Gelecekte ne olacak?

Güney Kore uçan araçları yapıp test etmiş. Bence 40-50 yıl sonra trafik sorunu ortadan kalkabilir. Tabii bilemeyiz belki daha erkende olur. Ama bizim ülkemizde olmayacağı belli.

1900'lerden 2000'lere kadar olan gelişme hızını şimdi bekleyemeyiz, 2 adet Dünya savaşı ile 1 adet soğuk savaş teknolojik ilerlemelerin pik yapmasına da neden oldu. Uzun süredir mevcut olanları geliştiriyoruz. Ki böyle devam edecektir yavaş yavaş. Devrimselden daha çok konfor bazında gelişmeler var uzun süredir. Mevcut olan her şey icat edildi tabii ki diyemeyiz daha önümüzde yapay zeka, kuantum bilgisayar, kompakt füzyon reaktörü gibi geliştirilen ciddi teknolojiler var.

Uzay araştırmaları, başka gezegenleri keşfetme olayı biraz "tricky". Çok fazla kaynak lazım, insan bedeni ve ömrü ise sınırlı Güneş sisteminin içerisinde bile daha gezemiyoruz ki evreni gezmek şu anda hayalden ötesi değil. Çevremizdeki gezegenleri kolonileştirebiliriz tabii ki ama bunun insanlığa katkısı boş araziye Toki binası dikmek gibi olacaktır bana göre. Allah'ın çölden farksız Mars'ına şehir kursan ne olur afedersin mis gibi Dünya dururken. Neyse konu dağılmadan sonlandırayım.

Arkadaşlar 70-80'li yıllarda günümüzdeki gibi cep telefonu bilgisayar ve bir sürü şey yoktu, o zamanlar böyle şeylerin çıkacağı da bilinmezdi.

Sizce 40-50 yıl sonra ne olur? Neler çıkar? Giyimlerimiz, kıyafetlerimiz, makyajımız falan açlık oyunları filmindeki gibi değişir mi? Teorilerinizi, tahminlerinizi vs. yazın. O yıllarda büyüyen forumun yaşlıları da fikirlerini söylesin.

Bence gezegenlerde kolonileşeceğiz (hazırlıkları çoktan başlandı bile) yeni dünyalar bulanacak, dünyamız tek ülke olacak. En son dünyada son sağ kalan insanları da dinozorları yok eden meteor gibi bir şey dünyaya çarpıp dünyayı yok edecek, dünyanın sonu gelecek. Kalan insanoğlu da diğer gezegenlerde yaşamını sürdürecek. Gelişen teknoloji ile ölümsüzlük de bulunacak.
70 - 80'li yıllarda düşünülüyordu, biliniyordu nasıl bilinmeyecekti? Ölümsüzlük bulunamaz. Daha uzay mekikleri fırlatılıp araştırmalar ve çalışmalarla belirli bir nokta bulup onun üzerinden bir madde alıp test etmek için dünyaya geri göndermek bile on yıl sürüyorken, 50 yılda uçan arabaların piyasaya karışması ve yaygınlaşması, gezegenlerde koloni kurulması, hadi bunları geçtim ölümsüzlüğün bulunması imkansız.
Yok izlemedim de. Barış Özcanın 2020 de ne olacak diye videosu vardı öngörülenlerin hiçbiri tutmamıştı.
İşte daha bir kaç yılda ne olacağı bilinmezken, 50 yıl sonrasında ne olacağını bilmek çok zor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

*Çarpmadı. Zaten çok düşük bir olasılıktı.

@kino o mis gibi dünya mis gibi kalırsa haklısın. Şu anki silahları düşündüğümüzde tek tuşa bakar o mis gibi dünyanın mis gibi anıdan ibaret olması. Bunu geçsek bile küresel ısınma, sera gazları vs. vs. dünyayı sürekli kötü etkilemeye devam edecek. Daha aşırı kalabalık nüfusa girmiyorum bile. Veya asteroidin teki lap diye girse dünyaya, dinozorlar gibi seni de silse mis gibi olmaya devam eder mi?

Kısaca dünyanın mis gibi kalacağının garantisi var mı sende?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı