Gamiurams Sistem Topluyor

• Konuyu başlatan Gamiurams
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 95
  • Görüntüleme 7.418
İleriye dönük olsun diye seçtim hocam. Fazlamı gelir ? Eğer ilerde sıkıntı yaratmayacaksa 600W Corsair Modüler 80+ Psu var. 200TL ye. Onu alırım daha iyi.
Sen boşver onları, CX750 on numara bir güç kaynağı, ileride durumun olur bir şeyler rast gider SLI ya da Crossfire yaparsın. :D

Sistem on numara bu şekilde, sadece kasayı ve güç kaynağını Corsair 400R + CX750 yaparsan iyiki yapmışım dersin. :D

Orjinal sitelerdeki tavsiyeler zor şartlara göre üst kademedir. Yeni serii 450W Gold güç kaynakları GTX 780 bile çalıştırır.

GTX 780: Maksimum 280W
İşlemci: 84W
Diğer: 50W (HDD, SSD, DVD ..)

Bu sadece normal şartlar altında yeni serii Gold güç kaynakları ve benzer özelliklere sahip olanlar için geçerlidir.

Orjinal sitelerdeki tavsiyeler zor şartlara göre üst kademedir. Yeni serii 450W Gold güç kaynakları GTX 780 bile çalıştırır.

GTX 780: Maksimum 280W
İşlemci: 84W
Diğer: 50W (HDD, SSD, DVD ..)

Bu sadece normal şartlar altında yeni serii Gold güç kaynakları ve benzer özelliklere sahip olanlar için geçerlidir.
Biliyorum, şuanda rahatlıkla CF ya da SLI yaparım CX750 ile tabi önce bir tane ekran kartını almak lazım ikincisini düşünmeden önce. :D

Dediğim gibi 750Watt güç kaynağının gereksiz masraf olduğunu düşünmüyorum. Elbet bir şekilde bir işe yarar. CX600 SLI ya da CF kaldıracak olsa bile içerisinde yeterli PCIe kablosu yok örnek vermek gerekirse.

Valla hocam benim SLI ile işim olmaz. Onu baştan söyleyeyim. Param olsa bile SLI yapmam :) Çift GPU'lu ekran kartı alırım gene SLI yapmam :) Mirkan Şenol'un durumu ortada. Adam SLI yaptığına pişman oldu :) Şimdi benim tek korkum, ilerde ne biliyim GTX 880 aldığımda 600W yetersiz gelir mi ? SSD felan alacağım yetmemezlik gibi bir sorun olur mu ?

Arkadaşlar biraz düşündüm. Ve i7'nin fazla geleceğini düşündüm. Daha doğrusu 2015 de DDR4 çıkacak diyorlar. Bu yüzden çok yüksek bir şeyler almayıp, i5'in yeterli geleceğini düşündüm.

Daha doğrusu bugün bizim arkadaşla konuştuk. Dedikleri biraz mantıklı geldi. Ekran kartı olarak da illa bana R9 280X al diyor. Ama ben GTX 770 almakta kararlıyım. Birde kasayı illede 750W al dedi. İleride kafan rahat olur DDR4'e geçtiğin zaman rahat rahat geçersin dedi.

O yüzden sistem son hali bu:

i5 4670K
MSI Z87 G45
Corsair 8GB
GTX 770 veya bilmiyorum R9 280X
1TB WD Cavia Blue
Corsair 300R + 750W PSU

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı