Geleceğin insanları bu tarihe tiksintiyle bakacaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akıl okumaya mı çalışıyorsunuz? Herkes aynı değildir. Böceklerin de ölmemesini istiyoruz. Neden böceklere de köle veya güçsüz oldukları için eziyet edecek bir biçimde davranalım ki? Vegan felsefesini doğru benimseyen herkes yılan dahi olsa öldürmez.(Saldırıya uğradığında işler değişir çünkü bu bir insan olsa da kendini koruma içgüdüsü var.)

Hayvanlar hayvanları yiyor ama hayatta kalmak için yiyorlar. Biz insanlar hayatta kalmak için et yemeye veya tavuğun regl döneminde attığı yumurtaya ihtiyacımız yok. İneğin yavrusu için yaptığı sütü bizim içmemize gerek yok. O sütü sizin için değil yavrusu için üretiyor. Siz süt aldığınızda o yavrunun hakkına girmiş oluyorsunuz. Hiç mi düşünmüyorsunuz? O hayvanlar gerçekten bizim için mi varlar? Müslümanlıkta ilk ayet oku diye gelmiş. Ben bir Müslüman olarak hala her şeyi okuyorum ve her şeyi sorguluyorum. Bazı imamların "aman aman çok düşünme kafir olursun" dedikleri bile oluyor ama doğru olan sorgulamak. Hem de her şeyi.
Ayrıca hangi imam diyor onu?

7 milyar insanın doyurulması gerekli. Yer yok. Hem 7 milyar insanı besleyecek hem de bu canlıların rahatça üremesini ve yaşamasını sağlayacak alan yok. Her halükarda bu şekilde olmak zorunda.

İşte burada nasıl müslüman olduğun yatıyor. Türkiye de çoğu insan sözde müslüman.
Müslüman olsaydın Kurban Bayramı'nın önemini bilirdin.

Tabi ki ihtiyacımız var. Ayrıca o yumurtaların içi boş. İnek sadece yavrusu için süt yapmıyor onun memeleri şişiyor hatta toplanmazsa hastalanabiliyor.

Hastalanması ayrı bir olay. Hayvanın yavrusunun içmesi gereken sütü içmek ayrı bir olay. Eğer şişiyor ve hastalık üretiyorsa veteriner buna çözüm bulur ama şunu bilmeniz gerekiyor ki hayvanların memelerinin şişmesi problemleri verilen antibiyotiklerdendir. Daha fazla süt vermesi ve etlenmesi için antibiyotik alıyorlar.

İşte burada nasıl Müslüman olduğun yatıyor. Türkiye de çoğu insan sözde Müslüman.

Müslüman değilim. Ve bunlardan banane? Yiyorum işte kardeşim daha ne chicken nuggets olmadan burger olmadan yaşayamam. Kahvaltıda sucuklu yumurta olmadan yaşayamam. Mısır gevreğini süt olmadan yiyemem. Karnımı acıktırdın en iyisi bol etli bir şeyler sipariş edeyim.

Hastalanması ayrı bir olay. Hayvanın yavrusunun içmesi gereken sütü içmek ayrı bir olay. Eğer şişiyor ve hastalık üretiyorsa veteriner buna çözüm bulur ama şunu bilmeniz gerekiyor ki hayvanların memelerinin şişmesi problemleri verilen antibiyotiklerdendir. Daha fazla süt vermesi ve etlenmesi için antibiyotik alıyorlar.
Dikkatli oku sağılmazsa şişiyor diyorum. Yavrusu yeteri kadar içiyor.

Hayvanlar hayvanları yiyor ama hayatta kalmak için yiyorlar. Biz insanlar hayatta kalmak için et yemeye veya tavuğun regl döneminde attığı yumurtaya ihtiyacımız yok. İneğin yavrusu için yaptığı sütü bizim içmemize gerek yok. O sütü sizin için değil yavrusu için üretiyor. Siz süt aldığınızda o yavrunun hakkına girmiş oluyorsunuz. Hiç mi düşünmüyorsunuz? O hayvanlar gerçekten bizim için mi varlar? Müslümanlıkta ilk ayet oku diye gelmiş. Ben bir Müslüman olarak hala her şeyi okuyorum ve her şeyi sorguluyorum. Bazı imamların "aman aman çok düşünme kafir olursun" dedikleri bile oluyor ama doğru olan sorgulamak. Hem de her şeyi.
İyi de Kur'an'da zaten hayvanlardan faydalanmaktan bahsedilen yerler yok mu? Ayrıca kurban olayı da var?

Ben bu doğadaki en güçlü hayvansam hak ettiğimi alırım.

Müslüman olsaydın Kurban Bayramı'nın önemini bilirdin.

Kimse benim müslümanlığımı sorgulayamaz. Eğer bana kafir diyorsan asıl sen müslümanlıktan çıkarsın. Kurban bayramında hayvanların kesilmesini doğru bulmuyorum. Kuran-ı Kerim de bunun geçmediğini söyleyen hocalar da bulunuyor. Ayrıca hayvan eti kesin diye bir ayet yok. Kurban verin diyor. Bu kurban ev, araba ya da yiyecek de olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı