Geceleri korkudan uyuyamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunun tek bir çözümü var, bir gün ne olursa olsun diyerek yatağınıza yatıp gözünüzü kapatıp uyumak.
Korkunuzu yenmediğiniz sürece çözüme kavuşturamazsınız.

Geceleri çok korkuyorum. Sürekli eve biri girecek ve beni öldürecek gibi hissediyorum. Hep bilgisayar başında sabahlardım 2 hafta kadar önce dışarıdan harbi bir patlama sesi geldi ve o günden beri bilgisayar başında yine korkumdan sabahlayamıyorum. Yattığım odayı değiştirdim ama yok yine uyuyamıyorum. Elim telefonda sabaha kadar bekliyorum arada bir telefonun ışığıyla kapıya bakıyorum (kapım hep kapalı olur). Hava hafif hafif aydınlanmaya başladığında (05:30 gibi) artık farkında olmadan uyumuş oluyorum. Bu korkumu nasıl yenebilirim? Ne yaptıysam beceremedim korkmamayı. Genelde yaz/kış fark etmeksizin üstümü örter de uyurum ama yazın o da olmuyor çok sıcak. Üstümü örtmeyince de tedirgin oluyorum. Ve bir şekilde istemsizce fokuslanıp her tıkırtıyı ve garip sesi dinliyorum, e tabii daha çok korkuyorum o sesleri duyunca. Sonuca gelirsek birçok korkum var ve bunları nasıl yeneceğimi bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)

Korkun ile dalga geçip, gülmeyi dene saçma olduğunu düşünürsün korkunun. Ben bazen öyle yapıyorum. Veya korkunun üstüne gitmeyi dene.

Korkun ile dalga geçip, gülmeyi dene saçma olduğunu düşünürsün korkunun. Ben bazen öyle yapıyorum. Veya korkunun üstüne gitmeyi dene.

Bu biletmiş ben karadeniz'lerdeb yayla da kalan insanım yatağın altı askeri cephanelik sayıyorum.

3 Tabanca
2 Pompalı.
Bir de arkadaşıma ait minik tabanca

Biraz daha zorlayıp roketar koyardık ama geç :D.

Bundan 2-3 yıl önce yazın köye gittiğimizde bahçemizde arka kapı vardı ve arkadaşlarla gece 1-2 ye kadar takılınca ancak oradan geçerek eve gidebilirdim ama korkudan geçemezdim çünkü büyüklerim vs. hep 3 harfli falan var orada, bi tane abinin burnu uzamış gece geçerken falan diyip korku yaratırlardı. Arkadaşlarıma yalvarır ve beni kapıdan geçirmelerini isterdim ama hem biraz yaşım büyüyünce hem de artık arkadaşlarım illallah edince bir gece cesaretimi topladım ve Kuran'ı hatmederek kapıdan geçtim. O gün bugündür kapıdan sorunsuz bir şekilde geçiyorum. Yani sana tavsiyem duanı oku ve korkularının üstüne git. Sonra zaten korkulacak bir şey olmadığını anlayacaksın.

Bundan 2-3 yıl önce yazın köye gittiğimizde bahçemizde arka kapı vardı ve arkadaşlarla gece 1-2 ye kadar takılınca ancak oradan geçerek eve gidebilirdim ama korkudan geçemezdim çünkü büyüklerim vs. hep 3 harfli falan var orada, bi tane abinin burnu uzamış gece geçerken falan diyip korku yaratırlardı. Arkadaşlarıma yalvarır ve beni kapıdan geçirmelerini isterdim ama hem biraz yaşım büyüyünce hem de artık arkadaşlarım illallah edince bir gece cesaretimi topladım ve Kuran'ı hatmederek kapıdan geçtim. O gün bugündür kapıdan sorunsuz bir şekilde geçiyorum. Yani sana tavsiyem duanı oku ve korkularının üstüne git. Sonra zaten korkulacak bir şey olmadığını anlayacaksın.
Karadeniz'de ben kendimden korkuyorum yatağın altı askeri üssü gibi mübarek silahlar patlarsa ne yapcaz :D.

Kardeşim komik gelecek ama önce Euzu Besmele, daha sonra da Felak ve Nas surelerini oku. Allah'ın adını an ve rahatlayana kadar sürekli "Allah beni koruyor" de. Daha sonra da kapıyı kitle ve yanına daha da çok rahatlamak için bıçak sopa tarzı bir şey koy.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı