Recep pekmeztaş
Picopat
Daha fazla
- Meslek
- Headcrab
Ayrıca hangi imam diyor onu?Akıl okumaya mı çalışıyorsunuz? Herkes aynı değildir. Böceklerin de ölmemesini istiyoruz. Neden böceklere de köle veya güçsüz oldukları için eziyet edecek bir biçimde davranalım ki? Vegan felsefesini doğru benimseyen herkes yılan dahi olsa öldürmez.(Saldırıya uğradığında işler değişir çünkü bu bir insan olsa da kendini koruma içgüdüsü var.)
Hayvanlar hayvanları yiyor ama hayatta kalmak için yiyorlar. Biz insanlar hayatta kalmak için et yemeye veya tavuğun regl döneminde attığı yumurtaya ihtiyacımız yok. İneğin yavrusu için yaptığı sütü bizim içmemize gerek yok. O sütü sizin için değil yavrusu için üretiyor. Siz süt aldığınızda o yavrunun hakkına girmiş oluyorsunuz. Hiç mi düşünmüyorsunuz? O hayvanlar gerçekten bizim için mi varlar? Müslümanlıkta ilk ayet oku diye gelmiş. Ben bir Müslüman olarak hala her şeyi okuyorum ve her şeyi sorguluyorum. Bazı imamların "aman aman çok düşünme kafir olursun" dedikleri bile oluyor ama doğru olan sorgulamak. Hem de her şeyi.