa o zaman sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Canlı destekle birkaç kez konuşmam oldu. her seferinde "bizde asla ikinci el, teşhir,iade, tamir görmüş ürün kullanılmaz ürünler tamamen sıfır , kutudan çıkarılıp montaj yapılıyor " demişti. bu kez daha net konuştum madem ürünlerinizin sıfır olduğunu iddia ediyorsunuz tüm kargo masraflarını ben karşılıyacağım ürünleri tek tek koruma bandı açılmamış ,kutulu olarak gönderin dedim. ve ekledim üstelik test ve pc toplama gibi teknik servisinizin zamanını alacak işlerlede sizi uğraştırmamış olacağım dedim.. beyfendi çalışma sistemimiz bu değil dedi. sonuç: her an siparişi iptal edebilirim.
Gercekten cok enteresan calisma prensipleri oylemiymis benimde icime kurt dustu suan siz nediyorsunuz @messinicocugu

Ben de NOVA-3070 Ti sistemini 18 Ekim'de sipariş ettim. Bakalım ne olacak. Sitede 3 iş günü içerisinde hazır diyordu. 3. iş günü destekten yazınca yoğunluk var ve testlerde bir sorun çıkmazsa salı günü hazır olur dediler. Acaba sorun çıkacak mı ben de çok merak ediyorum. Tam ben sipariş verdikten sonra yükseltme yaptığım anakartın stoku bitti ve sitede anakartlara zam yaptılar. Ben de siparişimin durumunu buraya güncellerim.

Siparişimi geçen hafta 27 Ekim'de teslim aldım. 18 Ekim'de vermiştim siparişimi. Mağazaya kendim gidip teslim aldım. Süreç bence biraz uzundu. Gittiğimde bütün ürünlerin kutularını ve ekran kartı monte edilmemiş kasayı 2 ayrı kolide verdiler. Ben de belki 0 olmayan parça kullanıyorlar sanıyordum ama bütün parçalar ve kutuları gayet temiz gözüküyordu. Sistemi kullanmaya başladım fakat birkaç kere mavi ekran aldım ve aldığım hatalardan birisi PFN_LIST_CORRUPT hatasıydı. RAM'ler bozuk mu diye Memtest ile testler yaptım. İlk yaptığım testte yüzlerce error çıktı. Daha sonra RAM'leri teker teker test ettim birkaç kere ve her defasında 0 hata ile geçti. Şu anki durumda RAM'lerin ilk halinden tek farkı 2 RAM'in yerini birbirleri ile değiştirdim ve Memtest'te hiç hata vermiyor. O zamandan beri de(4 gündür) mavi ekran hatası almadım. İlk başta hata alıp şimdi hata almamamın asıl nedeni nedir ben de emin değilim. Fakat sonuç olarak şu anlık her şey düzgün işliyor.

Gercekten cok enteresan calisma prensipleri oylemiymis benim de icime kurt dustu şu an siz nediyorsunuz @messinicocugu

İtopya gibi üründe sorun çıkarsa iade etmek zor olabilir bazen Gaming'gen de de ama yine de sorun omaz olasılığı düşük.

Siparişimi geçen hafta 27 Ekim'de teslim aldım. 18 Ekim'de vermiştim siparişimi. Mağazaya kendim gidip teslim aldım. Süreç bence biraz uzundu. Gittiğimde bütün ürünlerin kutularını ve ekran kartı monte edilmemiş kasayı 2 ayrı kolide verdiler. Ben de belki 0 olmayan parça kullanıyorlar sanıyordum ama bütün parçalar ve kutuları gayet temiz gözüküyordu. Sistemi kullanmaya başladım fakat birkaç kere mavi ekran aldım ve aldığım hatalardan birisi PFN_LIST_CORRUPT hatasıydı. RAM'ler bozuk mu diye Memtest ile testler yaptım. İlk yaptığım testte yüzlerce error çıktı. Daha sonra RAM'leri teker teker test ettim birkaç kere ve her defasında 0 hata ile geçti. Şu anki durumda RAM'lerin ilk halinden tek farkı 2 RAM'in yerini birbirleri ile değiştirdim ve Memtest'te hiç hata vermiyor. O zamandan beri de(4 gündür) mavi ekran hatası almadım. İlk başta hata alıp şimdi hata almamamın asıl nedeni nedir ben de emin değilim. Fakat sonuç olarak şu anlık her şey düzgün işliyor.
Hocam ekran kartı koruma bantlımıydı? sonuçta ekran kartını takmadıklarına göre koruma bandı olması lazım, ama bence yoktur zaten sorsanız "onuda test ettik" demeleri çok büyük olasılık. en azından ssd için smart verisi olayı var orda kullanım saati 0 mıydı.? Ben açıkcası ürünlerin kutulu olması ve/veya çok temiz görünmelerini kullanılmış, teşhir,iade, tamir edilmiş ürün olmadığını anlamak için kesinlikle referans olarak kabul etmem. birçok kişi özellikle mining yapanlar ileride satarım mantığıyla kutuyu bırakın kutudaki adeta bir toplu iğneyi bile atmıyorlar -saklıyorlar tam tersine ürüne zarar vermeyen sadece kullanım için alan , satmayı düşünmeyen insanlar kutusunu bile atıyorlar, temizliğine özen göstermiyorlar. ilginç olan şudur ki normal kullanımda bu tür ürünler kolay kolay zarar görmez. kutusunu atanlar, temizliğine dikkat etmeyenler normal kullanıcılar :)

Gaming gen görünce uzak durun ama itopya görünce kaçın demiş bilge alimler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı