Geceleri altımı ıslatıyorum

Asosyalinbiri

Attopat
Daha fazla  
Merhaba hepinize. Yaşım 17 kusura bakmayın utanarak söylüyorum bunu ama geceleri alt ıslatma problemim var mesela gece uyuyorum farkına varmıyorum ama sabah kalkınca bakıyorum boxer'ım ıslak ve kokuyor. Bazen yatağımda hafif ıslanıyor şu an doktora gidemiyorum bu yüzden buraya sormak istedim. Bu arada günde 6 bardak su ve 20 bardak çay içiyorum. Yani çok çay içiyorum. Çay içmeyi sevdiğim için. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hepinize. Yaşım 17 kusura bakmayın utanarak söylüyorum bunu ama geceleri alt ıslatma problemim var mesela gece uyuyorum farkına varmıyorum ama sabah kalkınca bakıyorum Boxer'ım ıslak ve kokuyor. Bazen yatağımda hafif ıslanıyor şu an doktora gidemiyorum bu yüzden buraya sormak istedim. Bu arada günde 6 bardak su ve 20 bardak çay içiyorum. Yani çok çay içiyorum. Çay içmeyi sevdiğim için. Ne yapmalıyım?

Uyumadan 4 saat önce sıvı bir şeyler içmemeyi deneyebilirsin.

Uyumadan 4 saat önce sıvı bir şeyler içmemeyi deneyebilirsin.

Uyumadan 5 saat önce çay içiyorum ama çok çay içiyorum günde 21 bardak çay içiyorum çay içmeyi sevdiğim için bir de yaz ayı havalar da çok sıcak çok susuyorum bu yüzden günde 9 bardak su içiyorum.

Hocam ben de 5. sınıfa kadar arada altımı ıslatıyordum ama 17 yaş çokmuş.

Çok fazla meyve yiyorsanız sebebi oda olabilir.

Fazla meyve yemiyorum şu an evde kayısı var bende günde 5-6 kayısı yiyorum ama çok çay içiyorum günde 21 bardak çay içiyorum çay içmeyi sevdiğim için bir de yaz ayı havalar da çok sıcak çok susuyorum bu yüzden günde 9 bardak su içiyorum.

Bir dahiliye doktoruna görünmeni tavsiye ederim. Diyabetin olabilir.

Dedim ya şu an doktora gidemiyorum ama hiç şekerli şeyleri yiyip içmiyorum çayımı bile şekersiz içiyorum.

Sebebi çok çay içmenizdir büyük ihtimalle vücudunuza fazla sıvı girdiğinden dolayı olabilir. Çay içmemeye özen gösterin. 20 bardak çay gerçekten fazla bardağınızı 200ml sayarsak 4L çay içiyorsunuz demek bir günde.

Bir dahiliye doktoruna görünmeni tavsiye ederim. Diyabetin olabilir.
Diyabet belirtilerini de söyleyeyim, Sık tuvalete çıkma, sık sık yaşanan mide bulantısı, ağızdan gelen keton (çürük elma) kokusu, Hızlı kilo almak ya da vermek, halsizlik ve ayaklarda uyuşukluk. Bu belirtilerden 2-3 tanesi varsa (özellikle keton kokusu) sağlık ocağına gidip kan verdirin. Amacım korkutmak değil bu arada, doktordan utanmanıza da gerek yok sağlıkta utanma olmaz. Son bir ekleme daha yapayım ben profesyonel değilim sadece kendimden bildiklerimi söylüyorum, doktora danışın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı