Geçmişte yaşamış ve ölmüş asker olmak

Sen oyunlardaki gibi minigunu alayım tarayıp geçeyim, herkese şekil yapayım diyorsan, zamanı gelince git bi' bak bakalım nasıl hazır ol'a geçiyorsun

Savaşta neyin şeklinden bahsediyorsun sen. Yeni çağda bir savaşa denk geldin. Uçak kullansan düşürürler, tank kullansan patlatırlar, piyade olsan durmadan sıkarlar, üstünden tankla geçerler, havadan bomba yağdırırlar, gaz salarlar, üstüne top atarlar, yakarlar, keskin nişancı belasıyla uğraşırsın. Keskin nişancı olsan düşman keskin nişancısı başına bela olur ya da bir piyade seni görür üstüne mermi yağdırır olmadı yanına gizlice gelir boğazını keser bıçakla.

Savaşta neyin şeklinden bahsediyorsun sen. Yeni çağda bir savaşa denk geldin. Uçak kullansan düşürürler, tank kullansan patlatırlar, piyade olsan durmadan sıkarlar, üstünden tankla geçerler, havadan bomba yağdırırlar, gaz salarlar, üstüne top atarlar, yakarlar, keskin nişancı belasıyla uğraşırsın. Keskin nişancı olsan düşman keskin nişancısı başına bela olur ya da bir piyade seni görür üstüne mermi yağdırır olmadı yanına gizlice gelir boğazını keser bıçakla.

Bu hayallerle askere git, kesin sana uçak verip karşı tarafı bombalattıracaklar.

Bu hayallerle askere git, kesin sana uçak verip karşı tarafı bombalattıracaklar.

ama ondan kurtulmak için kamikaze uçağı verecekler 😂
Küçüklüğümden beri hayalimdir ve ilgi odağımdır askerlik. Askerleri çok havalı bulurdum ve savaşların heyecanlı, macera dolu olduğunu sanardım. Bazen kafam güzel olunca geçmişte yaşamış ve ölmüş askerleri düşünürüm. Bir yandan düşünüyorum aslında, üzücü bir şey, sadece bir kişi ya da bir çıkar uğruna genç yaşta sakat kalmak veya ölmek. Tarihte en uzun süren çatışmalardan birisinden örnek vereceğim.

Düşünün, 100 yıl savaşları'nda bir İngiliz'ya da fransız askerisiniz. Cepheye kendi isteğinizle gidiyorsunuz veya gönderiliyorsunuz. Arkadaşlarınız falan oluyor, öyle takılıyorsunuz. Bir gün geliyor ve kendinizi kaosun içinde buluyorsunuz. Düşman ordusuyla karşılaşıyorsunuz ve çatışmaya başlıyorsunuz. Atılan savaş naraları, acı dolu bağrışmalar, uzuv kesilme sesleri, toprak kanla bulanıyor, atların bağrışmaları, askeri korkutmak için yapılan top sesleri. Size de aynısı oluyor çarpışırken bir anda vücudunuza metal kılıç, ok ya da mızrak saplanıyor ve orada hayatınızı kaybediyorsunuz. Arkadaşlarınıza, ailenize, kralınıza, ülkenize ve savaşın durumuna ne oldu bilmiyorsunuz. Uzun yıllar geçiyor ve cesediniz çürüyüp toprakla karışıyor sonra unutuluyorsunuz. Evet düşününce kulağa korkunç geliyor.

Mazoşist (kendine acık çektirmeyi seven) biri isen evet hawlı.

Askerlik övülecek bir şey değil, askerliğini yaptın mı bilmiyorum ama öyle her gün eline silah alıp sınır nöbeti tutmuyorsun hatta birkaç kere silah görürsün. İnsanı hayattan soğutan bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Johnny got his gun filmini izlemeni tavsiye ederim Türkçe altyazıları biraz sorunlu ama izledikten sonra düşüncelerin değişebilir.

Küçüklüğümden beri hayalimdir ve ilgi odağımdır askerlik. Askerleri çok havalı bulurdum ve savaşların heyecanlı, macera dolu olduğunu sanardım. Bazen kafam güzel olunca geçmişte yaşamış ve ölmüş askerleri düşünürüm. Bir yandan düşünüyorum aslında, üzücü bir şey, sadece bir kişi ya da bir çıkar uğruna genç yaşta sakat kalmak veya ölmek. Tarihte en uzun süren çatışmalardan birisinden örnek vereceğim.

Düşünün, 100 Yıl Savaşları'nda bir İngiliz'ya da Fransız askerisiniz. Cepheye kendi isteğinizle gidiyorsunuz veya gönderiliyorsunuz. Arkadaşlarınız falan oluyor, öyle takılıyorsunuz. Bir gün geliyor ve kendinizi kaosun içinde buluyorsunuz. Düşman ordusuyla karşılaşıyorsunuz ve çatışmaya başlıyorsunuz. Atılan savaş naraları, acı dolu bağrışmalar, uzuv kesilme sesleri, toprak kanla bulanıyor, atların bağrışmaları, askeri korkutmak için yapılan top sesleri. Size de aynısı oluyor çarpışırken bir anda vücudunuza metal kılıç, ok ya da mızrak saplanıyor ve orada hayatınızı kaybediyorsunuz. Arkadaşlarınıza, ailenize, kralınıza, ülkenize ve savaşın durumuna ne oldu bilmiyorsunuz. Uzun yıllar geçiyor ve cesediniz çürüyüp toprakla karışıyor sonra unutuluyorsunuz. Evet düşününce kulağa korkunç geliyor.

Kılıç, kalkan ve yaylara karşı daha kolay savunma yapılabiliyordu eski çağlarda.
Ben KapıKulu askeri ya da alp falan olurdum.

Şahsen eski çağın savaş teknolojisini günümüzdekinden daha çok seviyorum çünkü ok tedavisi kolay mermi için aşırı dikkat gerektiren ameliyat yapıyorsun.

Ayrıca tabanca tüfekler geliştirilmeseydi ülkemiz şimdikine göre kat kat güçlüydü bence.

Oklara karşı resmen koluna yürüyen siper (kalkan) takıyorsun.

Geçmişin askeri olsam tabanca tüfekli çağ değil oklu yaylı kılıç kalkanlı bir çağda asker olmak isterdim.

Düşünün, 100 Yıl Savaşları'nda bir İngiliz ya da Fransız askerisiniz. Cepheye kendi isteğinizle gidiyorsunuz veya gönderiliyorsunuz. Arkadaşlarınız falan oluyor, öyle takılıyorsunuz. Bir gün geliyor ve kendinizi kaosun içinde buluyorsunuz. Düşman ordusuyla karşılaşıyorsunuz ve çatışmaya başlıyorsunuz. Atılan savaş naraları, acı dolu bağrışmalar, uzuv kesilme sesleri, toprak kanla bulanıyor, atların bağrışmaları, askeri korkutmak için yapılan top sesleri. Size de aynısı oluyor çarpışırken bir anda vücudunuza metal kılıç, ok ya da mızrak saplanıyor ve orada hayatınızı kaybediyorsunuz. Arkadaşlarınıza, ailenize, kralınıza, ülkenize ve savaşın durumuna ne oldu bilmiyorsunuz. Uzun yıllar geçiyor ve cesediniz çürüyüp toprakla karışıyor sonra unutuluyorsunuz. Evet düşününce kulağa korkunç geliyor.

Yanlış anlaşıldım. Yazıyı düzeltiyim, asker olmak küçüklük hayalimdi ancak şuan yeni teknolojilerle iyice sıkıcı hale geldi. Sadece ilk ve orta çağ savaş teknolojilerine, savaşlarına, tarihe ilgim var. Şuan asker olmak gibi bir amacım yok.

Öyle bir meydanda eskisi gibi gözcüler ordu yaklaşıyor olayı yok, bu kadar basit değil.
Adamların bir tuş ile tüm ülkeni havaya uçuracak teknolojileri var, son dakika uydudan görürsün onda da is isten geçmiş olur. Haberimizin olmadığı gizli teknolojilere değinmiyorum bile, her ülkenin gizli silahlari vardır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı