Geceleri yatarken hep korkuyorum

Bende de aynı sorun arada oluyor. Bence çok basit bir yolu var. Odanın kapısını açık bırak ve evdekiler uyumadan evvel sen yatağa git ses olsun ben sessiz olan oda da uyuyamam en azından yağmur falan sesi falan gelmesi lazım. Kafana takma ve besmele çek ben böyle şeyler aklıma gelince besmele çekiyorum ve inan rahatlıyorum ve huzurlanıyorum.
 
Tamam da peluşa sarılsam arkamdaki kişi yine bana elini atıp çekebilir kendine. Peluş beni nasıl korusun?

Eğer olmayan bir varlık seni çekebileceğini düşünüyorsan peluş ayıcığın büyüyüp o varlığı dövebileceğini de düşünebilirsin yanına charizard peluşu al charizard o varlığa bir flamethrower atsın. :D.
 
Aynısı banada oldu Süngerbob red mist vardı saçma sapan bir bölümdü onu izledim 2 3 bardak da kahve içmiştim çok uzun süre etkisinde kaldım. Bir hata yaptım kimseye söylemeden kendi içimde halletmeye çalıştım. Şimdi gelirlerse görecekleri var diyorum. Zamanla iyi olursun biraz stresi azalt hayatından yatarken başka bir şey düşünme yatakta sadece yat. Laptop kullanıyorsan yatakta kullanma (zaten zararlı) kitap okuma yatakta, telefon bile kullanma yatakta, uyku alışkanlığını bozabilir bunlar.
 
Korkulacak bir şey olmadığına ikna olman gerek. Ben de bir ara sabah ezanını duymadan uyuyamıyordum. Saatlerce uyumaya çalışıyordum ama izlediğim filmdeki sahne gözümün önüne geliyordu. (Musallat filmi)

Artık uyumaya çalışmaktan vazgeçmiştim ve İngilizce çalışmaya başladım, sıkılırsam TV izliyordum sabah ezanında da yatıyordum. Psikoloğa gittim bana antidepresan vermiş (ben uyku ilacı sanıyordum) bi kaç hafta kullandım geçti.
 
Peluş olmaz diyorsan kedi veya köpek sahiplenebilirsin. Ben kedi sahiplendim her gece yanımda yatıyor yanında bir insandan çok kedi veya köpek istersin bir kere bakmanın beslemenin zevkini alırsan.
 
Gece yatarken sizi mutlu eden şeyleri düşünün derim. 6-7 yaşlarımda iken gece hep sağ tarafa bakarak uyurdum. Vücudum dümdüz yatardım. Gece örümcekler gelip beni yemesinden korkardım. Bu yüzden bütün kalmaya çalışırdım.😀 Eh çocuktuk o zamanlar tabii.😀
Gece yatarken gece ışığı kullanabilirsin. Uyku telkini / ASMR tarzı videolar izleyebilirsin. Eğer duvardan yaratık falan çıkabileceğini düşünüyorsan yatağını duvardan uzaklaştırabilirsin.😀 Seni çekebilecek kişiyi düşün, onu küçümse, döv, göm, bitir onu.
Bir de büyük peluş ayı al, duvar tarafına koy. Şahıs gelirse seni değil ayıyı çeker.😀
 

Yeni konular

Geri
Yukarı